Tactica iubirii – Sarah Adams – recenzie

Tactica iubirii – Sarah Adams – recenzie

by -
0
Tactica iubirii - Sarah Adams - recenzie

Tactica iubirii – Sarah Adams recenzie

Tactica iubirii
Autor: Sarah Adams
Editura Litera
An apariție: 2023
Nr. pagini: 336
Colecție: New Moon
Titlu Original: The Cheat Sheet
Traducător: Gabriel Tudor

“Bună, mă numesc Bree Camden și sunt îndrăgostită fără speranță de prietenul meu cel mai bun, celebrul fundaș Nathan Donelson (la fel ca jumătate din America, judecând după ce se scrie în tabloide și după câte iubite a avut până acum). Primul pas este acceptarea, nu? Dar eu nu pot să-i mărturisesc asta, pentru că el sigur nu mă vede ca pe o iubită, iar ultimul lucru pe care mi-l doresc este ca lucrurile să devină stânjenitoare. Între mine și cel mai sexy bărbat în viață există doar o prietenie de modă veche! Totul este exact așa cum îmi doresc. Da. (Nu plâng, doar curăț o ceapă.) Prietenia noastră merge bine până când, după prea multe shoturi de tequila, îmi vărs amarul în fața unei ziariste, iar acum lumea crede că eu și Nathan suntem împreună. Așa că trebuie să ne întâlnim în public timp de trei săptămâni pentru că am semnat un contract cu… Ah, nu, am uitat că nu pot spune nimănui despre asta! Concluzia este că acum cel mai bun prieten al meu se comportă foarte neplatonic, iar eu doar încerc să-mi împiedic corpul să ia foc de fiecare dată când el mă atinge. Cum o să rezist timp de trei săptămâni la aceste întâlniri false cu Nathan fără să se schimbe nimic între noi? Mai ales când se pare că el își dorește să se întâmple cu totul altceva?
Am nevoie de ajutor!
Bree

  “E vreodată prea târziu să schimbi prietenia în dragoste?” Nu… dacă din partea ambilor parteneri este dragoste adevărată.

  Dar să vedem puțin personajele. Doi adolescenți, aparent cu vieți și aspirații diferite. Bree Camden, o adolescentă cu părinți harnici și muncitori, din clasa de mijloc, luptă extrem de mult să-și îndeplinească visele. Ore nesfârșite de balet, școală, lucru, după ore, pentru a completa banii părinților. Cu toții munceau pentru a aduna suficienti bani pentru ca ea să-și împlinească visul, acela de-a urma o școală de balet de prestigiu și a deveni o balerină cunoscută. La un moment dat simte că are nevoie de mai mult antrenament, pentru întărirea musculaturii, și ia hotărârea ca în fiecare marți dimineață (singura ei zi liberă) să alerge pe stadion.

  De cealaltă parte Nathan Donelson, un sportiv excelent, jucător de fotbal, care se antrena dorind să ajungă în NFL, mânat din spate de dorințele și aspirațiile familiei, care prin reușitele lui voiau să asceadă într-o altă viață și clasă socială.

  Dar, într-o zi, sigur o dimineață de marți, pe pista de alergare, Nathan o întâlnește pe Bree. Încep să alerge împreună, și ăsta va deveni ritualul lor special, discută mult și devin cei mai buni prieteni. De fapt amândoi iubesc, dar se tem să recunoască.

  Ea este acceptată la Juilliard, dar un accident de mașină îi curmă visul. Urmează o perioadă lungă de recuperare fizică și psihică, timp în care se îndepărtează de Nathan, și dispare efectiv din viața lui. Dar tratamentele o ajută, urmează o facultate, se mută la Los Angeles, deschide un studio de dans, unde vrea să ajute copiii care-și doresc să învețe să danseze, dar nu-și pot permite.

  Nathan merge și el la facultate, ajunge în NFL, în echipa Rechinii din Los Angeles. O căuta disperat pe Bree, dar fără succes.

  Și totuși viața are socotelile ei, se întâlnesc întâmplător într-o cafenea și relația lor de prietenie se reia instantaneu, inclusiv ritualul alergării de marți dimineață. Asta va dezamăgi multe tipe care-și doreau să fie iubitele lui Nathan, dar va submina și orice relație a lui Bree.

  De fapt amândoi iubeau și nu puteau înlocui persoana iubită cu surogate, deși “patinau” pe “sârma subțire” a prieteniei. Amândoi se temeau că dacă ar deveni iubiți și s-ar certa sau despărți și-ar pierde “cel mai bun prieten”.

  Așa începe un joc de-a șoarecele și pisica, cu încercări, evitări, replieri, ca în sport. Echipa și cei mai buni prieteni al lui Nathan o acceptă ca pe sora lor mai mică.

  Dar ziua lui Jamal schimbă lucrurile. Bree se îmbată, vorbește prea mult în fața unei ziariste care trimite clipurile pe net, apoi apar și postări ale ultimei “prietene” a lui Nathan, care încearcă să-l denigreze. Dar cuvintele lui Bree sunt mult mai sincere și de impact.

  Agenta lui Nathan și impresarul Tim, ajung la concluzia că cei doi trebuie să dea impresia că sunt iubiți. Ar fi o reclamă excelentă pentru Nathan.

  În timp ce Bree se frământă, chinuindu-se să caute căi de a rezista, și să trateze totul ca pe o afacere, Nathan și prietenii lui scriu o listă cu momente care ar trebui să-l ajute să-și facă cunoscute sentimentele. Pentru că Nathan o iubește și, deși nu vrea s-o sperie, caută să i-o dovedească.

   Până la urmă, joaca celor doi, aparenta farsă că sunt iubiți și ajutorul prietenilor le clarifică situația.

  Ce se întâmplă mai departe? Ce fac cei doi?

  Aflați citind cartea.

  Este o poveste pentru orice vârstă, cu întâmplări și dialoguri amuzante, cu visuri, speranțe, ca în orice primă iubire.

  Și da… se poate citi la orice vârstă și chiar visa cu cei doi. Dacă ești tânăr poți visa la o viață și iubire ca a lor. Dacă ești mai bătrân îți poți aminti de fiorii primei iubiri, și sigur vei rezona cu una dintre declarațiile lui Nathan: “Această fată este tot ce aspir să am, tot ce iubesc, tot ce îmi doresc. I-am încredințat inima mea, cu tot ce sunt, și sper să nu mi-o dea niciodată înapoi”.

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: bookzone, libris şi cărtureşti

Recenzii cărți

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.