Recomandare de carte
Călătoria Feliciei de William Trevor
Felicia, o tânără irlandeză naivă, fură economiile familiei sale şi porneşte în căutarea lui Johnny, pe care l-a cunoscut în euforia mariajului fratelui ei şi despre care ştie doar că lucrează în Anglia.
Felicia începe astfel un periplu de-a lungul singurătăţii, deznădejdii, disperării, nebuniei şi morţii. Iar această lentă descindere în tenebre se derulează în cel mai banal decor cu putinţă: plecată dintr-un sătuc irlandez, Felicia ajunge să rătăcească prin cartierele periferice din Birmingham. Singură, fără bani şi fără speranţa de a-l mai regăsi pe Johnny, devine o pradă uşoară pentru Hilditch, un bărbat rece, machiavelic şi pervers, mereu pus la patru ace, care trăieşte în umbră unei mame defuncte, însă omniprezente.
Putea fi vorba despre sex. Putea fi vorba despre control. Era categoric vorba despre viaţă, dar şi despre moarte. Profesorul universitar Adrian Thomas este diagnosticat cu o demență degenerativă care duce la pierderea memoriei, halucinaţii şi moarte. După ce și-a dedicat întreaga viață cercetării minții omenești, profesorul crede că cel mai bun lucru pe care îl mai poate face este să se sinucidă. Părăsind cabinetul medicului său, Thomas este martorul involuntar al răpirii lui Jennifer Riggins, o adolescentă de șaisprezece ani, care dispare fără urmă într-o furgonetă condusă de o femeie blondă. Dar bătrânul profesor este confuz: a asistat oare la o răpire? Dacă a fost într-adevăr vorba despre o infracțiune, trebuie să acționeze. Dar cum? Mai poate el să gândească suficient de limpede pentru a o găsi pe fată? Anii de studiu al psihologiei îl mai pot ajuta acum să descifreze tenebrele lumii criminale a pornografiei pe internet?
„Puțini autori de ficțiune polițistă par să pătrundă în mintea unui criminal la fel de bine cum o face Katzenbach.” – People
„Un adevărat tur de forță și… un scriitor de primă mărime.” – The Washington Post
Autor publicat în 22 de țări
Sfinxul de T.S.Learner
O comoară antică. Un sacrifiu suprem. Un secret pentru care merită să ucizi. Alexandria, Egipt, 1977. În timpul unei scufundări în căutarea unei epave, arheologul Isabella Warnock descoperă un artefact care nu seamănă cu nimic din ceea ce ea a văzut vreodată: un astrarium, un instrument misterios, despre care se spune că ar fi avut puterea de a hotărî destinele faraonilor şi regilor încă de la începuturile istoriei. Isabella plăteşte însă preţul suprem pentru descoperirea sa, şi misiunea păstrării în siguranţă a acestui obiect de o valoare inestimabilă îi revine soţului ei, Oliver. În lupta cu un adversar necunoscut şi cu o sectă puternică, pregătită să facă orice pentru a pune mâna pe astrarium, Oliver se trezeşte prins într-un vârtej de evenimente, o cursă nebunească pentru a proteja un secret de veacuri în lumea plină de primejdii şi comploturi a egiptologilor, în care vrăjile străvechi şi legendele intră în conflict violent cu ambiţiile moderne. Alert şi fascinant, acest thriller constituie o lectură obligatorie pentru fanii lui Kate Mosse şi ai lui Dan Brown.
Aleasa prinţului de Christina Dodd
Încântătoarea Victoria Cardiff are calităţile potrivite pentru a fi o bună guvernantă: este bine educată, pretenţioasă şi are principii foarte stricte privind comportamentul cuviincios. În plus, a renunţat la orice speranţă de a-şi găsi iubirea adevărată, aşa că slujba la o familie care o apreciază şi cu care călătoreşte în toată Europa i se pare făgaşul de la care viaţă ei nu are cum să se mai abată.
Dar Victoria cunoaşte un secret care se poate dovedi extrem de periculos pentru propria siguranţă. Ea ştie adevărul despre fermecătorul şi primejdiosul Raul Lawrence, un prinţ renegat care pune la cale preluarea conducerii ţării din care a fost alungat cu mulţi ani în urmă. Întâlnirea întâmplătoare dintre cei doi în preajma revoluţiei îl determina pe Lawrence să o răpească pentru a se asigura că adevărata lui identitate va fi păstrată sub tăcere. La castelul lui din munţi, amintirile despre prima lor întâlnire sunt brusc reînviate: un bal strălucitor, cuvinte spuse la manie, un sărut înfocat. Acum Lawrence îşi doreşte să scoată la iveală femeia pasională pe care a întrezărit-o cu ani în urmă şi care se ascunde în spatele comportamentului rezervat – dar descoperă că Victoria nu este atât de uşor de sedus, dacă el nu este dispus să îşi cedeze propria inima. Între persuasiune şi pasiune, cei doi îşi dau seama că numai împreună pot învinge un duşman care este hotărât să-i distrugă. Dar va descoperi Răul la timp că inima unei femei este mai de preţ decât orice regat?
Amanda se marită de Jenny Colgan
Mel şi gaşcă ei de prieteni sunt uluiţi. Amanda, scorpia aia înfumurată se mărită? Nu e drept! Tocmai acum când viaţa lui Mel e cu susu-n jos: colegă de apartament e gata-gata s-o dea afară, Fran, prietena ei cea mai bună şi-a luat nasul la purtare, şi, după un chef de pomină, Mel se trezeşte în pat cu un individ insuportabil al cărui nume nu şi-l mai aminteşte, iar Alex, iubitul care a abandonat-o fără avertisment, se întoarce în viaţa ei pe nepusă masă. Chiar o iubeşte sau doar n-are unde dormi? Şi, de parcă n-ar fi fost destul, viitorul soţ al scorpiei de Amanda nu e altul decât Fraser, tipul de care a fost îndrăgostită până peste cap cu câţiva ani în urmă. Ce-i de făcut? Mel, care debordează de imaginaţie, va găsi cu siguranţă soluţia.
„Cei cărora le-au plăcut Patru nunţi şi o înmormântare şi Pretenii tăi vor adoră Amanda se mărită.” (Tattler)
„Niciodată nu te-ai mai distrat atâta la o nuntă.”
Înotătorul de Joakim Zander
Acţiunea romanului Înotătorul are loc pe scenă politică din Bruxelles, pe culoarele liniştite ale sediului CIA din Virginia, în zonele de război fierbinţi din Orientul Mijlociu, dar şi pe ţărmurile stâncoase ale arhipelagului suedez. Un spion american îşi abandonează oraşul copilăriei pentru o soarta nesigură. Neputinţa lui de a se ierta pe sine pentru ceea ce a făcut îl determina, de-a lungul anilor, să încerce să se elibereze de trecutul pe care, de altfel, îl poartă cu el în Liban, Afganistan, Irak – oriunde pericolul şi stresul, crede, şi speră el, îi permit să uite.
Vrăjită de ochii tăi de Linda Lael Miller
Această carte nu ştiu din care motive a apărut că şi „VRĂJITĂ DE OCHII TĂI” scrisă de Sandra Brown, aşa apare pe coperta, nicio legătură cu Linda Lael Miller. Aşa am crezut şi eu până în momentul în care am început să o citesc, şi atunci mi-am dat seama că unele personaje îmi sunt cunoscute. De unde? Din cartea “Îmblânzirea Charlottei”. Pe parcurs mi-am dat seama că de fapt este cartea care stă ca bază pentru “Îmblânzirea Charlottei”, fiind vorba despre părinţii acesteia. De ce au ales cei care au publicat cartea să nu scrie adevăratul autor şi să ne bage în ceaţă, nu am nici cea mai vagă idee.
Spinii dragostei de Arlette Geneve
Un bărbat prins între pasiune şi orgoliu şi o faţă care-şi va schimbă destinul din dragoste – acestea sunt personajele primului roman din Saga de familie Penword-Velasco semnată de autoarea spaionla Arlette Geneve.
În 1826, pentru succesiunea la tronul Spaniei se confruntă susţinătorii regelui Fernand al VIII-lea cu cei ai fratelui sau Carlos. Rodrigo de Velasco y Duero, Conte de Ayllon, este acuzat de trădare, deşi nu i-a jurat niciodată credinţă lui Carlos. Ştiind că va fi curând arestat, îşi trimite mama şi unica nepoata, Aurora, în Anglia, pentru a fi departe de mania regelui, până când va reuşi să-şi demonstreze nevinovăţia. Ajungând în Anglia, Aurora descoperă că tatăl ei nu e mort, aşa cum credea ea, ci e un aristocrat englez. După o sosire plină de dificultăţi şi surprize, descoperă cu stupoare că, din cauza poziţiei tatălui sau, ea fusese promisă în căsătorie, încă de la naştere, unui necunoscut, un lord arogant pe care l-a urât din primul moment.
Conflictele permanente dintre nobilul englez şi neînfricată, înflăcărata tânără spaniolă îi împing într-o relaţie pasională din care niciunul dintre ei nu poate scapă. Aurora descoperă valori şi calităţi care-i transformă prejudecăţile în iubire adevărată.
Arlette Geneve a cucerit inimile cititorilor spanioli şi nu numai. Romanele ei se află pe primele locuri în topurile de vânzări, iar în 2011 a câştigat concursul Terciopelo pentru romane istorice romantice.
Omul-pasare de Mo Hayder
Unele crime sunt şocante. Alte crime sunt terifiante. Iar altele sfidează imaginaţia. Încă bântuit de uciderea fratelui său, petrecută cu zeci de ani în urmă, detectivul Caffery se lasă absorbit de cazul a cinci femei mutilate ale căror cadavre, descoperite la marginea Londrei, scot la iveală numeroase fapte abominabile, inclusiv un mic „cadou” aflat în interiorul corpului fiecăreia. Caffery nu îşi imaginează însă cât de puternic este cel împotriva căruia luptă, profunzimea întunecimii din sufletul criminalului sau care va fi cea mai cutremurătoare revelaţie. Cercetările poliţiei se derulează într-un crescendo frenetic şi criminalul este încolţit. Pentru un oraş înspăimântat, coşmarul se încheie, în sfârşit. Sau încă nu?
MITAGO de Robert Holstock
Familia Huxley trăieşte într-o casă aflată în apropierea pădurii Ryhope. Când George Huxley, tatăl, moare, fiii săi încearcă să-i continue munca de-o viaţă.
Această muncă este legată, în amintirea fiilor, de pădure, de lungi dispariţii ale tatălui, de jurnalul tatălui şi de fiinţele pe care şi aceştia le întâlnesc odată intraţi în pădure.
Misterele pădurii Ryhope se transmit de la tată la fiu şi de la un fiu la altul. Iar Robert Holdstock este un maestru al fantazării, dăruindu-ne una dintre seriile nemuritoare ale literaturii fantasy.
Mitago este primul volum din cele şapte ale seriei.
Pentru că… după ce J.R.R. Tolkien a inventat genul fantasy, Robert Holdstock l-a reinventat cu seria Mitago.
Pentru că este un alt fel de fantasy, mai european, mai aproape de spiritul românesc şi ar putea fi o cale de urmat pentru tinerii scriitori români pasionaţi de gen.
Aleasa printului o am necitita , iar Inotatorul ma tenteaza.
Multumesc de recomandari Iasmy! Am citit Aleasa printului si Vrajita de ochii tai, si ma tenteaza Spinii dragostei si Sfinxul!
Cu placere! Un mic ajutor pentru inspiratie in lectura.