Salată de cartofi

Salată de cartofi – Coaste de porc la cuptor – Prăjitură cu foi și zahăr ars (sau Petre Roman) – meniu

  Salată de cartofi – Prăjitură cu foi și zahăr ars

1. Aperitiv: salată de cartofi

-4-5 cartofi îi curățăm și-i fierbem în apă cu sare și vegeta, apoi îi scurgem și-i tăiem rondele (apa n-o aruncați o puteți folosi la  ciorbă)

-2 cepe le tăiem felii și le punem să dea câteva clocote în apă cu sare, zahăr și oțet (după gust) apoi le lăsăm să se scurgă bine

-3-4 ouă fierte tari, curățate și tăiate cubulețe sau rondele subțiri

-punem într-un castron cartofii tăiați rondele, ceapa, ouăle, puțin ulei și amestecăm

-dacă vreți puteți pune maioneză, dar vara eu o prefer așa

2. Ciorbă de gulii:

-2 gulii mari curățate și tăiate fie ca niște bețe fie bucățele

-2 morcovi,1 pătrunjel,1 păstârnac le dăm pe răzătoarea fină, le călim în puțin ulei, adăugăm guliile și apa (putem folosi apa în care am fiert cartofii pentru salată) și punem la fiert

-adăugăm sare, piper, boia, curry, chimen, lemon gras, coriandru praf

-când ciorba e aproape gata adăugăm amestecul de verdeață care ne place și mai lăsăm câteva clocote

-se poate servi așa sau dreasă cu smântână

3.Coaste de porc la cuptor (Vio):

-condimentaţi coasta de porc cu amestecul care vă place, lăsăți să stea puțin, apoi o puneți în tavă la cuptor cu apă s-o acopere

-puneți în tavă 1 crenguță de cimbru și un păhărel de alcool

-când sunt gata ungeţi coastele cu un amestec de miere și muștar și mai dați câteva minute la cuptor

-se pot servi cu garnitură de cartofi piure sau natur, orez simplu sau cu legume

4. Prăjitură cu foi și zahăr ars (sau Petre Roman)

Blatul: 8 ouă + 8 linguri de zahăr + 8 linguri de făină + 8 linguri de nucă = se coc 3 foi pe dosul tăvii. Separat se ard 15 linguri de zahăr care se întind în mod egal pe cele 3 foi și se lasă să se răcească

Crema: 4 gălbenuşe de ou se freacă cu o cană de zahăr + 4 linguri de făină + 1/2 cană de lapte = se fierb și se lasă la răcit. Când e rece se amestecă cu 200 gr de unt frecat spumă

Glazură: 4 albușuri se bat pe aburi cu 8 linguri de zahăr și 1 lingură oțet

-se montează prăjitura astfel: foaie + crema + foaie + crema + foaie + glazură

-fiecare foaie se așează cu partea de zahăr ars în sus

-se lasă la rece câteva ore până se poate tăia

Pofta Bună!

Reţete culinare

Reţete

***Arcidalia Ghenof(Arci)-Redactor/Admin grup Fb-Literatura pe tocuri*** Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

8 COMMENTS

  1. Si voi aveti prajitura Petre Roman? :)) Mereu cand bunica venea de la sora ei aducea prajitura d-asta :))))

  2. De fiecare cand citesc preparatele tale ma apuca poftele. Imi place ca adopti simplitatea, exact ce am nevoie.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.