Recomandare de carte
1. Cântarea asasinului-M.G. Vassanji
După sângeroasele conflicte între hinduiști și musulmani care au cuprins vestul Indiei în anul 2002, Karsan Dargawalla, fiul unui lider spiritual, păzitorul altarului unui sufist medieval, începe să spună povestea familiei sale și a altarului acum distrus. În anii 1960, tânărul Karsan, deși menit să devină, la rândul său, lider spiritual, nu-și dorește decât să fie un om „obișnuit”, să meargă la școală, să joace cricket, să curteze fete de vârsta sa, să călătorească. Când este admis la Harvard, inevitabilul conflict între chemarea lumii celei mari și dorința tatălui de respectare a tradiției nu mai poate fi oprit. Karsan își alege drumul său și se rupe de familie. După treizeci de ani însă, moștenirea sa îl bântuie în moduri cu totul neașteptate.
O poveste de o mare încărcătură istorică și emoțională, a unui om prins între vechi și modern, între moștenire și descoperire, între datorie filială și dorințe personale de nestăpânit, Cântarea Asasinului este balada unei vieți schimbate irevocabil. Tensiunea dintre tradițiile spirituale seculare ale Indiei și militantismul religios contemporan sunt mecanismele care derulează această melancolică saga de familie cu adevărat memorabilă.
2. Ostaticul-W.E.B.Griffin
Ostaticul este bestseller internaţional.
„W.E.B. Griffin este maestrul de necontestat al thrillerului militar american.” Los Angeles Daily News
MAIORUL CHARLEY CASTILLO…
din cadru Departamentului Securităţii Naţionale este omul la care preşedintele apelează atunci când se impune discreţia în conducerea unei investigaţii. Şi nicio situaţie nu necesită mai multă discreţie că aceea cu care se vede confruntat acum.
AMBASADORUL SUA ÎN ARGENTINA…
este ucis, iar soţia lui este răpită. „Urmează copiii tăi”, ameninţă răpitorii, dacă ea nu le spune unde se află fratele sau – un om care ştie prea multe despre programul „Petrol contra hrană” desfăşurat de ONU în Irak.
ARANJAMENTUL…
ascunde afaceri murdare de miliarde de dolari. Mulţi au profitat de pe urma lui, dar şi mai mulţi ar face în continuare orice pentru a-şi lua partea leului. Iar vărsarea de sânge nevinovat este doar unul dintre mijloace…
„Zdrobitor ca un croşeu de dreapta nimerit în plin.” Chicago Tribune
„O carte pe gustul cititorilor de thriller, dar mai ales al nenumăraţilor fani ai lui Griffin… Ostaticul spune într-un ritm alert o poveste culeasă direct de pe prima pagină a ziarelor.” Booklist
„Griffin păşeşte sigur pe drumul creării unei excelente variante americane a seriei James Bond. Ostaticul merge drept la ţintă.” Monsters and Critice.
3. Cum să pictezi un mort-Sarah Hall
În Italia anilor ’60, Signor Giorgio, un pictor de naturi moarte, trăiește obsedat de redarea pe pânză a relațiilor de lumini și umbre dintre obiecte. Bolnav de cancer, își așteaptă sfârșitul și ține un jurnal în care face considerații despre artă, istorie, război, viață. La moartea lui, o tânără oarbă îi îngrijește mormântul, încercând să înțeleagă lumea pe care nu o mai poate vedea. Ani mai târziu, în Cumbria, un pictor celebru pentru peisajele sale montane spectaculoase, pe care le explorează personal, rămâne imobilizat între stânci, moment în care își evaluează propria viață. În Londra zilelor noastre, fiica lui, Susan, artistă și curator al unei săli de expoziții, trăiește foarte acut drama morții fratelui ei geamăn și își găsește refugiul într-o lume a tenebrelor și a abandonului sexual, în căutarea propriului eu. Un roman complex, scris în patru registre, pe patru voci distincte, ale căror destine se intersectează într-o relație subtilă.
„Un stil liric atât de măiestrit lucrat și o savoare pe care aproape că o poți gusta.” (Daily Mail)
„Viața interioară a eroilor lui Sarah Hall se dezvăluie cu sensibilitate în această minunată împletitură de voci distincte.” (The Times)
„Scrierea lui Hall este deopotrivă puternică și delicată. O carte cu stil, plină de idei.” (Guardian)
Roman publicat în peste 12 țări, Nominalizat la Man Booker 2009, câștigător al Premiului Portico 2010
4. Rămâi cu mine-Jennifer L. Armentrout semnată L. Lynn
Citeşte recenzia
Unele cicatrici nu sunt vizibile cu ochiul liber.
Până la vârsta de 21 de ani, Calla n-a avut parte de multe lucruri. N-a fost sărutată niciodată, n-a văzut niciodată oceanul, n-a ajuns niciodată într-un parc de distracții. În schimb, în timp ce creștea, a fost martora anumitor lucruri pe care un copil n-ar trebui să le vadă. Încă poartă urmele fizice și sufletești ale traiului împreună cu o mamă dependentă de alcool și de droguri, pe nume Mona. Sunt multe lucruri pe care Calla le ține secret față de toată lumea, inclusiv de cercul ei de prieteni apropiați de la facultate.
Însă carapacea pe care și-a construit-o cu atâta grijă se năruie atunci când descoperă că mama ei i-a furat banii pentru plata facultății și a acumulat o uriașă datorie cu un card de credit pe numele ei. Acum, Calla e nevoită să se întoarcă în orășelul pe care crezuse că l-a părăsit pentru totdeauna și să înfrunte din nou harababura creată de mama ei. Evident, când ajunge la barul mamei sale, Mona nu e de găsit. În locul ei, nimerește peste un tip trăsnet, de un metru optezi, pe numele său Jackson James, care toarnă băuturi și face localul să zbârnâie.
Sexy și plin de zel, Jax se amestecă în treburile ei încă din clipa în care se cunosc, oferindu-i o slujbă și ajutând-o s-o caute pe Mona. Iar felul în care o privește îi dă limpede de înțeles că vrea să ajungă la orizontală… și poate chiar ceva mai mult. Cu toate acestea, până să-i permită să se apropie, Calla trebuie să-și înfrunte suferințele trecutului… și pe câțiva băieți răi porniți s-o maltrateze dacă nu le-o predă pe mama ei.
5. Junathan Strange & Mr.Norrell-Susanna Clarke
Cu secole în urmă, pe când adevărata magie încă exista, în Anglia trăia cel mai puternic magician al tuturor timpurilor – Regele Corb. La începutul secolului al XIX-lea, din măreţia lui n-a mai rămas decât o legendă, în vreme ce Anglia, cu regele ei nebun şi cu poeţi încrezuţi, nu mai crede de mult în această putere. Este momentul în care Mr Norrell îşi face apariţia pentru a le vorbi englezilor şi a-i îndemna la fapte, pentru a ajuta guvernul englez în marele război pe care îl poartă cu Napoleon. Dar are nevoie de un ucenic pe măsura geniului său, şi acesta nu întârzie să apară, în persoana lui Jonathan Strange, un tânăr magician, arogant, foarte bogat, dar de o inteligenţă covârşitoare. Dar ceea ce la început era prietenie se transformă curând în rivalitate, căci viziunile asupra magiei sunt mult prea diferite. Strange e atras de puterea şi de violenţa magiei negre, în vreme ce Norrell nu a dobândit marile secrete.O lume demult apusă, în care sălăşluiesc frumuseţea şi puterea marilor mistere, îl va însoţi pe cititor până la ultima pagină. Este fără doar şi poate cea mai fantastică scriere din ultimii 70 de ani, o călătorie în lumea Luminii şi a Umbrelor – un deliciu pentru cititor… O carte mare, la propriu şi la figurat, cu personaje a căror întâlnire îţi va schimba concepţia asupra literaturii secolului nostru. E imposibil sa îţi imaginezi că, vreodată, se va putea scrie ceva mai uimitor. Romanul a fost tradus în 32 de limbi.
6. Viaţa invizibilă-Juan Manuel Prada
Scriitorului Alejandro Losada nici prin cap nu îi trecea că viaţa lui urma să fie răsturnată cu susul în jos. Cu puţin timp înainte de nuntă, el pleacă într-o călătorie la Chicago, unde o va cunoaşte pe Elena, o tânără înnebunită de o dezamăgire în dragoste, şi pe Tom Chambers, care îi va dezvălui viaţa tumultuoasă a lui Fanny Rittel, o starletă sexy a anilor 1950. Alejandro se transformă astfel în păstrătorul a două secrete: pe de-o parte slăbiciunea sa, care îl făcuse să-i ofere Elenei ceva mai mult decât consolare, pe de altă parte, nişte benzi de magnetofon în care bătrâna Fanny dezvăluie pasaje zguduitoare ale biografiei ei. Întors la Madrid, Alejandro încearcă să păstreze secretele acestor zone ale vieţii invizibile ce i se dezvăluiseră la Chicago. Dar viaţa invizibilă începe să-i contamineze existenţa ce se conturase până atunci invulnerabilă şi fericită.
,,Juan Manuel de Pradă ne oferă o carte de o frumuseţe brutală un roman despre chinurile provocate de sentimentele de vinovăţie, despre geografia neobişnuită a nebuniei.
Admirabilă, emoţionantă, sumbră, Viaţă invizibilă ne călăuzeşte într-o călătorie de neuitat.”
Multumesc pentru recomandari Iasmy! Vreau neaparat sa citesc si eu Ramai cu mine, pe care o aveam deja pe lista, si mi-a atras atentia Junathan Strange & Mr.Norrell-Susanna Clarke, care pare foarte interesanta!