Pastă de pește și scoici - Coastă de porc umplută - Rețetă cheesecake american, cu coacere

Pastă de pește și scoici – Coastă de porc umplută – Rețetă cheesecake american, cu coacere

1.Aperitiv: pastă de pește și scoici

-2 cutii mici de ton în ulei se pun într-un castronel (cu tot cu ulei)

-2 cutii de scoici în sos ușor picant: se scurge sosul peste ton în castronel; scoicile se mărunțesc și se pun în castronul pentru mixat

– în castronel peste ton punem suc de lămâie

– mixăm scoicile cu 100 gr unt sau rama

-adăugăm 4-5 ouă fierte tari și date pe răzătoarea mică+tonul cu sos și lămâie= mixăm bine

-dacă mai este nevoie potrivim de sare, piper, lămâie

  • punem pasta la rece

-servim pe felii de pâine proaspătă sau prăjită

2.Ciorbă de mazăre

-tăiem o ceapă mică mărunt, o călim în puțin ulei, punem mazărea, apa și punem la fiert

-adăugăm condimente: piper, boia(opțional), praf de chimen, curry, praf de lemon gras, sarea se adaugă la final să nu întărească mazărea

-din 1 ou întreg bătut+făină +puțină apă dacă e necesar= facem amestecul pentru găluşcuţe

-când mazărea e aproape fiartă punem galuşcuţele (cu lingurița mică de cafea) și lăsăm să fiarbă

-când e gata adăugăm amestecul de legume care ne place și mai lăsăm câteva clocote

-se poate servi așa sau dreasă cu smântână sau iaurt

3. Coastă de porc umplută

-o bucată de coastă de porc cu grăsime pe ea, o spălăm și cu cuțitul bine ascuțit ridicăm ușor carnea de pe oase (lăsăm o gaură prin care vom umple și facem gaură mai mult către șira spinării)

– preparăm umplutura din: carne măcinată amestecată cu o ceapă mică tăiată mărunt+2 ouă crude+2-3 ouă fierte tari și tăiate bucăți+1 legătură verdeață+un pic de pesmet cât să lege umplutură

-umplem coasta cu compoziția, apoi coasem locul prin care am umplut (ață de culoare închisă)

– condimentăm coasta și o punem în tavă cu apă la copt

-când e aproape gata ungem coasta cu un amestec de muștar și miere și lăsăm la cuptor să facă crustă

-serviți cu cartofi, orez sau murături

4. Rețetă cheesecake american, cu coacere(Cosmin)

INGREDIENTE:

-1 kg brânză de vaci proaspătă, nesărată (eu am folosit găletușa de 1kg de la Lidl, dar poate fi înlocuită cu o cremă de brânză precum Philadelphia)

-500 g fructe proaspete/congelate (eu am folosit căpșuni, însă puteți opta pentru zmeură, un mix de fructe de pădure sau altă variantă pe placul vostru)

-450 g zahăr (de preferat, pudră pentru crema de brânză/ zahăr tos pentru sirop)

-300 g biscuiți (eu am folosit digestivi fiindcă au un gust superior celor clasici)

-225 ml apă rece

-125 g unt topit

-120 g smântână (poate fi și smântână pentru frișcă)

-40 g amidon

-5 ouă proaspete

-1 esență de vanilie

-1 esență de migdale

MOD DE PREPARARE:

-Se ia o formă de copt cu pereți detașabili și se acoperă fundul cu hârtie de copt.

-Biscuții trebuie sfărâmați (eu de exemplu, i-am pus într-o pungă de plastic cu fermoar și i-am mărunțit cu ajutorul unui făcăleț de întins aluatul, însă puteți folosi și un mărunțitor electric, cu observația că nu ar trebui să îi transformați într-o pudră) și amestecați cu untul topit și răcit.

-Se îmbracă fundul tăvii și pereții cu amestecul de biscuite și unt. Încercați pe cât posibil să acoperiți pereții și să formați un perete de biscuite cât mai înalt.

-Blatul de biscuite se coace la cuptor timp de 15 minute (cuptorul trebuie preîncălzit la 170 de grade Celsius).

-Într-un mixer se bat ouăle cu 350 g de zahăr și cu esența de  migdale până când rezultă o compoziție spumoasă.

-Se adaugă brânza, smântâna și 25 de g de amidon.

-Se amestecă până la omogenizare.

-Într-o tavă adâncă și spațioasă se pune forma de copt circulară (îmbrăcată la exterior în 1-2 straturi de folie de aluminiu pentru a crea un strat protector impermeabil) și se adaugă apă în tava mare (apa se poate adăuga după ce ați introdus tava în cuptor pentru a nu o vărsa pe jos).

-Cheesecake-ul va fi copt în bain marie.

-Se toarnă compoziția de brânză în crusta de biscuite și se introduce tava cu forma de copt în cuptorul încins la 170 de grade.

-Cheesecake-ul se coace timp de 60 de minute, până când capătă o tentă aurie pe margine. Evitați să o coaceți prea tare.

-După o oră, se lasă ușa cuptorului ușor întredeschisă și prăjitura se lasă încă 2-3 ore până se răcește, după care se lasă câteva ore sau peste noapte la frigider.

– Pentru a scoate prăjitura din formă, se trece cu grijă cu lama cuțitului de-a lungul pereților, după care se desprinde inelul detașabil.

-Se toarnă apă într-o crăticioară, se adaugă 15 g de amidon dizolvat în puțină apă și 100 g zahăr.

-Când dă în cloclot, se adaugă fructele.

-Se mai lasă câteva minute până când începe să se lege datorită amidonului.

-După ce se răcește, se adaugă câțiva stropi (nu mai mult de 2-3) de esență de amidon. -Topping-ul se pune într-o caserolă și se păstrează la frigider, urmând că fiecare să își pună din ele peste felia de cheesecake proaspăt feliată.

POFTĂ BUNĂ!!!

Reţete culinare

Culinar

#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.