Recomandari de carte

Recomandari de carte

creatorii de manechine-Craig CiffRecomandări de carte

1.Creatorii de manechine de Craig Ciff

La Antipozi, copiii sunt ţinuţi în izolare până la 16 ani. Vitrinele expun manechine vii. O dată în viaţă, sezonul tablourilor vivante îţi decide viitorul, căsătoria, soarta.

Clipeşte şi toate şansele ţi s‑au spulberat.

Respiră şi vei avea o viaţă lipsită de râsete.

Mişcă‑te şi nu‑ţi vei mai găsi perechea.

Un sculptor de galioane (statuile fixate de prora vaselor cu pânze) şi un vitrinier văduv transformă orăşelul neo‑zeelandez Marumaru în scena unei confruntări fantastice între artă şi viaţă, între minciună şi adevăr, între iubire şi nebunie. Cu o intrigă demnă de Dickens, Creatorii de manechine este în acelaşi timp un roman istoric, povestea unui naufragiu pe‑o insulă pustie, o reinterpretare a unei piese de Shakespeare, o tragedie de la Antipozi.Crede-ma te mint de Mary Elizabeth Summer

2. Crede-mă, te mint de Mary Elizabeth Summer

Julep Dupree minte foarte des. Nu se bazează pe banii primiţi de la tatăl său, un găinar care a trimis-o la liceu pentru a o introduce în lumea bună. Nu. Julep se descurcă singură, ţepuindu-şi colegii şi încercând, pe cât posibil, să ia note cât mai bune. Într-o zi, tatăl ei dispare, iar tânăra îşi vede distruse planurile de a studia la Universitatea Yale. Singura soluţie este să pornească în căutarea tatălui său, cu ajutorul colegilor – Tyler Richland, un Făt-Frumos al liceului St. Agatha, şi Sam, un hacker priceput la toate. Astfel, cei trei se vor trezi prinşi într-un adevărat labirint al minciunilor, ameninţaţi din toate părţile de asasini plătiţi, personaje dubioase şi secrete de familie.

Jocul lui Gerald de Stephen King

3. Jocul lui Gerald de Stephen King

În timpul unui joc erotic pervers, Jessie, încătuşată de pat, într-o casă de vara izolată de lume, îl loveşte pe soţul sau, Gerald, provocându-i involuntar moartea. În următoarele douăzeci şi opt de ore, Jessie este condamnată să îndure întunericul, teroarea şi nebunia, căci gândurile îi vorbesc cu voci incestuoase, cu voci de mult uitate, de mult îngropate, iar strigătului ei îi răspunde o creatură oribilă, un chip alb furişat în umbră. Pentru ea, moartea ar fi o binecuvântare.

„Terifiant… Un joc în care coşmarul este doar începutul.“ USA Today

Iubire vinovata de Nancy Woodruff4. Iubire vinovată de Nancy Woodruff

Georgie Connolly pare să aibă tot ce-şi doreşte – un soţ pe care-l iubeşte la nebunie şi trei băieţi absolut adorabili. Când soţul ei, Peter, este promovat şi i se oferă o slujbă la Londra, familia pleacă bucuroasă din New Jersey şi se mută în Anglia, unde Georgie pur şi simplu renaşte, reluându-şi cariera de actriţă pe care o întrerupsese după naşterea copiilor. Mai mult, i se oferă rolul vieţii sale, cel al Dorei Jordan – personalitate reală, cea mai vestită actriţă din secolul al XVIII-lea şi mamă a treisprezece copii nelegitimi, dintre care zece concepuţi cu un viitor rege al Angliei.

Însă tocmai acum, când nu-i mai lipseşte nimic, Georgie riscă totul pentru o legătură cu consecinţe de nebănuit. 

Iubire vinovată, povestită de soţul lui Georgie, prezintă două femei extraordinare, născute la interval de două sute de ani, care întâmpină aceleaşi obstacole în viaţă şi plătesc preţul suprem pentru împlinirea pasiunii.

Pictorul umbrelor de Esteban MartinIubire vinovată are farmecul special al unui roman clasic: stil limpede şi frumos, poveste puternică şi sfâşietoare. Nancy Woodruff este un cronicar înţelept şi fantastic al vieţii de familie.“

5. Pictorul umbrelor de Esteban Martin

Ce se poate întâmpla când cel mai mare geniu al răului dă peste cel mai strălucit geniu al artei? Sosit de curând la Barcelona, Pablo Ruíz Picasso nu-şi doreşte altceva decât să picteze, să-şi găsească propriul stil, unul diferit de toate stilurile cunoscute până atunci. Departe de familie şi fără bani, va găsi adăpost într-un bordel de pe stradă Avińon, unde îşi va regăsi marea iubire, pe care o crezuse pierdută pentru totdeauna. Când una dintre prostituate este ucisă cu brutalitate, toate indiciile par să-l semnaleze pe el ca singurul Sange din piatra de James Lee Burkevinovat. Dar Picasso l-a văzut pe adevăratul criminal şi chiar l-a desenat. Acum tot ce trebuie să facă este să-şi demonstreze nevinovăţia. Şi asta nu va fi o sarcina deloc uşoară.

6. Sânge din piatră de James Lee Burke

Marianne Shearer, o avocată aflată la apogeul carierei, respectată de colegii de breaslă şi adorată de clienţii pe care îi apără, se sinucide, aparent fără niciun motiv.
Ultimul ei client a fost achitat, iar verdictul a contribuit din plin la moartea martorului principal al acuzării. A fost avocata cuprinsă de remuşcări? Oare viaţa ei privată – liniştită, ba chiar aparent ternă – ascundea un secret?
Peter Friel, un confrate încăpăţânat, e hotărât să afle dacă ultimul proces ascunde motivul sinuciderii Mariannei. Stenogramele vor scoate la iveală amănunte interesante, dar cheia adevărului se află la un alt martor, ale cărui dezvăluiri ar putea avea consecinţe extrem de grave.

Un dans cu un duce

7. Un dans cu un duce de Tessa Dare

Adevărata tentație începe la miezul nopții…
Un proprietar de cai chipeș și singuratic, Spencer Dumarque, al patrulea duce de Morland, este membru al exclusivistului Club al Armăsarilor, o organizație atât de selectă, încât nu are decât zece membri – deși norocul poate ajuta pe oricine să obțină această calitate. Iar Spencer este un bărbat foarte norocos, pe lângă faptul că are o obsesie pentru un cal foarte valoros, un secret întunecat și, mai nou, renumele de Ducele de la Miezul Nopții.

În fiecare noapte, își alege o parteneră pentru un vals fascinant, care face femeile să viseze. Dar nici una dintre doamne nu-i captează atenția și nimeni nu-l fascinează vreodată pe duce – până în clipa în care Lady Amelia d’Orsay își încearcă norocul.

Într-un moment de disperare, tânăra de o frumusețe ieșită din tipare îl invită pe duce la dans și, fără să-și dea seama, îi fură inima. Când Amelia îi cere să-i șteargă datoria la cărți a fratelui ei, nu își imaginează nici o clipă că jocul său inteligent va conduce spre o pasiune înflăcărată și o cerere în căsătorie neobișnuită.

Cu toate acestea, Spencer este un bărbat plin de mister, care ar putea fi implicat în uciderea șocantă a bărbatului care a fondat Clubul Armăsarilor. Oare Amelia își va risca inima în acest pariu nechibzuit sau va câștiga o iubire nemuritoare?

Cheia Maestrului de Kevin Sands

8. Cheia maestrului de Kevin Sands

Maestrul Benedict Blackthorn, membru de vază al Breslei Spiţerilor, este pe cale să descopere cea mai de seamă reţetă a tuturor timpurilor: cea prin care se obţine Focul Arhanghelului – puterea supremă pe Pământ. Pe urmele lui se află un coleg de breaslă, care vrea să fure reţeta şi să folosească Focul pentru înlăturarea regelui Carol de pe tronul Angliei.
Când Maestrul Benedict simte că este în pericol de moarte, îi încredinţează ucenicului său Christopher Rowe misiunea de a salva reţeta şi, totodată, viaţa şi tronul lui Carol, precum şi soarta Angliei.
„Un debut spectaculos.” – Kirkus Reviews
„Magie, aventură şi multe chestii care explodează – ador cartea asta!” – Eoin Colfer
„Kevin Sands a creat un erou ambiţios, inimos şi plin de umor în Christopher Rowe, ucenicul spiţerului. Această aventură palpitantă vă va captiva.” – Ingrid Law
„Însă reţetele noi nu pică din cer. Trebuie să le descoperi. Asta cere zile, luni, chiar ani întregi de muncă grea. Şi costă o avere: ingredientele, instrumentele, cărbunele pentru întreţinut focul, gheaţa pentru răcit. Mai presus de toate, era primejdios. Focuri pârjolitoare. Metale topite. Elixiruri care miroseau dulceag, dar care îţi devorau măruntaiele. Tincturi care păreau inofensive, ca apa, dar emanau vapori invizibili. La fiecare experiment nou, îţi primejduiai viaţa. Aşadar, o reţetă care funcţiona era mai preţioasă decât aurul.”
„Debutantul Sands a scris o poveste incitantă despre alchimie şi secrete adânc îngropate. Kevin Sands alternează abil părţile mai întunecate ale romanului cu momente de umor şi destindere, adăugând detalii picante în descrierea personajelor şi a contextului istoric. Toţi cei interesaţi de chimie, istorie, puzzle-uri complicate ar trebui să citească romanul.” – Publishers Weekly

După ce a absolvit universitatea cu două diplome în fizica teoretică, Kevin Sands a lucrat ca profesor, cercetător şi consultant în afaceri. Locuieşte la Toronto, în Canada. Cheia Maestrului este primul său roman.

Fantanile paradisului de Arthur C.Clarke

9. Fântânile paradisului de Arthur C.Clarke

O staţie orbitală legată de Terra printr-o reţea de cabluri, de-a lungul căreia un ascensor de proporţii nemaiîntâlnite ar transporta în spaţiu oameni şi materiale fără riscuri, la un cost mult inferior celui practicat de operatorii rachetelor convenţionale – iată o invenţie care ar inaugura o nouă era spaţială. În  secolul al XXII-lea, Vannevar Morgan, cel mai bun inginer al vremurilor sale, care a legat deja Europa de Africa prin Podul Gibraltar, îşi dedică întreaga existenţa realizării acestui proiect.

Are însă de înfruntat o problemă spinoasă: singurul amplasament potrivit pentru ascensor se află în vârful unui munte sacru, loc de rugăciune pentru călugării unui străvechi ordin religios. Cine va ieşi victorios din înfruntarea între ştiinţă atotcuceritoare şi credinţa de nestrămutat? Arthur C. Clarke tratează probleme etice esenţiale în acest roman cu adevărat vizionar, a cărui temă a fost deja studiată temeinic în lumea ştiinţifică.

Inima de femeie de Colleen Sell

10. Inimă de femeie de Colleen Sell

O înmormântare și o corespondență prin e-mail readuc împreună după zeci de ani o familie înstrăinată de divorț. Să împlinești patruzeci de ani nu înseamnă renunțarea la orice scop în viață, ci poate fi momentul în care să începi a avea grijă și de tine, nu doar de familia ta. După multe lecții dureroase, vei descoperi că este mai bine să fii tu însăți decât să încerci a fi Iubita Perfectă. 42 de întâmplări adevărate despre dragoste, prietenie și puterea femeilor de a merge mai departe.

Cu toții avem de înfruntat adversități din când în când. Cu toții suntem uneori triști. Cu toții suntem câteodată prea ocupați, prea mulțumiți de noi înșine sau prea apăsați de povara propriilor probleme ca să mai apreciem lucrurile pozitive din viețile noastre.

Review overview
4
Coman Iasmina (Elis Iasmy) - Fondator site/Editor coordonator/PR/Admin. grup Facebook-Literatura pe tocuri

22 COMMENTS

  1. Interesante titluri…din pleiada de carti am citit doar ”Un dans cu un duce”. Si imi fac cu ochiul discret Stephen King, Mary Elizabeth Summer, Kevin Sands si Arthur C. Clarke. Mulțumim pentru recomandari si o duminica frumoasa.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.