Recomandari de carte
1.Momentul nostru infinit-Lauren Myracle
„Una dintre cele mai intense poveşti de dragoste despre adolescenţi pe care le-am citit vreodată.” David Levithan
De când se ştie, ţelul lui Wren Gray a fost să-şi mulţumească părinţii.
Lucru care nu a deranjat-o, dimpotrivă.
Acum însă a împlinit 18 ani şi simte nevoia să-şi împlinească propriile dorinţe… doar că nu prea ştie care sunt…în schimb, Charlie Parker ştie exact care e dorinţa sa cea mai mare. Charlie e un băiat blând cu un trecut dureros – şi a iubit-o pe Wren de când a văzut-o prima dată. Dar o fată ca Wren nu s-ar îndrăgosti niciodată de un tip ca el.
Şi totuşi… unele lucruri sunt scrise în stele.
Romantică, senzuală şi atât de adevărată – o poveste de neuitat despre prima iubire de la una dintre cele mai bune autoare de adult fiction ale momentului.
„O poveste de dragoste în acelaşi timp delicată şi plină de pasiune.” – Kirkus Reviews
„Relaţia dintre personajele lui Lauren Myracle e bazată pe dragoste, respect şi încredere.” – Publishers Weekly
„Lauren Myracle îmbină tandreţea cu erotismul.” – School Library Journal
Lauren Myracle s-a născut la Brevard, în Carolina de Nord. A crescut în Atlanta, Georgia.
Şi-a luat licenţa în literatură engleză şi psihologie la Universitatea din Carolina de Nord din Chapel Hill.
Deţine un doctorat în literatură engleză de la Colorado State University, unde a predat timp de doi ani, şi un Master of Fine Arts în literatură pentru copii şi adolescenţi la Vermont College.
A scris numeroase cărţi pentru copii şi adolescenţi, printre care Shine, Kissing Kate, seria The Winne Years şi The Internet Girls (sttyl şi ttfn) – romane scrise în stilul mesajelor instantanee – bestselleruri New York Times.
„Miercuri, Charlie trecuse prin ultima zi de şcoală ca şi când s-ar fi aflat într-o negură. Toţi ceilalţi erau entuziasmaţi la gândul că vara începea în mod oficial, însă Charlie nu-şi dorea să vină vacanţa. El şi-o dorea pe Wren. însă, dacă nu avea de gând să prindă curaj şi să acţioneze – de pildă, să poarte o conversaţie mai lungă de cinci cuvinte cu ea, în numele lui Dumnezeu! –, era sortit eşecului. Wren urma să-şi vadă de drumul ei imediat după ceremonia de absolvire de sâmbătă şi exista posibilitatea ca Charlie să nu o mai vadă niciodată.”
2. Plânset de copil-David Jackson
Cât valorează viaţa copilului tău?
E coşmarul oricărei mamei – să-i fie răpit copilul.
Aşa începe totul pentru Erin Vogel: e atacată şi lăsată inconştientă în apartamentul său. Când se trezeşte, descoperă că Georgia, fiica ei în vârstă de şase luni, a dispărut, însă lui Erin i se dă o şansă pentru a o avea pe Georgia înapoi. Cu un preţ de neimaginat.
Ca toate mamele, spune că e în stare să facă orice pentru copilul ei. Acum puterea acestei legături părinte-copil este pusă la cea mai grea încercare.
„Un roman inteligent alcătuit, cu o intrigă foarte bine condusă.” – The Times
„Plânset de copil e o lectură tulburătoare, palpitantă şi înduioşătoare. Superb.” – Mari Hannah, autoarea seriei Kate Daniels
David Jackson este apreciatul autor al seriei crime avându-l ca protagonist pe detectivul Callum Doyle.
Pariah, romanul său de debut, a primit o menţiune specială în cadrul Crime Writers Association Debut Dagger Award.
Următoarele romane din serie sunt The Helper, Marked şi Plânset de copil.
The Guardian scrie despre David Jackson că „seamănă cu Harlan Coben, dar este mai bun”.
„Pentru că asta e, nu? Ştiu ce i s-a întâmplat. Ştiu, ştiu. Dar te rog, dă, Doamne, să nu fie adevărat. Te rog!
Aşa că deschide vijelios uşa şi dă buzna în living, caută cu disperare din priviri şi vede căruciorul lângă uşa apartamentului, porneşte împleticindu‑se spre el, picioarele i se înmoaie, lacrimile îi curg pe obraji, pentru că ştie, şi de data aceasta, ce va găsi. Şi, în timp ce întoarce căruciorul cu faţa spre ea şi se uită la locul acela pustiu dinăuntru, un ţipăt de durere îi scapă printre buze.”
3. Pentru toată viaţa-Marcus Clarke
În Londra secolului al XIX-lea, Sir Richard Devine este condamnat pentru o crimă pe care nu a comis-o și deportat în cumplitele colonii penitenciare din Tasmania de astăzi. Luându-și un alt nume, ca să nu păteze reputația mamei sale, el descoperă la sosirea în Tasmania o lume subumană, în care legea o fac trădarea, cruzimea și sălbăticia, iar singura alinare este prezența diafană a Sylviei, soția nemilosului căpitan Frere. Dar când se ivește ocazia, este oare evadarea posibilă? Mâna destinului se întinde uneori dincolo de puterea noastră de înțelegere.
„Un roman despre crimă și pedeapsă, despre capriciile sorții, despre puterea iubirii și a vinovăției, dar mai ales despre abisurile cruzimii.“ Australian Book Review
4. Un soldat de nădejde-Ford Madox Ford
Ford Madox Ford, autor aproape necunoscut în spaţiul literar românesc, uimeşte prin forţa prozei sale, dar şi prin profunzimea psihologică a personajelor, al căror registru emoţional cuprinde atât inocenţa imaculată, cât şi gelozia otrăvită.
Două cupluri aparent ideale se împrietenesc într-o staţiune din Europa. Edward reprezintă ofiţerul ideal, chipeş, generos şi blând. Leonora e o doamnă în adevăratul sens al cuvântului, iar Florence e o tânără cultă şi plină de viaţă. Însă pojghiţa de respectabilitate, perfecţiune şi devotament ascunde o ţesătură primejdioasă şi fragilă de minciuni, adulter, pasiuni chinuitoare, disperare şi încrâncenare.
Pe măsură ce povestea soţilor Ashburnham şi a cuplului Dowell se desfăşoară în mintea cititorului, în urmă rămâne interogaţia amară a unuia dintre personaje: „Unde sunt toate fiinţele strălucitoare, fericite şi neprihănite din lumea asta? Unde-i fericirea?“
Ford Madox Ford (1837-1939) a fost un autor de romane, poet şi redactor britanic. Ford s-a implicat în propaganda britanică de război şi a lucrat pentru Biroul Propagandei de Război împreună cu alţi savanţi şi scriitori cunoscuţi ai vremii, printre care John Galshworthy. S-a înrolat în armată la 41 de ani şi a fost trimis să lupte în Franţa. Experienţele sale pe câmpul de luptă i-au inspirat tetralogia Parade’s End (Sfârşitul paradei, 1924-1928). Cea mai cunoscută operă a sa rămâne romanul The Good Soldier (Un soldat de nădejde, 1915), pe care prestigioasa revistă The Observer l-a inclus în lista celor o sută cele mai bune romane ale tuturor timpurilor.
5. Tronul reginei Jinga-Alberto Mussa
Alberto Mussa s‑a născut în Rio de Janeiro, Brazilia, în 1961. A studiat matematica, apoi limbi străine (între care araba, tupi și Yoruba), a predat pentru o vreme poezie preislamică la Universitatea din Rio de Janeiro, a lucrat ca lexicograf și traducător. A debutat în 1997 cu volumul de povestiri Ẹlẹgbara, urmat de romanele O trono da rainha Jinga (Tronul reginei Jinga – 1999) și Enigma lui Qaf (publicat în 2004, i‑a adus autorului său traducerea în engleză, franceză și în alte câteva limbi, precum și premiile „Casa de las Americas“ și Premiul Criticilor de Artă São Paulo). Mișcarea pendulară (2011) a obținut Premiul Machado de Assis pentru cel mai bun roman al anului. Toate aceste titluri au apărut la Editura Univers.
Enigma unor crime sângeroase din secolul al XVII‑lea, tradiţii africane aduse de sclavi, o confrerie secretă – toate acestea se împletesc în firul unei poveşti spuse de diferiţi protagonişti, într‑un amestec de perspective şi rase care redă însăşi esenţa Braziliei. Iar deasupra tuturor se profilează figura misterioasei regine Jinga.
6. Caruselul inimilor-Mary Jo Putney
Baroneasa Antonia Thornton, o frumusețe ieșită din comun, și doamna ei de companie, blânda Judith Winslow, reușesc să intrige înalta societate a Londrei prin vârtejul amoros în care se implică. Sosirea la domeniul nobiliar a lui Adam Yorke, vărul îndepărtat al Antoniei, un tânăr care a reușit prin propriile puteri să facă avere în India, și a prietenului său Simon, chipeșul Lord Launceston, declanșează un carusel al pasiunilor când atât Antonia, cât și Judith se îndrăgostesc de fermecătorul lord. Cum în cele din urmă Antonia se logodește cu Simon, Adam, deși îndrăgostit de baroneasă, o cere în căsătorie pe Judith. Un accident neprevăzut strică însă toate planurile celor patru tineri și îi face să își cerceteze mai îndeaproape sentimentele.
Caruselul inimilor este o superbă poveste presărată cu încurcături amoroase și răsturnări de situație, care demonstrează, fără putință de tăgadă, că iubirea adevărată reușește să găsească întotdeauna calea cea dreaptă în inimile îndrăgostiților.
Mary Jo Putney este unul dintre cei mai bine vânduți autori americani de ficțiune romantică, bucurându-se de o prezență permanentă în topurile publicațiilor New York Times, Wall Street Journal și Publishers Weekly.
7. Vampirul din Ropraz-Jacques Chessex
„în aceste sate pierdute, o fată tânără este o stea care aţâţă nebunia.” în 1903, la Ropraz, în Haut-Jorat din cantonul Vaud, fiica judecătorului de pace moare la douăzeci de ani din cauza meningitei. într-o dimineaţă, cineva găseşte capacul sicriului ei ridicat, iar corpul feciorelnic al Rosei profanat. Groază. Satele vecine sunt înspăimântate, superstiţiile dau năvală, obsesia vampirilor îi cuprinde pe toţi, încât se urmăresc între ei în plină iarnă. Apoi alte profanări. Trebuia găsit totuşi un vinovat. Acesta va fi Favez, un tânăr retardat, cu ochii roşii, acuzat de zoofilie. Condamnat, închis, supus unui tratament psihiatric, i se pierde urma în 1915. Dar există o bănuială…
Pornind de la un fapt real, Jacques Chessex scrie romanul fascinaţiei criminale. Cine ştie mai bine ca el să descrie „jegul primar”, singurătatea, fantasmele oamenilor, vina unei epoci?
Ce de carti! Si toate mi-au atras atentia! Acum imi mai trebuie doar… buget..si sunt ale mele 🙂
Stiu cum este cu bugetul asta, Laura 🙂
Am citit doar Caruselul inimii de Mary Jo Putney, mi-a placut. Foarte tare mi-a facut cu ,, ochiul,, Momentul nostru infinit-Lauren Myracle.
Sper sa iti placa si Momentul nostru infinit!
Vreau neapărat ,,Momentul nostru infinit” 😀 Iar ,,Plânset de copil” mă tentează, pare o carte emoționantă…
Vreau neapărat ,,Momentul nostru infinit” 😀 Iar ,,Plânset de copil” mă tentează, pare o carte emoționantă…
Te-am ispitit? 🙂
Eu sunt tentata de „Vampirul din Ropraz”. Cartea are la baza o poveste reala care fost mult dezbatuta si care a iscat numeroase controverse. Practic, in sec. XX un om a fost condamnat pe baza unor superstitii. Sunt curioasa in ce mod este abordata tema: fantasy sau logic.
serios?? wow
Uite asta nu stiam, Mara! Mersi de informatie!
Catalina, Caruselul inimilor am citit si eu. Este foarte frumoasa si lejera cartea.
Da, este o carte usurica ca de weekend!
Ademenitoare titluri. Multumim pentru recomandari.
Cu drag! Imi face placere sa va aduc idei de lectura!
Toate ma tenteaza! Multumesc!
Momentul nostru infinit, me me me 😀
Ma bucur ca le-am adus in atentie si sunteti interesati. 🙂
tentante titluri!mersi iasmy
Cu placere!
Interesante! Vampirul din Ropraz ma tenteaza!
Doamne, iubesc coperta cărții „Momentul nostru infinit”. Îmi place cum sună și „Plânset de copil”. 😀
Multumesc de recomandari! Ma atrag toate cartile astea.
A citit cineva Tronul reginei Jinga?