Pastă de pește și scoici – Coastă de porc umplută – Rețetă cheesecake american, cu coacere
Pastă de pește și scoici – Coastă de porc umplută – Rețetă cheesecake american, cu coacere
1.Aperitiv: pastă de pește și scoici
-2 cutii mici de ton în ulei se pun într-un castronel (cu tot cu ulei)
-2 cutii de scoici în sos ușor picant: se scurge sosul peste ton în castronel; scoicile se mărunțesc și se pun în castronul pentru mixat
– în castronel peste ton punem suc de lămâie
– mixăm scoicile cu 100 gr unt sau rama
-adăugăm 4-5 ouă fierte tari și date pe răzătoarea mică+tonul cu sos și lămâie= mixăm bine
-dacă mai este nevoie potrivim de sare, piper, lămâie
- punem pasta la rece
-servim pe felii de pâine proaspătă sau prăjită
2.Ciorbă de mazăre
-tăiem o ceapă mică mărunt, o călim în puțin ulei, punem mazărea, apa și punem la fiert
-adăugăm condimente: piper, boia(opțional), praf de chimen, curry, praf de lemon gras, sarea se adaugă la final să nu întărească mazărea
-din 1 ou întreg bătut+făină +puțină apă dacă e necesar= facem amestecul pentru găluşcuţe
-când mazărea e aproape fiartă punem galuşcuţele (cu lingurița mică de cafea) și lăsăm să fiarbă
-când e gata adăugăm amestecul de legume care ne place și mai lăsăm câteva clocote
-se poate servi așa sau dreasă cu smântână sau iaurt
3. Coastă de porc umplută
-o bucată de coastă de porc cu grăsime pe ea, o spălăm și cu cuțitul bine ascuțit ridicăm ușor carnea de pe oase (lăsăm o gaură prin care vom umple și facem gaură mai mult către șira spinării)
– preparăm umplutura din: carne măcinată amestecată cu o ceapă mică tăiată mărunt+2 ouă crude+2-3 ouă fierte tari și tăiate bucăți+1 legătură verdeață+un pic de pesmet cât să lege umplutură
-umplem coasta cu compoziția, apoi coasem locul prin care am umplut (ață de culoare închisă)
– condimentăm coasta și o punem în tavă cu apă la copt
-când e aproape gata ungem coasta cu un amestec de muștar și miere și lăsăm la cuptor să facă crustă
-serviți cu cartofi, orez sau murături
4. Rețetă cheesecake american, cu coacere(Cosmin)
INGREDIENTE:
-1 kg brânză de vaci proaspătă, nesărată (eu am folosit găletușa de 1kg de la Lidl, dar poate fi înlocuită cu o cremă de brânză precum Philadelphia)
-500 g fructe proaspete/congelate (eu am folosit căpșuni, însă puteți opta pentru zmeură, un mix de fructe de pădure sau altă variantă pe placul vostru)
-450 g zahăr (de preferat, pudră pentru crema de brânză/ zahăr tos pentru sirop)
-300 g biscuiți (eu am folosit digestivi fiindcă au un gust superior celor clasici)
-225 ml apă rece
-125 g unt topit
-120 g smântână (poate fi și smântână pentru frișcă)
-40 g amidon
-5 ouă proaspete
-1 esență de vanilie
-1 esență de migdale
MOD DE PREPARARE:
-Se ia o formă de copt cu pereți detașabili și se acoperă fundul cu hârtie de copt.
-Biscuții trebuie sfărâmați (eu de exemplu, i-am pus într-o pungă de plastic cu fermoar și i-am mărunțit cu ajutorul unui făcăleț de întins aluatul, însă puteți folosi și un mărunțitor electric, cu observația că nu ar trebui să îi transformați într-o pudră) și amestecați cu untul topit și răcit.
-Se îmbracă fundul tăvii și pereții cu amestecul de biscuite și unt. Încercați pe cât posibil să acoperiți pereții și să formați un perete de biscuite cât mai înalt.
-Blatul de biscuite se coace la cuptor timp de 15 minute (cuptorul trebuie preîncălzit la 170 de grade Celsius).
-Într-un mixer se bat ouăle cu 350 g de zahăr și cu esența de migdale până când rezultă o compoziție spumoasă.
-Se adaugă brânza, smântâna și 25 de g de amidon.
-Se amestecă până la omogenizare.
-Într-o tavă adâncă și spațioasă se pune forma de copt circulară (îmbrăcată la exterior în 1-2 straturi de folie de aluminiu pentru a crea un strat protector impermeabil) și se adaugă apă în tava mare (apa se poate adăuga după ce ați introdus tava în cuptor pentru a nu o vărsa pe jos).
-Cheesecake-ul va fi copt în bain marie.
-Se toarnă compoziția de brânză în crusta de biscuite și se introduce tava cu forma de copt în cuptorul încins la 170 de grade.
-Cheesecake-ul se coace timp de 60 de minute, până când capătă o tentă aurie pe margine. Evitați să o coaceți prea tare.
-După o oră, se lasă ușa cuptorului ușor întredeschisă și prăjitura se lasă încă 2-3 ore până se răcește, după care se lasă câteva ore sau peste noapte la frigider.
– Pentru a scoate prăjitura din formă, se trece cu grijă cu lama cuțitului de-a lungul pereților, după care se desprinde inelul detașabil.
-Se toarnă apă într-o crăticioară, se adaugă 15 g de amidon dizolvat în puțină apă și 100 g zahăr.
-Când dă în cloclot, se adaugă fructele.
-Se mai lasă câteva minute până când începe să se lege datorită amidonului.
-După ce se răcește, se adaugă câțiva stropi (nu mai mult de 2-3) de esență de amidon. -Topping-ul se pune într-o caserolă și se păstrează la frigider, urmând că fiecare să își pună din ele peste felia de cheesecake proaspăt feliată.
POFTĂ BUNĂ!!!
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri