Recomandari saptamanale

Recomandari saptamanale

                                                     Recomandări saptămânale

Tristeţea samuraiului de Victor Del Arboltristetea-samuraiului

O trădare şi o crimă în Spania pro-nazistă dau naştere unei lupte pentru putere care domină o familie timp de mai multe generaţii. Isabel, o aristocrată care trăieşte în Spania pro-nazistă a anului 1941, ajunge implicată într-un complot ce urmăreşte uciderea soţului sau fascist şi se trezeşte trădată de iubitul ei misterios. Trădarea ei are drept efect o lupta violentă pentru putere atât în cadrul familiei, cât şi în viaţă politică, lupta ce se întinde pe trei generaţii, împletind povestea lui Isabel cu cea a unei tinere avocate pe nume Maria, patruzeci de ani mai târziu.
Când are loc tentativa de lovitură de stat din 1981, Maria e acuzată că a pus la cale evadarea din închisoare a bărbatului pe care l-a condamnat pentru crimă. Poveştile Măríei şi ale lui Isabel se întrepătrund şi se completează, creând un thriller istoric plin de suspans.

Să nu crezi în nimeni de Iris Johansen
citește recenzia

indexPrestigioasă scriitoare americană Iris Johansen a reuşit performanţă deosebită de a se situa, timp de trei săptămâni, pe primul loc cu acest roman, în topul bestsellerurilor New York Times. Într-o lume a răzbunării şi a trădării, pe fondul afacerilor cu droguri, Rico Chavez este cu adevărat un tip înspăimîntător: nemilos, viclean, carismatic, dispunând de toate mijloacele pentru a obţine ce vrea. Iar ceea ce îşi doreşte cel mai mult este Elena Kyler- şi o vrea moartă. Antrenată să ucidă, Elena nu a avut nevoie, până de curând, de nimeni pentru a supravieţui. Dar acum se află în situaţia disperată de a apela la cineva pentru ajutor. Iar acel cineva este Sean Galen, care nu îşi face iluzii că va câştiga încrederea Elenei. El ştie că aceasta i-a acceptat sprijinul doar pentru că era disperată. Dar atât Galen cât şi Elena ştiu că puterea lui Chavez reprezintă un pericol atât de mare, încât ajung să nu aibă încredere în nimeni – nici măcar unul în celălalt. Chavez este un maestru al controlului şi urmăreşte mai mult decît să o omoare pe Elena. El vrea să o lase în viaţă suficient că să îl vadă cum îi distruge toate raţiunile pentru a trăi. Vrea să o întoarcă împotriva a tot şi a tuturor celor în care ea avea încredere. Vrea că ea să comită un ultim act al trădării. Şi când planul sau va fi gata, vrea că ea să îl implore să îi ia singurul lucru care i-a mai rămas: viaţă. O carte cu acţiune alertă şi captivantă, ce se situează pe culmile suspansului şi îl ţine „în priză“ pe cititor până la ultima pagină.

Cumpara carteaSuflet vrăjit de Johanna Lindsey
citește recenzia

Suflet vrajit de Johanna LindseyAl patrulea volum al seriei „Familia Malory-Anderson”
Fire sălbatică şi necugetată, Amy Malory a atins vârstă măritişului şi a pus ochii pe cel mai nepotrivit bărbat care ar fi putut să-i devină soţ – inflexibilul şi cinicul căpitan american de corabie, care, la un moment dat în trecut, aproape l-a pus în ştreang pentru piraterie pe unchiul ei James.
Warren Anderson este uluit de avansurile îndrăzneţe pe care i le face fermecătoarea nepoata a acestui duşman neîmpăcat. De o sinceritate dezarmantă, Amy Malory se foloseşte de cele mai iscusite arme pe care le are – farmecul şi umorul – pentru a-şi croi drum către inima celui pe care îl doreşte. Deşi hotărât să nu-i cedeze, căci sufletul îi este împietrit de o iubire trădată în tinereţe, sentimentele pentru neastâmpărata englezoaică încep să-l mistuie. Iar o inima clocotind de pasiune îl imploră să se abandoneze unei iubiri care ar putea să aţâţe focul mocnit al unei vrajbe de familie, prefăcând-o într-o flacără devastatoare.
Cât timp va putea rezista Warren seducătoarei Amy şi farmecelor ei irezistibile, până ce gheaţa din inima lui se va topi?

Viitorul nostru de Joy Asher, Carolyn Mackher
citește recenzia

Viitorul nostru - Jay AsherUn roman pentru tinerii de azi, despre viaţa lor de mâine.
Este anul 1996, şi nici jumătate din elevii de liceu din America nu au folosit vreodată internetul. Viaţă în cyberspace este la începuturi, iar reţelele de socializare nu există nici măcar în proiect.
Şi totuşi…
Emma tocmai a primit primul ei computer şi un misterios CD-ROM de la America Online.
Josh este vecinul ei şi prietenul ei cel mai bun, chiar dacă din noiembrie trecut lucrurile au fost puţin cam dificile între ei. Cei doi se conectează şi se loghează…şi ajung automat pe Facebook… dar Facebook-ul nu a fost inventat încă!!!
Josh şi Emma îşi privesc fascinaţi profilurile din viitor, peste cincisprezece ani. Soţii, prietenii, carierele, casele, destinele lor – totul este aici. Dar nu e ceea ce aşteptau ei; şi de fiecare dată când îşi deschid pagina, viitorul lor se modifică. Şi în timp ce se lupta cu suişurile şi coborâşurile vieţii lor viitoare, sunt obligaţi să se confrunte cu lucrurile bune – sau rele – pe care le fac în prezent.

Cumpara carteaFemeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut de Simona Tache, Mihai RaduFemeile vin de pe Venus, barbatii de la baut

citește recenzia

Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut îşi are originile în clasicul săptămânal de umor Caţavencii. La cererea insistenţă a cititorilor, o parte dintre textele rubricii Bătăi în dialog sunt adunate acum în acest volum. Deşi pare că e vorba de un „război între sexe“, în realitate, autorii n-au dus niciodată un război, ci un dialog. Ei lansează, alternativ, câte o tema la care răspunde celălalt. Rând pe rând, toate stereotipurile care circulă despre viaţă de cuplu sunt puse într-o lumina umoristică, eliberatoare. În mod normal, paginile care urmează ar trebui să va salveze de la divorţ sau măcar să va scutească de a mai da banii pe terapie de cuplu. Cu o singură condiţie: să aveţi umor.

Cumpara carteaDetectivii sălbatici de Roberto Bolano

detectivii-salbaticiAceastă carte face parte din colecţia Maeştrii Leda a editurii Leda. Un roman extraordinar în toate sensurile, care confirmă strălucitoarea calitate literară a lui Roberto Bolano, un autor recunoscut de critică cea mai exigenţa ca una dintre marile revelaţii ale literaturii latinoamericane din anii ’90.
Arturo Belano şi Ulises Lima, detectivii sălbatici, pornesc în căutarea Cesareei Tinajero, misterioasă scriitoare dispărută în Mexic în anii imediat următori Revoluţiei. Călătoria propriu-zisă şi consecinţele ei se prelungesc timp de douăzeci de ani, din 1976 până în 1996, timpul canonic al oricărei peregrinări, bifurcandu-se prin multiple personaje şi continente, într-o naraţiune uluitoare ce reuneşte iubire şi moarte, asasinate şi escapade turistice, case de nebuni şi universităţi, dispariţii şi apariţii.
Scenariul ne poartă prin Mexic, Nicaragua, Statele Unite, Franţa, Spania, Austria, Israel şi Africa, pe urmele celor doi poeţi „disperaţi“ (traficanţi de droguri câteodată), enigmaticii protagonişti ai acestei cărţi care se poate citi şi că un extrem de rafinat thriller de Orson Welles, străbătut de un umor iconoclast şi feroce.

Cumpara carteaanotimpul-fructelor-de-mangoAnotimpul fructelor de mango de Amulya Malladi

O saga de familie într-o Indie magică
După şapte ani petrecuţi în America, Priya Rao se întoarce în India natală. Doreşte să-şi anunţe familia că este logodită cu Nick, americanul pe care-l iubeşte, dar vestea frânge inimile celor din jur, care insistă ca ea să se mărite cu un „băiat bun indian“.
Vizita se transformă într-o experienţă copleşitoare. Tânăra femeie, care a cunoscut lumea occidentală, încearcă să aducă schimbarea şi în propria familie. Între două culturi profund diferite, între tradiţie şi modern, între generaţii diverse par să existe conflicte de netrecut.
Amulya Malladi s-a născut în 1974 în India şi a trăit o vreme în Statele Unite. A scris romanele: A Breath of Fresh Air (2002), The Mango Season (Anotimpul fructelor de mango, 2003), Serving Crazy with Curry (2004), Song of the Cuckoo Bird (2005) şi The Sound of Language (Sunetul cuvintelor, 2007, publicat şi în limba română la Editura Leda). În prezent, locuieşte în Danemarca, împreună cu soţul şi cei doi copii ai săi.

Cumpara carteaS.E.C.R.E.T de L.Marie Adeline
citește recenzia

secretAceastă carte face parte din colecţia Elixir a editurii Curtea Veche.
L. Marie Adeline este pseudonimul literar sub care se prezintă publicului autoarea canadiană a romanului erotic S.E.C.R.E.T. Ea este producătoare de televiziune şi a absolvit jurnalismul în anul 1992 la Universitatea Ryerson din Toronto (Ontario).
Rămasă văduva încă de tânăra, după un mariaj dezastruos, Cassie Robichaud pare împăcată cu viaţă ei liniştită într-un mediu strâmt: restaurantul Cafe Rose, unde lucrează, „Hotelul Fetelor Bătrâne“, unde locuieşte, şi conştiinţa tristă, dar solidă a timpului care s-a scurs de când s-a culcat ultima dată cu un bărbat. Cassie îşi vede în tăcere de rutină zilnică, ternă şi pragmatică – părul strâns în coadă la repezeală, încălţări de lucru cât mai comode, tricouri pătate – , evadările ei fiind scurte: aleargă prin cartier, stă de vorba cu şeful şi prietenul ei Will şi tânjeşte voyeuristic după fericirea dublată de romantism care-i animă, pare-se, fără prea mari eforturi pe clienţii ei. Când uneia dintre cliente îi cade pe jos un carnet de însemnări pline de amănunte sexuale şi senzuale, Cassie are ocazia să arunce o privire furişă către o lume complet nouă pentru ea, de împlinire a sexualităţii femeii…şi se lasă introdusă într-un club neobişnuit format numai din femei, care-i transformă viaţă. Dedicată pasiunii, experienţelor senzuale şi plăcerii, cartea de faţă vorbeşte despre femei care-şi trăiesc din plin fanteziile sexuale… Iar pentru Cassie, reprezintă cheia emancipării ca femeie.

Seducţia apei de Monica Ramirez
citește recenzia

seductia_apeiNorii grei de un cenuşiu voluptos înghit soarele ce se ridică din ocean, lumina conturându-le siluetele întunecate cu nuanţe aurii ca de borangic. Iar cerul… roşu aprins, culoarea sângelui proaspăt. Un val de căldură îi cuprinde tot corpul, sângele i-o ia la goana prin vene. O simte, aproape o poate gusta. Vine ploaia. O furtună.
Doctoriţa Nathalie Arnaud se află în drum spre casă, de la Paris la San Francisco. După ce s-a hrănit cu pâine cu gust rânced şi a studiat la lumina lămpilor cu ulei, dar mai ales după ce-a înfruntat opinii răutăcioase despre „femei denaturate”, a obţinut cu multă trudă diploma de doctor de la L’Ecole de Medicin. Pe vapor întâlneşte un Căpitan cu ochi verzi şi misterioşi, un bărbat iritant care-i provoacă simptome pe care nu ştie să le diagnostigheze.
Când vaporul The Silhouette acostează în port, Nathalie este surprinsă de faptul că nimic nu mai este aşa cum îşi aminteşte. San Francisco s-a extins, Războiul Civil nu s-a oprit la graniţele lui, mătuşa ei, Catherine Larsson, conduce unul dintre bordelurile de lux ale oraşului, dispariţia misterioasă a fratelui ei, Claude, pare conectată în mod direct cu dispariţia şi mai misterioasă a aurului Uniunii, iar Războiul de Secesiune l-a distrus sufleteşte pe mentorul ei, Doctorul James Calhoun. În plus, Maiorul William Wolfe, omul cu puteri nelimitate asupra vieţii ei, este cel care poate influenţa balanţă în care se află viaţă fratelui ei.
Nathalie este din nou nevoită să lucreze pe ascuns în favoarea Uniunii, numai că de data această în calitate de doctor şi nu ca spion. Don Miguel Samuelle Cabrillo este un bărbat puternic şi influent care ascunde multe secrete întunecate. Noua misiune a lui Nathalie este să-l vindece pe Don Miguel de o boală misterioasă, iar asta chiar împotriva voinţei lui. Ca una dintre primele femei doctor, Nathalie este obişnuită să întâmpine greutăţi în munca ei, însă când tânăra doctoriţă dă nas în nas cu Don Miguel Samuelle Cabrillo, îşi dă repede seama că această nouă misiune poate deveni aproape imposibilă.
Cu toate acestea, este hotărâtă nu numai să descopere cauza misterioasă a bolii lui ciudate, ci să descifreze şi taina dispariţiei aurului Uniunii. Oricât ar costa-o. Şi s-ar putea să o coste chiar viaţa. Este forţată să facă faţă balurilor fastuoase şi intrigilor de război, pătrunzând tot mai adânc în lumea misterioasă a Căpitanului şi învăţând secrete omise de programa şcolară a şcolii de medicină din Paris.

Cumpara cartea

Review overview
3
Coman Iasmina (Elis Iasmy) - Fondator site/Editor coordonator/PR/Admin. grup Facebook-Literatura pe tocuri

6 COMMENTS

  1. Multumesc pentru recomandari! Am citit Suflet vrajit, Sa nu crezi in nimeni si Seductia apei su mi-au placut mult! Pare foarte interesanta si Anotimpul fructelor de mango, m-ar tenta sa o citesc!

  2. Multumim pentru recomandari.Am citit Sa nu crezi in nimeni,SECRET si Viitorul nostru si mi-au placut .Seductia apei ma tenteaza extrem de mult!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.