Targ de carte la Targoviste-4-7 septembrie 2015
Târg de carte la Târgoviște-4-7 septembrie 2015
A început Salonul Editorial, ediția a XIV. Evenimentul este organizat de Biblioteca Județeană Ion Heliade Rădulescu, iar în perioada 4-7 septembrie 2015, vă puteți bucura de lansările de carte, de reduceri considerabile și pregătite cu minuțiozitate de editurile participante chiar în Piața „Mihai Viteazul” din Târgoviște.
Înarmată cu voie bună, având prea multe emoții (sper că au fost constructive), am participat cu interes la deschiderea evenimentului, dar și pentru a cunoaște pentru prima dată în carne și pe oase pe câțiva dintre autorii de la Editura Tritonic. Începând cu orele 12.00, pe o căldură sufocantă, au vorbit cu entuziasm despre literatura română, impactul acesteia pe piața românească și promovarea cărților -autorii Bogdan Hrib, Anamaria Ionescu și Lucia Verona, în cadrul caravanei Mystery & Thriller Festival, ediția a V-a.
M-am bucurat atât de mult că am avut această oportunitate și doresc să împărtășesc cu voi, o parte din eveniment. Am profitat de ocazie pentru a acumula amintiri frumoase și să arăt tutoror ce se întâmplă atunci când oameni cu suflet, precum prof. univ. dr. Erich Agnes – director al Bibliotecii Judetene „I. H. Rădulescu” Dâmbovița se implică și fac tot posibilul pentru a aduce târgul de carte la picioarele noastre, chiar în fosta cetate de scaun, un oraș plin de istorie.
Bogdan Hrib s-a născut în 1966, la București. Deși a absolvit Facultatea de Construcții Civile, nu a lucrat niciodată ca inginer. Fotograf și jurnalist, a publicat reportaje, interviuri și recenzii de carte în presa romanească. A fondat Editura Tritonic în 1993, a fost consilier editorial la Crime Scene și la Publicațiile Flacăra. A susținut prelegeri despre editarea de carte, relații publice si fotojurnalism la mai multe universități. A fost vicepreședinte al Romanian Crime Writers Club. Este membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, al Asociației Profesioniștilor în Relații Publice și cadru didactic asociat la Facultatea de Management din SNSPA.
De asemenea, este coordonator de proiect pentru Mystery & Thriller Festival.
Autorul unui volum de rețete pentru salate Salad Bar, semnat cu presudonim.
La Editura Tritonic a publicat romanele: Filiera Grecească (2006), Blestemul manuscrisului (coautor impreuna cu Razvan Dolea, 2008) și Somalia, Mon Amour (coautor impreuna cu Sofia Matei, 2009).
Romanul Ucideți generalul a apărut la Crime Scene, în 2011, a fost tradus în limba engleză și publicat în același an cu titlul Kill the General la Profusion Publishers.
În 2012 a publicat la Editura Cartea Romaneasca romanul Ultima fotografie.
Terapie pentru crimă de Bogdan Hrib, Kiki Vasilescu
fragment recenzie
„Cartea e un thriller autohton în care sunt parodiate clișeele arhicunoscute din filmele americane de gen. Acolo avem de-a face cu un super erou sau eroină, ale cărui motivații sunt adesea întunecate, fie lăcomia de bani, fie o înclinație bolnăvicioasă spre astfel de lucruri, cu o pregătire fizică beton la o sală de forță, dovedind o precizie extremă la mânuirea armelor, folosind pistol cu lunetă și un eventual cuțit pus la cizmă, scos la iuțeală în momentele critice și aruncat cu o precizie milimetrica la țintă”
Anamaria Ionescu (nume întreg: Anamaria Margareta Ionescu, n. 3 septembrie 1976, Bucureşti) este prozator şi jurnalist român.
Anamaria IONESCU, este licenţiată în drept şi redactor al postului Radio România Antena Satelor, al Societăţii Române de Radiodifuziune. A debutat cu nuvela “Călătorie în familie” în rubrica “Luxul lecturii“, realizată de publicistul Dan Mucenic în cotidianul “Atac“(2008). A mai publicat în revista literară “Fereastră“. Are apariţii literare frecvente în revista “Vatra Veche” din Tg. Mureş şi publicaţia on-line ? Revista de suspans?. În 2009 s-a numărat printre laureaţii concursului de literatură Agatha Grigorescu Bacovia – Mizil, cu nuvela “Confesiune“. în acelaşi an debutează editorial cu volumul de proză scurtă “Camera obscură“. în 2013 a apărut cel de-al doilea volum de proză scurtă, “Pe cine nu laşi să moară…“, la editura Tritonic, şi o povestire în volumul colectiv “Poveşti pe două roţi“.
Nume de cod: Arkon
Primul roman din seria mystery & thriller Sergiu Manta.
fragment recenzie
„Ritmul alert, acţiunea complexă, povestea trecut-prezent şi talentul autoarei fac ca acest roman să fie şi să devină unul cu miză mare. Va “sufla în ceafă” multor romane mystery& thriller care sunt în top. Dacă acţiunea se va dezvolta şi personajul Sergiu va ajunge la inimile noastre vom asista la o nouă serie demnă de un film. Personajul deja a început să se strecoare în sufletul meu, dar vreau mai mult. Acum aştept volumul doi, deoarece primul volum s-a încheiat când acţiunea devenea din ce în ce mai interesantă, mai palpitantă, mai incendiară.”
Lucia Verona (n. 4 martie 1949, Arad) este o prozatoare și autoare contemporană de opere dramatice. Absolventă a Conservatorului de muzică din București în 1972, a debutat în literatură în 1974. A lucrat în presa scrisă, a fost realizator la Televiziunea Română, iar din 2005 scrie despre cărți la revista „Săptămâna Financiară”. Și-a început cariera literară cu traduceri din literatura universală, a continuat cu teatru și apoi cu proză.
Deține o serie de opere ce sunt menționate în detaliu pe pagina personală la cărți și piese. Lista este considerabilă, iar printre titlurile menționate se află și romanul poliţist „Crima de la jubileu„, publicat în anul 2010 la Editura Tritonic – Crime Scene, iar în anul 2014 apare într-un nou format.
Informații personale și spirituale se pot găsi pe cele două pagini ale autoarei.
Crima de la Jubileu
fragment recenzie
„Crimă la jubileu se dovedeşte o lectură antrenantă, perfectă pentru amatorii de romane poliţiste şi enigme pe care le pot descifra împreună cu personajele, o excelentă exemplificare a unor tipologii umane, presărată cu umor şi suspans. Evoluţia firului narativ efectiv nu te lasă să pui cartea jos, iar dorinţa de a ajunge la deznodământul poveştii şi la descoperirea criminalului te ţine lipit de carte. Recomand cartea tuturor fanilor lui Sherlock Holmes ori Hercule Poirot dornici de o provocare cu specific românesc.”
Vă invit pe toți să profitați la maxim și să beneficiați de reduceri, în fond nu toată lumea poate ajunge la târgurile mari.
Vă reamintesc care sunt editurile și instituțiile editoare participante la Salonul editorial „I. H. Radulescu”.
Edituri : ALL, Arhiepiscopia Târgoviștei, Bibliotheca, Cetatea de Scaun, Curtea Veche Publishing, Eikon, Humanitas, Litera, Nomina, Singur, Tritonic, Univers Enciclopedic, Valahia University Press. Grupuri Editoriale: Corint, RAO, Saeculum I.O; Instituții editoare: Byton Music, Centrul EUROPE DIRECT Târgoviste, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița, Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, Societatea Astronomică Română de Meteori, BIBLIOTECA
Alături de autoarea Anamaria Ionescu, o persoană caldă, deschisă și cu sufletul aproape. Apreciez că m-a ajutat să depășesc emoțiile
Împreună cu autorul Bogdan Hrib, o persoană directă, dornică să ofere idei bune pentru proiectul Literatură pe tocuri
Autoarea Lucia Verona oferind informați utile presei locale.
Un articol super interesant 🙂 Păcat că nu sunt din Târgoviște..
As fi vrut sa fiu si eu acolo, dar poate cu alta ocazie. 🙂