Seria Fallen Angels de Mary Jo Putney-pasiune și suspans

Seria Fallen Angels de Mary Jo Putney-pasiune și suspans

   Seria Fallen Angels are un atu în faţa cititorului pentru că emană forţă, pasiune, entuziasm, romantism, suspans şi poveşti îmbietoare. Personajele sunt fermecătoare, senzuale, iar compromisurile dragostei apar într-o perioadă măcinată de război şi comploturi. Printre intrigi şi capcane, amintiri legate de trecut, reuşesc să ierte şi să meargă mai departe alături de sufletul pereche. 

  Mary Jo Putney este unul dintre cei mai bine vânduți autori americani de ficțiune romantică, bucurându-se de o prezență permanentă în topurile New York Times, Wall Street Journal și Publishers Weekly. Premiul RITA al Asociației Scriitorilor de Romane de Dragoste din America, Premiul Golden Leaf, pentru cel mai bun roman istoric de dragoste, Premiul pentru întreaga carieră acordat de Romantic Times

1. Tunete şi trandafiri – Thunder and Roses aka Fallen Angel

1. Tunete şi trandafiri – Thunder and Roses aka Fallen Angel 

   A fost numit Contele Demon. Se spunea despre el că era capabil de orice. Fiul unui nobil rebel și al unei țigănci, Nicholas Davies a dus o viață lipsită de griji până în momentul în care o trădare cutremurătoare l-a lăsat singur și plin de resentimente. După ce călătorește în lume timp de patru ani, se întoarce doar pentru a plănui vânzarea domeniului.

   Disperarea o împinge pe învățătoarea Clare Morgan să-i ceară Contelui Demon să ajute la salvarea satului său. Pentru că nu are nici cea mai mică dorință de a se implica în problemele altora, Nicholas stabilește un preț imposibil de plătit: Clare trebuie să accepte să locuiască împreună cu el timp de trei luni, lăsându-i pe membrii micii sale comunități să creadă ce e mai rău despre ea, și numai așa el va interveni în favoarea lor.

   Furioasă, Clare acceptă această provocare scandaloasă, iar cei doi sunt atrași într-o lume fascinantă, plină de pericole și dorințe. Ca aliați, Clare și Nicholas luptă pentru salvarea satului. Ca adversari, explorează împreună terenul periculos al puterii și al senzualității. Iar ca iubiți, se predau unei pasiuni copleșitoare.

  Oare doi oameni atât de diferiți pot clădi o relație care să dureze pentru totdeauna?

În cele din urmă, ieşiră dintre copaci pe peluza care înconjura un conac impunător de piatră. Uimit, Nikki spuse: 

-Aici trăieşte un mare domn? 

-Da. Uită-te bine, pentru că într-o zi domeniul va fi al tău. El se zgâi la casă, cuprins de un amestec ciudat de emoţii. Uimire, entuziasm, îndoială şi, la urmă, dispreţ.

-Ţiganii nu trăiesc în case de piatră care împung cerul.

– Dar tu eşti didikois, ai pe jumătate sânge de ţigan. E normal să trăieşti într-un loc ca ăsta. Şocat, se întoarse şi se uită lung la ea.
-Nu! Sunt un şobolan negru, cu sânge de ţigan adevărat, nu un gorgio.

-Ai şi sânge de ţigan, şi de gorgio. Ea oftă, cu faţa ei frumoasă trasă. Deşi ai fost crescut ca un ţigan, viitorul tău este printre gorgio.”

„- Domnişoară Morgan, nu am nevoie de bani, pot să găsesc orice femeie îmi doresc şi fără ajutorul tău deplasat. N-am nici o dorinţă să-mi distrug reputaţia atât de greu câştigată legându-mi numele de nişte fapte bune. Şi acum, vrei să pleci de bună voie sau trebuie să folosesc forţa?

Era tentată să se întoarcă şi să fugă. In schimb, spuse cu încăpăţânare:

– Încă nu mi-ai spus un preţ pentru ajutorul dumitale. Trebuie să fie unul. Spune-mi-l şi poate îmi permit să-l plătesc.

Oftând, el se trânti pe canapea şi o studie de la o distanţă lipsită de pericole. Clare Morgan era scundă şi firavă, dar umplea cu vigoarea ei spaţiul în care stătea. O tânără formidabilă. Aptitudinile probabil se perfecţionaseră în timp ce organizase viaţa tatălui ei.

Deşi nimeni n-ar fi zis că e o frumuseţe, nu era neatrăgătoare, în ciuda eforturilor mari pe care le făcea să fie sobră şi severă. Hainele simple îi accentuau silueta fină, iar părul negru, lins şi strâns la spate, avea efectul paradoxal că îi făcea ochii de un albastru intens să pară enormi. Pielea ei albă avea catifelarea atrăgătoare a mătăsii încălzite de soare; degetele îl furnicau de nerăbdare să-i simtă pulsul bătând sub tâmple.”

2. Dansul pasiunii – Dancing on the Wind

2. Dansul pasiunii – Dancing on the Wind

   Asemenea tizului său, Lucifer, lordul Strathmore este renumit pentru frumusețea sa nepământească și inteligența diabolică. Un eveniment tragic din trecut l-a determinat să-și folosească înzestrările excepționale pentru a-și ocroti țara de inamicii nevăzuți, și se achită de misiune la perfecție – până când întâlnește o femeie misterioasă cu aptitudini comparabile în materie de înșelătorie. Rând pe rând senzuală și sfioasă, nechibzuită și vulnerabilă, fermecătoarea lui adversară îi înnebunește deopotrivă mintea și inima.

   Kit Travers a intrat într-un joc periculos care presupune schimbări continue de identitate și minciuni abile, în care un singur pas greșit i-ar putea aduce moartea. Dar fiecare dată deghizările ei nu au înșelat ochiul atent al contelui de Strathmore. Fără a-și putea acorda o încredere deplină, dar incapabili să se despartă, cei doi își unesc forțele pentru a cerceta dedesubturile înaltei societăți londoneze. Însă nici măcar doi maeștri în arta mistificării nu pot scăpa din capcana senzuală a pasiunii – sau dintr-o iubire imposibilă mai prețioasă decât viața însăși.

Eton, iarna lui 1794

După înmormântare a fost trimis înapoi la şcoală. Ce altceva putea face un băiat, chiar şi unul care tocmai devenise cel mai bogat copil din Marea Britanie?

Proaspătul conte de Strathmore, Lucien Fairchild, era foarte nerăbdător să se întoarcă la Eton. Acolo, alături de prietenii lui, putea să se poarte de parcă nu se schimbase nimic; de parcă atunci când avea să revină la Ashdown la sfârşitul semestrului avea să-şi găsească tatăl, mama şi sora încă în viaţă şi sănătoşi.

Desigur, ştia prea bine care era realitatea, dar nu era încă pregătit să accepte ideea morţii. Poate avea să-i fie mai uşor după ce împlinea doisprezece ani.

Până atunci purtase titlul de viconte de Maldon. Directorul de la Eton, care a ieşit în întâmpinarea trăsurii, la numit Strathmore, la fel ca servitorii de la şcoală care i-au luat bagajul; însă pe la spate auzise de două ori voci care îl numeau „contele orfan”. Lui Lucien i s-a strâns inima când a auzit acele cuvinte. Îl făceau vrednic de milă. Îşi ura bastonul din acelaşi motiv, însă cel puţin avea să scape de el în câteva săptămâni.

Se însera când ajunse la internat. Îndată ce îşi scoase haina şi mănuşile, în camera lui, se duse să-şi caute prietenii, toţi cazaţi în aceeaşi clădire. Ca de obicei, se adunaseră în camera lui Rafe, care era cea mai mare şi cea mai caldă.”

„Atacul îi amintise că venise vremea să se ocupe şi de alte treburi neterminate. Harry Mirkin fusese doar un instrument în mâinile unui personaj mai puternic, un agent de-al lui Napoleon care lucra împotriva Marii Britanii de ani de zile. Lucien îl supranumise Fantoma, pentru că stătea mereu în umbră în timp ce îşi punea la cale nelegiuirile.

După abdicarea lui Napoleon din primăvară, Strathmore monitorizase cu mare atenţie manevrele complicate care se desfăşurau pe marginea Congresului de la Viena. Acea preocupare fusese mai urgentă decât găsirea Fantomei, însă Congresul decurgea conform aşteptărilor, aşa că venise momentul să-l distrugă pe spionul ale cărui activităţi prelungiseră războiul şi puteau complica pacea.

De unde să înceapă? Potrivit indiciilor, Fantoma era un englez de condiţie bună, posibil chiar un cunoscut de-al lui Lucien. Trebuia să analizeze puţinele dovezi pe care le avea, să adauge un strop de instinct, apoi să elaboreze un plan de capturare a trădătorului.

Lucien urcă treptele casei sale cu un zâmbet ironic. Nici măcar o fantomă nu putea scăpa de Lucifer.”

3.Taina contesei – Petals in the Storm

3.Taina contesei – Petals in the Storm 

   Un adevărat maestru al senzualității, Rafael Whitbourne, duce de Candover, și-a căpătat reputația de cuceritor în budoarele elegante ale aristocratelor din Anglia, fără însă să-și dăruiască vreodată inima sau mâna.

   Pe neașteptate, o misiune vitală pentru un prieten îl duce la Paris, unde trebuie să colaboreze cu contesa Magda Janos, „cea mai frumoasă spioană din Europa”. Spre uluirea lui, fermecătoarea femeie nu este deloc o contesă adevărată, ci prostituata care l-a trădat cu mulți ani în urmă – singura femeie pe care a iubit-o cu adevărat și, totodată, singura pe care a urât-o din toată inima.

   Margot Ashton, cum cunoscută de toată lumea bună drept contesa Janos, nu-și dorește decât să uite trecutul dureros și pe bărbatul care, cu cruzime, a nedreptățit-o.

   Pe fundalul intrigilor și al comploturilor care pot arunca un continent în război, povestea de dragoste și ură dintre cei doi își găsește deznodământul pasional.

4. Călătorie spre iubire – Angel Rogue

4. Călătorie spre iubire – Angel Rogue

   Un maestru al spionajului cu chip de înger păcătos și un trecut eroic, dar întunecat, Lord Robert Andreville se întoarce la căminul strămoșesc din Yorkshire după doisprezece ani în care a desfășurat operațiuni extrem de primejdioase împotriva lui Napoleon. Pe jumătate indiancă mohawk, Maxima Collins nu reușește să-și găsească locul în Anglia, dar nimic n-o va opri din călătoria spre Londra, unde vrea să afle adevărul despre moartea subită a tatălui său, vlăstarul unei familii nobile englezești care a dus mereu o viață aventuroasă. Împreună vor străbate Anglia, încercând să scape de urmăritori și tatonându-se reciproc într-un dans al dorințelor în care adevărul rămâne greu de stabilit și singurul lucru cert este pasiunea. Un secret cumplit le zguduie idila‚ și numai dragostea are puterea de a vindeca rănile trecutului.

  „Magie pură… o călătorie incredibilă a imaginației oferită de una dintre cele mai bune scriitoare de romane de dragoste a acestor vremuri.” – Romantic Times

Marele domeniu Wolverhampton înnobila Vale of York precum o coroană regală, dominând-o cu măreţia sa calmă încă din ultima parte a veacului al XVII-lea. Reşedinţa fusese construită de către primul marchiz de Wolverton, al cărui admirabil rafinament în arhitectură era pe măsura talentului cu care vâna moştenitoarele bogate; în lunga sa viaţă se însurase pe rând cu trei dintre ele şi tot de atâtea ori rămăsese văduv. În cei o sută cincizeci de ani scurşi de la inaugurare, Wolverhampton fusese vizitat de mărimile şi celebrităţile fiecărei generaţii şi oferise un decor spectaculos pentru mulţi nobili şi doamnele lor. Familia Andreville fusese cea mai de seamă din nordul Angliei, membrii săi fiind cunoscuţi pentru integritatea morală, onestitatea în afaceri şi purtarea cumpătată. Mai precis, majoritatea erau astfel.

5. Curcubeie sfărâmate – Shattered Rainbows 5. Curcubeie sfărâmate – Shattered Rainbows 

   Deprins cu primejdiile și bântuit de propriul trecut, lordul Michael Kenyon nu ezită să-și riște viața în vâltoarea războiului. Acum însă se vede pus în fața unui pericol mult mai mare: acela de a-și pierde inima, îndrăgostindu-se iremediabil de frumoasa infirmieră de pe front care i-a salvat viața, dar care nu poate fi a lui.

   Considerată o adevărată sfântă pentru virtutea, altruismul și curajul său, Catherine Melbourne are un secret care o macină de multă vreme. În Michael vede forța și blândețea după care tânjește, însă, de dragul onoarei, trebuie să-și ascundă iubirea și să-l îndepărteze. Chiar și atunci când se eliberează dintr-o căsnicie care i-a adus numai nefericire, nu-i mărturisește adevărul lui Michael, deoarece știe prea bine că n-ar mai putea fi soția altcuiva.

  Soarta îi oferă însă posibilitatea de a căpăta o avere, un titlu și o moștenire pentru fiica sa‚ cu condiția ca Michael să joace rolul soțului ei în cursul vizitei pe o insulă sălbatică din Cornwall. Ceea ce începe ca o simplă călătorie se transformă însă într-un vârtej nebun de pericole și trădări și dragoste – o dragoste pătimașă, care nu mai poate fi negată.

„Londra, iunie 1816

Avea nevoie de un soţ, şi încă repede. înăbuşindu-şi râsul isteric, Catherine Melbourne a privit înapoi către clădirea din care tocmai ieşise. Vederea locului în care se afla biroul avocatului a făcut-o să devină îndată serioasă.

Nu era un vis. În ultima jumătate de oră căpătase un bunic de care nu auzise niciodată şi şansa unei moşteniri care i-ar fi schimbat complet viaţa. În loc să fie nevoită să-şi caute o slujbă care de-abia le-ar fi asigurat subzistenţa pentru Amy, ar fi putut avea suficienţi bani ca să ducă o existenţă îndestulată. Mai era vorba şi de o casă veche, de o insulă şi de un domeniu. Fata ei ar fi putut avea parte de viitorul pe care îl merita. Mai era vorba şi de responsabilităţi, dar nu-şi făcea griji cu asta. Toată viaţa, Catherine dusese pe umerii ei responsabilităţi împovărătoare.

Exista o singură problemă. Trebuia să-şi convingă bunicul proaspăt descoperit că ea şi soţul ei meritau să devină următorii Lord şi Lady de Skoal. Simţea cum o cuprinde din nou isteria, de data asta fără hohote de râs. Ce putea face?

„Dacă Michael ar fi fost de acord să o ajute, ar fi trebuit să petreacă mult timp alături de el, ceea ce ar fi însemnat să-şi stăpânească ferm sentimentele. Dar acest lucru îi reuşise primăvara trecută, la Bruxelles. Putea să o facă încă o dată.

Mult mai rău era faptul că trebuia să-l mintă. Michael simţea că are o datorie uriaşă faţă de ea. Dacă ar fi ştiut că era văduvă şi avea o situaţie financiară precară, ar fi fost posibil, ba chiar probabil, să creadă că cel mai bun ajutor pe care i l-ar fi putut oferi ar fi fost să se însoare cu ea. Acest gând îi dădea un fior ciudat undeva în pântece.

Dar Michael nu ar fi acceptat niciodată genul de mariaj pe care îl avusese cu Colin. Nici un om normal nu ar fi făcut-o. Nici măcar ea nu-şi putea dezvălui îngrozitorul eşec; numai la gândul ăsta simţea un junghi în stomac. Cel mai simplu, şi cel mai sigur, ar fi fost să-l lase să creadă că soţul ei era încă în viaţă.

Până în Mayfair era un drum lung, aşa că avea timp să-şi urzească minciunile.”

6. Râul de foc – River of Fire

6. Râul de foc – River of Fire 

   Ca rebel, soldat, erou, spion, Kenneth Wilding nu a cunoscut niciodată înfrângerea, datorită abilităţilor lui ieşite din comun. Dar nimic nu-i poate salva moştenirea şi titlul când se întoarce din război şi îşi găseşte domeniul pustiit. Nimic – până când un străin îi oferă un pact cu diavolul: salvarea financiară în schimbul abilităţilor subversive remarcabile ale lui Kenneth. Cu inima îndoită, Kenneth este de acord cu misiunea de a pătrunde în casa unuia dintre cei mai mari pictori ai Angliei, pentru a demasca o crimă teribilă. Acolo însă, descoperă ceva infinit mai periculos: un mod de viaţă nou şi tentant şi o femeie irezistibilă. Este tot ce şi-a dorit mereu – şi nu va putea avea niciodată.

   Cu reputaţia distrusă de o aventură a tinereţii, impetuoasa Rebecca Seaton se izolează în atelierul ei şi se dedică total picturii, până când Kenneth Wilding, bărbatul cu chip de pirat şi suflet de poet, îi dă viaţa peste cap. Dar misiunea secretă a lui Kenneth este o piedică în calea iubirii dintre ei şi declanşează un pericol care ameninţă viaţa Rebeccăi, aruncându-i într-un adevărat râu de foc, care le va transforma sufletele pentru totdeauna…

Sutterton Hall Bedfordshire, Anglia, 1794

Băiatul îşi trecu mâna pe deasupra hârtiei, gânditor, ţinând delicat în ea bucata firavă de cărbune.
Fusese uşor să înceapă să deseneze poneiul, dar picioarele?
Oare cum arătau picioarele lui Albie când mergea la trap? Kenneth Wilding îşi crea foarte precis în minte imaginea poneiului în mişcare, după care scoase un mic sunet de satisfacţie şi se aplecă peste desen. Aşa, piciorul drept din faţă arăta cam aşa, apoi picioarele din spate.
Când termină, îi duse desenul mamei lui, care îşi legăna fetiţa ca s-o adoarmă în partea opusă a camerei copiilor. Ştia că femeia îşi făcea griji pentru bebeluş, însă, când se apropie de ea, aceasta ridică privirea spre el, zâmbitoare.
— Foarte frumos, Kenneth, spuse ea după ce analiză desenul. Nu ai desenat un cal oarecare, ci chiar pe Albie, nu-i aşa? Ce bine seamănă, continuă Lady Kimball după ce copilul încuviinţă din cap.
Arată de parcă ar fi gata să sară de pe foaia de hârtie. Nici eu nu aş fi putut desena mai bine.”

„— Suntem ruinaţi, spuse el direct. De când părintele nostru a secat resursele moşiei Sutterton pentru a-şi asigura traiul la Londra alături de drăguţa de Hermione, sumele la care se ridică ipotecile depăşesc cu mult valoarea proprietăţii. Bijuteriile familiei sunt la Hermione şi nu avem cum să le recuperăm, aşa că va trebui să vindem moşia. Nu va mai rămâne nimic, nici măcar bucata de pământ care constituia zestrea ta. Probabil vom fi daţi afară de creditori peste câteva săptămâni.
— Îmi era teamă că lucrurile ar putea lua o asemenea turnură, dar speram să greşesc, spuse Beth  încleştându-şi degetele pe mânerul bastonului. Oricum, zestrea nu conta, de vreme ce mi-e dat să rămân fată bătrână, continuă ea, schiţând un zâmbet.
— Prostii! Dacă tata şi Hermione nu te-ar fi ţinut ascunsă în Bedfordshire, ai fi măritată şi ţi-ai legăna acum copilul pe genunchi, spuse Kenneth.”

7. O iubire imposibilă – One Perfect Rose

7. O iubire imposibilă – One Perfect Rose 

   Stephen Kenyon, noul duce de Ashburton, s-a comportat mereu după cum i-a cerut societatea, însă gândul că suferă de o boală necruțătoare îl face să fugă de îndatoriri ca să trăiască viața așa cum nu a făcut-o niciodată. Călătorind incognito, întâlnește o familie de actori ambulanți și se îndrăgostește de Rosalind, fiica adoptată de aceștia. în pofida viitorului sumbru, Stephen o cere de soție, cu gândul că va fi o căsătorie scurtă, benefică pentru amândoi. Surprins, descoperă că încă se poate bucura de căldura apropierii familiale și de o pasiune mistuitoare, lucruri care i-au fost refuzate până atunci de propria familie și de firea lui rezervată. Dar fiecare zi perfectă care trece este un memento dulce-amărui că dragostea este singurul sentiment pe care el nu-și permite să-l ofere, iar Rosalind nu-și poate permite să-l recunoască…

  

Verifică disponibilitatea cărţilor în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Serii Cărţi

Recenzii cărţi Mary Jo Putney

Seria Regency de Mary Jo Putney-spionaj, pasiune și iubiri imposibile

Trilogia Mătăsii de Mary Jo Putney-umbre, mătase și parfum oriental

Fallen Angels Series

4 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.