Recomandari de carte

Recomandari de carte

Copiledrag-Pino RoveredoRecomandări de carte

1.Copiledrag-Pino Roveredo

Marina e o femeie între două vârste, cu o viaţă de muncă, de renunţări, de violenţe familiale impuse de soartă, însă cu o dorinţă de revanşă mereu vie şi care, în cele din urmă, pare să o aducă în pragul unei noi existenţe, de data aceasta senine, alături de soţul ei Federico şi de fiul ei Gianluca. Pe urmă însă, ceva se fisurează, spectrul celei mai mari plăgi a timpurilor noastre, drogurile, îi trece pragul casei şi îşi împrăştie otrava. Gianluca cedează acestui flagel, sfârşeşte în închisoare: într-o clipă lumea se răstoarnă. Atunci, iată, se înfiripă odiseea acestei mame curajoase. Plebee şi sublimă, vulgară şi delicată. Marina va face tot ce-i stă în putinţă să-şi salveze copilul drag, până la un gest de iubire extrem şi surprinzător.

Zoli-Colum McCann

2.Zoli-Colum McCann

Viaţa lui Zoli Novotna începe undeva, pe drumurile lăturalnice, înverzite, ale Slovaciei când, împreună cu bunicul său, ajunge pe malul unui lac liniştit, unde ceilalţi membri ai familiei fuseseră înecaţi de gărzile fasciste. Zoli şi bunicul ei fug de acolo şi se alătură unui alt grup de cântăreţi itineranţi. Astfel începe această poveste epică despre cântec, intimitate şi trădare. Bazat în mare pe viaţa poetei de origine rromă Papusza şi pe fundalul celui de-al Doilea Război Mondial, Zoli este o poveste de dragoste, o poveste a pierderilor suferite şi o parabolă a Europei moderne. „Descrierea scenelor din copilăria lui Zoli este plină de prospeţime şi instructivă, la fel şi detalierea privaţiunilor pe care le îndură… Acest roman emană o mare căldură, generată de empatia sinceră a autorului faţă de această femeie, atât ca Sigiliul templierilor-Adriana Kouliasprezenţă fizică, cât şi ca personaj fictiv. Povestea lui Zoli chiar merita să fie spusă şi, datorită harului de a diseca în amănunt istoria, McCann aduce în prim plan şi părţile sale triste, de manipulare şi trădare” The Irish Times

3.Sigiliul templierilor-Adriana Koulias

Anul 1307. Vechiul Ordin al Cavalerilor lui Cristos şi ai Templului lui Solomon este în primejdie. Regele Franţei, Filip cel Frumos, şi papa Clement al V-lea plănuiesc să-l distrugă şi complotează pentru a-şi însuşi cel mai sacru simbol al templierilor: inelul-sigiliu al Marelui Maestru al Ordinului, Jacques de Molay, care conţine un mister antic sub formă unei inscripţii codificate.
Dar cine va fi suficient de puternic pentru a rezista ispitelor ce înconjoară puterea mistică a sigiliului?

Furiosii-David Moody4.Furioşii-David Moody

„Un thriller ameţitor, un avertisment despre cele mai percutante emoţii ale secolului XXI… Furioşii va vor bântui gândurile multă vreme după ce aţi închis cartea…” – GUILLERMO DEL TORO

Situaţia NU este sub control
În tradiţia lui H.G. Wells şi Richard Matheson, Furioşii este povestea unui om într-o lume devenită nebună — o lume infestată de frică, violenţă şi FURIE.

PĂSTRAŢI-VĂ CALMUL
Un oraş din Anglia este lovit subit de o avalanşă de atacuri sângeroase. Botezaţi de mass-media „Furioşii”, autorii lor ucid cu sânge-rece pe oricine le iese în cale.

STAŢI LA ADĂPOST
Atacurile sunt brutale şi nemiloase: în câteva secunde, oameni perfect normali nu se mai pot controla şi devin nişte criminali turbaţi. Cum aparent nu există nici o legătură între ei şi cum numărul lor creşte văzând cu ochii, oricine poate deveni victima, sau Furios.

AŞTEPTAŢI NOI INSTRUCŢIUNI
Toată lumea e îngrozită. Nimeni nu mai îndrăzneşte să iasă din casă, să meargă la serviciu, să vorbească. Dar, deşi nouă directiva este „Întâi atacă şi lasă întrebările pentru mai târziu!”, s-ar putea că această poveste să aibă un răspuns extrem de surprinzător…

„O abordare lucidă a stării de furie care ne înconjoară şi o poveste şocantă despre consecinţele ei ultime… Păziţi-va! Furioşii vor fi din ce în ce mai aproape cu fiecare capitol, până când se vor confunda cu cele mai ascunse forme ale răului care zac în fiecare din noi.” – J.A. BAY

David Moody

DAVID MOODY (n. 1970) este un autor de thrillere, pasionat de tema sfârşitului lumii. A debutat în 2001, publicandu-şi online prima sa carte (Autumn), ecranizată apoi în 2009. Tot online a fost publicat iniţial şi romanul Furioşii (2006), pentru care Moody a reuşit să obţină, pe cont propriu, un contract de ecranizare cu Guillermo del Toro şi cu Mark Johnson (producătorul Cronicilor din Narnia).

Dulciuri amare-Roopa Farooki

5.Dulciuri amare-Roopa Farooki

În Bangladeshul anilor 1950, o adolescentă precoce şi neînfrânată pune la cale o căsătorie genială cu un romantic incurabil şi bogat, Ricky Karim, prinzându-l într-o pânză de minciuni pe care o împletise împreună cu tatăl ei viclean şi lipsit de scrupule. Şi astfel, în noaptea nunţii lui, crezându-se însurat cu sufletul lui pereche, o tânără educată care citea sonete şi juca tenis, Ricky descoperă îngrozit că proaspăta lui soţie este de fapt fiica leneşă şi analfabetă a unui proprietar de magazin. În timp ce Ricky şi Henna tolerează forţaţi de împrejurări căsătoria lor de convenienţă lipsită de dragoste, viitorul lor pare cel al unor vieţi duble trăite în minciună – o tradiţie de familie secretă moştenenită de fiica lor Shona, care se căsătoreşte pe ascuns cu iubirea vieţii ei, optând să trăiască deasupra unei cofetării indiene din sudul Londrei din anii 1980. Însă, două decenii mai târziu, cu propriii ei copii ajunşi mari, Shona este cea care este forţată să afle adevăruri deloc plăcute despre cei pe care îi iubeşte şi să accepte minciunile care reuşesc, superficial, să ţină unite cele trei generaţii ale familiei ei… dar care de fapt îi dezbină.

Ucenicul arhitect-Elif Shafak

6.Ucenicul arhitect-Elif Shafak

Autoarea bestsellerului internaţional Bastarda Istanbulului

Nominalizat, chiar în anul apariţiei, la Walter Scott Historical Novel Prize, romanul Ucenicul arhitectului e o poveste plină de culori şi de lumina, care se desfăşoară în neuitata vreme a sultanului Soliman Magnificul. Un băiat pirpiriu, numai ochi şi păr zburlit, coboară de pe o corabie la Istanbul, să ducă un dar fără seamăn la seraiul sultanului: un elefant cu totul şi cu totul alb. Cei doi sunt repede prinşi într-o înlănţuire de istorii tainice, în care se amestecă iubiri fără speranţa, viziri plini de cruzime, cadâne şi sultane viclene, vrăjitoare şi uneltiri de curte. Nedespărţit de prietenul lui, elefantul, băiatul ajunge în scurtă vreme ucenicul lui Mimar Sinan, unul dintre cei mai faimoşi arhitecţi din Imperiul Otoman, alături de care ridică, ani în şir, moschee după moschee.

„O punere în scenă spectaculoasă, un roman populat cu armate de aventurieri, ţigani misterioşi şi curtezane cărora nu le lipseşte bunătatea, Ucenicul arhitectului este şi un poem de dragoste închinat frumuseţii cosmopolite a Istanbulului.” (The New York Times Book Review)

„Elif Shafak alege pentru romanul ei un fundal istoric generos, plin de frumuseţe. Ucenicul arhitectului poate fi citit ca o serie de viniete fascinante, inspirate din alăturarea artei cu religia, a creativităţii cu devoţiunea… O carte vibrantă, plină de spirit, vie.” (The Washington Post)

„Arhitectura este unul dintre subiectele puternice ale lui Elif Shafak. Romanul ei este construit pe mai multe straturi, ce impresionează prin splendoarea detaliului imbricat şi prin măreţia viziunii, o viziune care arată cum ura şi egoismul distrug o lume ce poate fi reconstruită numai prin dragoste.” (The Observer)

Cea care alina-Anna Gavalda7.Cea care alină-Anna Gavalda

Anna Gavalda este autoarea bestsellerurilor internaţionale O iubeam şi Împreună.

Cea care alină (2008), cel mai recent roman al Annei Gavalda, pune sub semnul întrebării existenţa solicitantă şi extenuantă a omului contemporan, îngropat sub sarcini de serviciu şi împovărat de termene limita, şi invită cititorul să redescopere odată cu eroul frumuseţea vieţii şi gustul libertăţii. Zguduit de vestea morţii unei prietene dragi, a cărei prezenţa magică i‑a încântat anii copilăriei şi adolescenţei, Charles Balanda, un arhitect parizian în vârstă de patruzeci şi şapte de ani, îşi rememorează trecutul şi îşi da seama că existenţa lui se reduce doar la nesfârşite ore de muncă, licitaţii, întâlniri de afaceri şi discuţii cu clienţi nemulţumiţi. Hotărât să afle cât mai multe despre moartea lui Anouk, Charles porneşte într‑o călătorie pe parcursul căreia redescoperă bucuriile simple ale vieţii şi regăseşte dragostea alături de o femeie plină de dăruire, care pare să fie replică mai tânără a prietenei sale.

„Cea care alină este o odă închinată vieţii. Singura care contează. Ce importanţă are că suferim, că plângem, că ne despărţim sau că iubim zadarnic, câtă vreme ne trăim viaţa şi nu suntem atât de idioţi să-i întoarcem spatele?” (Chronique Payot)

„O romancieră lipsită de complexe, Gavalda nu se da niciodată înapoi de la ceea ce alţii ar putea consideră drept lucruri facile. Are un talent special de a crea o complicitate veselă cu cititorul. Nu varsă niciodată lacrimi pentru că, atunci când eşti nefericit, minimă politeţe cere să-ţi iei nefericirea în derâdere. Povesteşte scene dintre cele mai obişnuite cu o mare sensibilitate şi un simţ de observaţie pătrunzător. Şi de această dată degetele de zână ale Annei Gavalda au ţesut o poveste minunată, impresionantă prin realismul sau şi care te face totodată să visezi.” (Le Figaro Madame)

Review overview
3
Coman Iasmina (Elis Iasmy) - Fondator site/Editor coordonator/PR/Admin. grup Facebook-Literatura pe tocuri

7 COMMENTS

  1. Aștept cu nerăbdare momentul în care voi avea timp să citesc ,,Ucenicul arhitectului” 🙂 De asemenea mă tentează ,,Dulciuri amare” și ,,Sigiliul templierilor” 😀

  2. tentant sigiliul templierilor,dulciuri amare (ca titlu) ma duce cu gindul la filmul bulgaresc dulce si amar,care s-a dat la tv in seara cutremurlui din 4.03.1977.
    interesante propuneri iasmy!

  3. Multumim, Iasmy ! Tentante recomandarile tale ! ,,Dulciuri amare” și ,,Sigiliul templierilor” le-am trecut pe lista !

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.