Regatul viselor de Judith McNaught

Regatul viselor de Judith McNaught

...era fortata sa se marite cu dusmanul ei; un razboinic englez brutal, ale carui armate ii asuprisera tara, un barbat care o rapise, care o tinuse prizoniera. Rapindu-i fecioria si distrugandu-i reputatia."

Regatul viselor de Judith McNaught - Editura Miron - recenzie

 Regatul viselor de Judith McNaught – recenzie

Titlul: Regatul viselor

Titlul in engleza : A Kingdom of Dreams

 Nr. Pagini : 510

 Editura Miron     

Traducere : Dagmar Popescu    

Anul 2010         

     Carti scrise de Judith McNaught

   Regatul viselor de Judith McNaught o carte speciala, inedita si profunda, un historical romance autentic avand personaje puternice si foarte incapatanate. Am citit si recitit acest roman, placandu-mi atat de mult incat unele pasaje le stiu cu ochii inchisi, dar chiar si asa, tot se regaseste ceva care sa-mi atraga atentia.

    Pe Judith Mcnaught o ador pentru ca ma bulverseaza si chiar daca ii cunosc obiceiurile literare simt cum presara sare pe rana. Daca veti indrazni sa cititi macar o carte, s-ar putea sa va indragostiti iremediabil de patima cu care scrie romance, dar si historical romance. 

   Regatul viselor este primul roman din seria Westmoreland Dynasty Saga, un bestseller apreciat si iubit de cititori din intreaga lume.

   Inceputul neobisnuit, o data fatidica-14 octombrie 1497, o locatie inedita-sudul Scotiei si doi miri: Jennifer Merrick si Royce Westmoreland, duce de Claymore. S-au renunit la aceeasi masa ca sa ingroape securea razboiului si sa se casatoreasca. Nunta este una neobisnuita, mireasa nu zambeste, mirele pare imun la ostilitatea invitatilor si fiecare asteapta ceva care sa opreasca intregul spectacol. Ceea ce nu stiu ceilalti este ca sentimentele ce le nutresc viitorii miri sunt mult mai profunde si ascunde sentimente numai de ei stiute, dar care ar putea schimba radical totul.

”…era fortata sa se marite cu dusmanul ei; un razboinic englez brutal, ale carui armate ii asuprisera tara, un barbat care o rapise, care o tinuse prizoniera. Rapindu-i fecioria si distrugandu-i reputatia.”

    Cum a ajuns aceasta nunta sa fie un eveniment de rascruce, chiar Jennifer incearca sa-si explice intoarcandu-se in timp.  La 15 ani, datorita comportamentului impulsiv, ea reuseste sa-si supere atat de tare tatal, incat o trimite la manastirea din Belkirk pentru a invata sa isi stapaneasca pornirile si temperamentul vulcanic. La scurt timp i se alatura si Brenna, sora vitrega a acesteia. La 2 ani de la acest incident Jenny se transforma dintr-o fiinta „costeliva si stearsa”  intr-o tanara doamna blanda, sperand ca astfel sa recastige iubirea tatalui sau (accepta chiar si casatoria cu Edric MacPherson, un batran zgarcit si infricosator) si asteapta cu nerabdare sa ajunga in caminul mult iubit. De moment nu se poate pentru ca razboiul dintre Scotia si Anglia nu este terminat, iar lordul Merrick-tatal ei, trebuie sa stranga armata si sa invinga pe Lupul Negru razbunand astfel pierderea fiului sau vitreg Alexander.

   Tulburata de discutia purtata cu tatal sau simte nevoia unei evadari, astfel comite imprundenta de a se plimba pe inserat impreuna cu Brenna in afara manastirii, chiar daca fusesera avertizate ca zona nu era sigura si ar fi putut da de necaz. Intr-un moment de neatentie sunt rapite de Stefan Westmoreland, fratele Lupului Negru, o legenda, simpla pronuntare a numelui reuseste sa starneasca teama in inimile dusmanilor.

   Jennifer Merrick nu este impresionata de Royce Westmoreland cunoscut ca si „Lupul Negru”, un aprig razboinic englez, arogant si dur. Capturarea celor doua novice ar pune capat razboiului, determinand pe Lordul Merrick sa se declare invins si astfel sa isi recupereze fiicele. Jenny, indemnata de propriile impulsuri nu poate sa accepte infrangerea cu usurinta si caute solutii de a evada. La o zi de la capturare il pacaleste pe Royce sa ii dea ac si ata, promitand ca le va carpi hainele, dar mainile lor vor fi libere. Isi pun planul in aplicare si printr-un siretlic dispar cu usurinta chiar de sub privirile vigilente ale soldatilor. Aventura se incheie cu recuperarea  lor, dar si cu moartea lui Thor, calul preferat al Royce.

   Furia razboinicului atinge cote maxime cand ajunge in tabara si constata ca paturile soldatilor sai au fost ciopartite si o pedepseste pe Jenny aplicandu-i o bataie cu palmele pe fund. Taria de caracter, mandria si incapatanarea ii vor sugruma hohotele de plans si indura cu stoicism durerea starnita de lovituri. Atitudinea ei il impresioneaza pe Royce, in loc sa-i fie frica de el, il trateaza cu incapatanare. Pentru a evita si alte neplaceri Jenny este tinuta prizoniera in cortul lui si astfel reuseste sa o cunoasca mai bine, iar ”bucuria molipsitoare si frumusetea rasului ei” il vor captiva. Sentimentele ei se vor schimba in momentul in care o va saruta cu patima si o va cuprinde intr-o imbratisare puternica, trezind-i dorinte necunoscute. Sosirea la castelul Hardin le va pecetlui destinul. Aici Brenna se va imbolnavi si cere sa fie eliberata, Royce accepta, dar are o singura conditie, Jenny sa ramana cu el si sa fie a lui o noapte. Jenny ar face orice pentru a-si salva sora de la moarte si dupa numeroase negocieri este de acord.

    Ce se va intampla cu ei dupa aceasta noapte? Vor ramane indiferenti sau vor cadea in capcana sentimentelor complesitoare? Vor avea o casnicie fericita? Vor reusi sa ajunga la un compromis, inlaturand mandria? Cu ce pret se va incheia razboiul?  Doar citind aceasta carte puteti afla ce intampla.

    Acest roman puncteaza gradual transformarile personajelor, situatiile inedite in care se afla, lupta interioara cu propriile trairi, dar si drumul ce trebuie sa-l parcurga pentru a dovedi ca dragostea e mai puternica decat ura si merita pretuita.

     Surse imagini: pinterest.com

Drăgan Milica (Mili) - Membru Fondator / PR / Editor coordonator - Admin. grup Facebook - Literatura pe tocuri

10 COMMENTS

  1. Buna seara! Foarte frumoasa recenzia cartii. Imi plac f. tare cartile scrise de Judith McNaught. Imi doresc sa mai apara carti scrise de ea. Am citit tot ce a aparut si acum parca as dori sa ma pot delecta cu ceva in stilul caracteristic.
    Imi place blogul dvs. si sper sa ne incantantati in continuare cu recenzii la fel de frumoase.
    SARBATORI FERICITE!!!!

    • Buna Zara, iti multumesc pentru aprecieri. Ai dreptate, cartile scrise de J.McNaught sunt superbe si merita citite. Ma bucur ca iti place blogul. Te astept cu mare drag. Sarbatori fericite si un An Nou plin cu voie buna

  2. aceasta autoare are carti absolut minunate,efectiv nu te poti dezlipi de ele pana nu le citesti.Prima carte a autoare s-a intamplat sa fie asta,nu stiam cum scrie,nu stiam nimi.Acum trag speranta,candva sa mai traduca cartii ale acestei autoare.Nota mea este 10+

  3. Eu am citit toate cartile acestei minunate autoare.Spun minunatei pentru ca Judith McNaught a scris niste povesti de dragoste care nu le poti uita chiar daca ai dori.

  4. Am intrat si eu sa apreciez aceasta carte,dar si aceasta autoare,imi place mult,pacat ca au fost putine,cartile ei traduse,dar si asa ma bucur ca au tradus si astea.Cautand pe scribd,am gasit o autoare care are nu stiu exact,vreo 7-8 carti,se cheama Raluca Butnariu si are un stil asemanator cu J.M.
    Fetelor daca stiti carti care ar putea sa se asemene cu aceasta autoare m-as bucura mult.

    • Nicol, da, am citit de Raluca Butnariu 3 carti, tot de pe scribd. Daca te vei uita, vei gasi cateva titluri chiar aici pe blog. Preferata mea este „Deziluzii”. Pacat insa ca nu s-au publicat cartile ei, ar merita acest lucru

  5. Si mie imi place foarte mult Judith Mcnaught, am citit tot ce-a aparut la noi. Sa stii, Nicol, ca si eu am remarcat asemanarea stilului lui Raluca Butnariu cu al lui Judith Mcnaught, desi nu are chiar aceesai „forta”. Mili, si preferata mea a fost Deziluzii, dar pana am citit Regasire, care m-a „atins” mai mult, e foarte emotionanta.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.