Pișcot cu cremă

Supă cremă de dovleac – Chiftele cu legume la cuptor – Pișcot cu cremă de brânză – Meniu

   Pișcot cu cremă de brânză – un deliciu

1. Aperitiv: pastă de dovlecel

-2 dovlecei curățați, tăiați bucăți, fierți în apă cu sare și scurși bine

-zdrobim dovlecelul și-l punem într-un castron

-adăugăm 1 cățel de usturoi dat pe răzătoarea fină, piper, sare, maioneză (cu cartof) și amestecăm să fie ca o pastă

-opțional puteți adaugă mărar tăiat fff mărunt

-se servește pe felii de pâine proaspătă sau prăjită

2. Supă crema de dovleac:

-folosim dovleacul pentru copt

-punem la fiert dovleac tăiat bucăți,1 morcov,1 păstârnac,1 pătrunjel, o bucată de țelină,1 cartof

-adăugăm sare și când legumele sunt fierte le scoatem și le lăsăm să se răcească apoi le dăm prin blender

-punem masa de legume în oală și adăugăm din apa în care au fiert legumele cât este necesar

-potrivim de sare, piper multicolor, lemon gras, coriandru praf, curry și lăsăm să dea câteva clocote

-opțional putem adaugă un amestec de verdeață și dregem cu smântână

-servim cu crutoane

3. Chiftele cu legume la cuptor:

  • pentru chiftele: mixăm 750 gr carne măcinată de curcan +1 cutie de fasole boabe scursă +3 linguri făină de ovăz +sare, piper = formăm chiftelele potrivit de mari
  • în cratiță călim în puțin ulei legumele: ceapa tăiată mărunt, ardei tăiați mărunt și 1-2 căței de usturoi mărunțiți, apoi adăugăm apa și punem să dea câteva clocote
  • adăugăm chiftelele și mai lăsăm să fiarbă puțin
  • mutăm cratița în cuptor și avem grijă să întoarcem chiftelele să se facă pe ambele părți și mai adăugăm câte un pic de apă
  • când chiftelele sunt gata adăugăm puțină smântână pentru sos și mai lăsăm puțin

4. Pișcot cu cremă de brânză:

  Blatul: 4 gălbenușuri de ou se freacă cu 200gr zahăr până se face spumă, adăugăm 100 ml ulei +100 ml lapte +1 linguriță de bicarbonat stins = și mixăm bine. Batem spumă cele 4 albușuri cu 100 gr zahăr, apoi amestecăm cele 2 compoziții și adăugăm punând pe rând 250-300 gr făină (să aibă consistentă unui pișcot). Punem la copt în tava unsă și tapetată. Când pișcotul s-a răcit se taie în 2 părți

   Crema: 700 gr brânză dulce fină se mixează cu 200 gr unt +200 gr zahăr praf +zahăr vanilinat +coajă de la o lămâie. După preferințe putem adaugă în cremă stafide sau bucățele de fructe confiate. Punem crema între cele 2 părți de pișcot și dăm prăjitură la rece

-înainte de-a tăia prăjitură presăram deasupra zahăr praf vanilinat

Poftă Bună!

Alte reţete

Culinar

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

4 COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.