Ruladă de brânză cu șuncă - Musaca de cartofi - Pișcot cu vișine

Ruladă de brânză cu șuncă – Musaca de cartofi – Pișcot cu vișine – Meniu

  Ruladă de brânză cu șuncă foarte bună

1. Aperitiv: ruladă de brânză cu șuncă

-1/2 kg brânză dulce o mixam cu 150 unt, piper, sare, mărar tăiat ffff fin, să fie ca o pastă

-300 gr șuncă presată măcinată o mixam cu 100 gr unt,1-2 lingurițe muștar, sare, piper

-3-5 ouă fierte tari, date pe răzătoarea fină frecate cu 100 gr unt, sare, piper

-udăm puțin o foaie de celofan, întindem pasta de brânză ca un dreptunghi (o foaie)

-peste brânză întindem pastă de șuncă apoi cea de ou și rulăm (ca la salamul de biscuiți)

-punem sulul în congelator să se întărească, îl tăiem felii când servim

-tăiem cu tot cu celofan

2. Supă cremă de legume

-punem la fiert toate legumele care ne plac: morcovi, țelină, păstârnac, pătrunjel, cartof, mazăre, gulie, conopidă (în combinația care ne place)

-dăm prin blender legumele, punem în oală, adăugăm din apa în care au fiert, potrivim de sare și piper și lăsăm să dea câteva clocote

-dacă vă place puneți un amestec de verdeață și mai lăsați un clocot –două

-se poate servi așa  cu crutoane sau puneți și smântână

3. Musaca de cartofi

-4-5 cartofi îi curățăm și-i fierbem în apă cu sare, apoi îi scurgem și-i lăsăm să se răcească puțin

– o ceapă o tăiem mărunt, o călim în puțin ulei, adăugăm carnea măcinată, condimente și mărar tăiat fff mărunt, un pahar de apă și lăsăm să fiarbă să scadă zeama

-într-o cratiță punem un rând de rondele de cartofi +un rând carne +cartofi +carne +cartofi

-amestecăm 1 cană de smântână cu 2 lingurițe de pastă de roșii o turnăm deasupra și punem la cuptor

4. Pișcot cu vișine

-frecăm 4 gălbenușuri cu 300 gr zahăr +10 linguri apă fiartă (punem în 3 tranșe) +8 linguri de ulei +1 zahăr vanilinat +1 praf de copt stins +14-16 linguri de făină = omogenizăm

-albușurile le batem spumă cu 100 gr zahăr și le amestecăm cu prima compoziție

-turnam pișcotul în tava unsă și tapetată

-vişinele fie că sunt congelate, proaspete sau din compot trebuie scurse fff bine date puțin prin făină și puse pe toată suprafața pișcotului

-punem tava în cuptor

-tăiem pișcotul rece, presăram deasupra zahăr praf

Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

3 COMMENTS

  1. Și de data aceasta, meniul tău, Arci, se potrivește perfect cu gusturile mele. Mulțumesc pentru idei!
    Rulada de branza n-am făcut-o niciodată, dar mi se pare o idee excelentă.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.