Recomandare de carte
Hawksmoor de Peter Ackroyd
„Nu există lumină fără întuneric şi nici materie fără umbră.”
Aceasta este deviza arhitectului Nicholas Dyer, asistentul lui Sir Christopher Wren şi omul împuternicit să construiască în Londra şapte biserici care să se constituie în tot atâtea jaloane ale Iluminismului. Numai că Dyer plănuieşte să ascundă câte un secret întunecat în fiecare dintre aceste biserici, concepând nişte edificii dătătoare de fiori, dar menite să reziste veşniciei.
După două sute cincizeci de ani, detectivul londonez Nicholas Hawksmoor cercetează o serie de crime sinistre, săvârşite în imediata vecinătate a câtorva biserici de secol optsprezece, crime care nu pot fi înţelese de mintea omului modern.
Roman distins cu Guardian Fiction Prize și Whitbread Novel Award.
Vraja iernii de Helen Dunmore
O iubire imposibilă… O pasiune interzisă, cu consecinţe tulburătoare…
Catherine şi fratele ei Rob nu cunosc motivul pentru care au fost părăsiţi de părinţi. Casa bunicului lor „omul de nicăieri”, devine pentru ei un loc de refugiu, în care se ascund de teroarea secretelor de familie. În timp ce lumea din jurul lor se îndreaptă spre război, dragostea fraternă dintre ei devine tot mai periculoasă, trecând dincolo de limitele permise. S e naşte o pasiune interzisă, care va avea consecinţe tulburătoare… spulberând brutal vraja iernii…
O iubire celebră de Sabrina Jeffries
prezentare carte
O pereche neobișnuită nu poate trăi decât o dragoste ieșită din comun…
Helena Laverick a căzut pradă disperării! Singurul bărbat care o poate ajuta s-o găsească pe sora ei mai mică este rebelul Daniel Brennan: bărbatul care s-a jucat cu emoțiile ei în urmă cu un an și apoi s-a făcut nevăzut. Iar faptul că este un fost contrabandist îl face și mai nepotrivit în ochii ei pentru a-i fi însoțitor. Și deși Ghidul de bună purtare pentru tinerele domnișoare al doamnei Nunley îi interzice total un astfel de comportament, Helena este silită să pornească după mezină alături de Daniel. Curând, Helena se simte copleșită de sentimentul de libertate, și un fior încântător o avertizează că nu doar reputația ei ar putea să fie în pericol…
Daniel consideră ridicole mare parte dintre regulile frumoasei și cuviincioasei Helena, dar în clipa în care ea insistă să se dea drept soția lui de dragul aparențelor, el întrezărește imediat oportunitățile și deliciile unui dormitor comun. Pasiunea neașteptată din spatele aparenței pudice a Helenei îi aprinde dorința, iar vulnerabilitatea ascunsă în spatele autocontrolului ei rece îl face să își dorească să o ocrotească. Dar Helena este o lady, iar el este fiul unui tâlhar la drumul mare. Cum ar putea să-i ceară vreodată să intre în lumea lui?
Isla şi fericirea până la adânci bătrâneţi de Stephanie Perkins
recenzie carte
Dragostea se aprinde repede în New York – Oraşul Care Nu Doarme Niciodată, dar oare va dura această dragoste înflăcărată?
Romantică incurabilă, Isla s-a îndrăgostit de introvertitul desenator Josh încă din primul an de liceu, de la Şcoala Americană din Paris. Iar după o întâlnire întâmplătoare, în Manhattan, în vacanța de vară, dragostea părea să se înfiripe mai repede decât credea ea. Însă, atunci când încep al doilea an de liceu, în Franţa, Isla şi Josh încep să se confrunte cu problemele cu care toate perechile tinere au de furcă, inclusiv drama familială, incertitudinea în privinţa viitoarelor facultăți pe care le vor urma şi posibilitatea foarte reală de a fi despărţiţi.
Cu o apariţie episodică a personajelor preferate ale seriei, Anna, Étienne, Lola şi Cricket, această poveste de dragoste adevărată, adorabilă şi sexy – care are ca fundal de desfăşurare New Yorkul, Parisul şi Barcelona – încheie extatic îndrăgita serie a autoarei Stephanie Perkins.
„Stephanie Perkins este Jane Austen a generaţiei noastre. Poveştile ei îţi frâng inima, te alină şi te lasă fără aer de atâta fericire; e magie adevărată în aceste pagini – o experienţă pe care n-ai s-o uiţi.”
Jocuri periculoase de Judith McNaught
Frumosul preşedinte al firmei Global Industries, Nick Sinclair, face afaceri la fel cum face dragoste cu femeile: stăpân pe sine, fermecător şi îndrăzneţ. Când o angajează pe frumoasa Lauren Danner, presupune că şi ea va fi tot o cucerire uşoară. Dar sufletul şi inteligenţă ei îl vor ademeni, ameţindu-l. El este revoltat, provocat – şi foarte îndrăgostit…
Numele vântului de Patrick Rothfuss
Într-un târguşor uitat de lume, hangiul Kote duce un trai searbăd, învăluit de întreita tăcere a Pietrei de Hotar. Lucrurile se schimbă însă când la han îşi face apariţia Cronicarul, un învăţat hotărât să scoată la lumină trecutul misterios al hangiului. Căci Kote este nimeni altul decât Kvothe, cel mai mare (anti?)erou al vremii sale, alchimist priceput, ibovnic iscusit şi muzician desăvârşit, Kvoth Neînsângeratul, Kvothe Ucigaşul-de-Regi. Dornic să lămurească adevărul din spatele propriei legende, Kvothe îşi deapănă povestea, de la copilăria într-o trupă de artişti ambulanţi şi aniide mizerie petrecuţi ca orfan pe străzile unui oraş înţesat de primejdii până la nemaipomenitele peripeţii ca învăţăcel la marea Universitate, locul unde ştiinţa se împleteşte cu magia. Iar, dincolo de toate pluteşte o abia-ghicită ameninţare… Marcând debutul literar al lui Patrick Rothfuss, „Numele vântului” este mai mult decât un roman fantasy: bildungsroman, satiră academică şi poveste de dragoste, cartea va captiva imaginaţia cititorilor de toate vârstele.
Fantoma de la teatru de R.L.Stine
Se sting luminile… Se trage cortina… O fantomă?! Zeke a primit rolul principal în piesa Fantoma în care va juca alături de colegii de şcoală, şi e foarte încântat. Îi place la nebunie să se deghizeze în diverse personaje înfricoşătoare şi să-i sperie pe ceilalţi. Însă la un moment dat lucrurile încep să se complice… O fi încercând oare cineva să saboteze reprezentaţia? Chiar există o fantomă care trăieşte sub scena din sala de spectacole? Cititorule, ia seama: o să mori de spaimă!
Sabotorul de Clive Cussler
„Cussler, cunoscut în primul rând pentru thrillerele contemporane high-tech, se întoarce în timp, mai exact cu un secol în urmă, în această pasionantă continuare a romanului Urmărirea (2007). Isaac Bell, detectivul agenţiei Van Dorn, revine în atenţia cititorilor, de data aceasta pentru a descoperi un sabotor foarte inteligent. Cei care au senzaţia că parcă au mai citit despre aşa ceva în cărţile lui Clive Cussler vor fi fericiţi să descopere o nouă sclipire. Mai multe romane despre peripeţiile lui Isaac Bell ar fi bine-venite.“ Booklist
O avere periculoasă de Ken Follett
În 1866, tragedia loveşte exclusivista şcoală Windfield. Un tânăr elev se îneacă într-un accident straniu, în care sunt implicaţi mai mulţi tineri. Întâmplarea şi urmările ei reprezintă factorul declanşator al unei serii de trădări şi crime care se întind pe trei decenii şi afectează numeroase destine. Purtându-l pe cititor din cluburile exclusiviste şi bordelurile care dau viaţă celor mai întunecate fantezii din înalta societate londoneză, până în sălile de bal strălucitoare şi opulente şi în birourile lambrisate cu mahon ale marilor afacerişti ai lumii, Ken Follett creează printr-o gamă uluitoare de contraste un roman al unei familii dezbinate de pofte carnale şi unite de o moştenire comună, într-o lume în care lăcomia, hrănită de adevărul şocant al morţii unui băiat, trebuie oprită, altminteri visurile nu doar ale unui om, ci ale unei naţiuni vor fi sortite pieirii…
Problema lui Jane de Catherine Cusset
În Problema lui Jane (1999), Catherine Cusset ne propune o radiografie a raporturilor sociale şi afective din America zilelor noastre, un thriller psihologic scris într-un stil simplu şi alert, plasat în mediul academic contemporan, pe care autoarea (profesor asociat la prestigioasa Universitate Yale) îl cunoaşte îndeaproape. Jane nu primea niciodată pachete acasă. Îl lua. Solid, dreptunghiular şi destul de greu: o carte, de bună seamă. Se cazni cu plicul căptuşit, prins cu agrafe şi lipit. Scoase din el un dosar galben de carton. O dischetă căzu, cu un zgomot sec, pe pardoseală. Dosarul conţinea un manuscris cu foi detaşate. Pe prima dintre ele, citi: PROBLEMA LUI JANE, roman. Fără nume de autor. Se uita la plicul maroniu: nici un nume de expeditor. Pachetul fusese pus la poştă, cu cinci zile în urmă, din New York. Parcurse rapid primele pagini. Era vorba despre ea. Cineva bine informat. Manuscrisul avea trei sute şaizeci de pagini şi se încheia cu aceasta fraza: „Jos, găsi pachetul cu manuscrisul.”