Top 10 thrillere ce te ţin în suspans, mister şi pericol

Top 10 thrillere ce te ţin în suspans, mister şi pericol

Top 10 thrillere ce te ţin în suspans, mister şi pericol

Top 10 thrillere ce te ţin în suspans, mister şi pericol

Top 10 thrillere> Doi ostatici. Un singur glonţ. Doar unul va supravieţui… Unele petreceri se pot termina foarte, foarte rău…„Părinte, mărturisesc că am să omor un om…” A fost „arma” secretă a uneia dintre agențiile-fantomă ale guvernului american. Când a devenit incomodă, au decis să o lichideze… O faptă disperată într-un oraș mic cu secrete mari

Top 10 thrillere

1. Ghici cine moare primul, de  M.J. Arlidge-Eeny Meeny

   Tulburător! Șocant! Doar în acest fel pot caracteriza acest thriller psihologic scris de autorul M. J. Arlidge. Mi-am dorit foarte mult să citesc cartea, mai ales că sinopsisul mi-a amintit într-o oarecare măsură de seria de filme SAW, dar ceea ce am descoperit pe parcursul lecturii, pur și simplu mi-a dat fiori pe șira spinării.

   Deși stilul abordat de autor este unul alert, îndemnându-mă să parcurg în mare viteză fiecare capitol, subiectul cărții m-a făcut să pun din când în când frână pentru a digera anumite pasaje. Mi-a fost groaznic să descopăr prin ce au fost nevoiți să treacă cei răpiți, faptul că au fost ținuți zile sau săptămâni în șir într-un spațiu izolat, fără apă și hrană, înnebuniți de frică, neștiind dacă vor mai scăpa teferi. Sunt răpite de fiecare dată câte două persoane, dar numai una singură poate supraviețui. Singura scăpare stă într-un pistol! Probabil că vă întrebați ca și mine, ce minte bolnavă a putut gândi un astfel de scenariu macabru? O femeie! Da, se știe de la început că asasinul în serie este o femeie. Specia cea mai rară de criminal în serie.-Alina

Unul trăieşte, celălalt moare. E singura soluţie.

Roman din seria Helen Grace

Doi ostatici. Un singur glonţ. Doar unul va supravieţui.

ghici cine moare primul

    Sunt suflete-pereche. Vor să-şi petreacă restul vieţii împreună.

   Însă când se trezesc singuri şi dezorientaţi într-un subsol părăsit, groaza îi copleşeşte.

   Nu au la dispoziţie decât o armă încărcată cu un singur glonţ şi însoţită de următorul mesaj: „Când unul dintre voi îl va ucide pe celălalt, supravieţuitorul va fi liber”.

   Cine a putut concepe un astfel de scenariu sinistru, în care victimele înseşi comit crima?

   Torturaţi de spaimă, disperare, sete şi inaniţie, pentru ostatici nu există decât o singură cale de a pune capăt acestui supliciu: unul dintre ei trebuie să moară.

   M. J. Arlidge a creat o eroină memorabilă: inspectoarea Helen Grace. – Daily Mail

  O poveste captivantă şi înfricoşătoare, scrisă magistral. – Sun

   Îţi dă fiori! – Sunday Mirror

  M. J. Arlidge lucrează de 15 ani în televiziune, fiind specializat în producţiile dramatice. Arlidge a fost producătorul unor seriale poliţiste de prime time pentru ITV, printre care Torn, The Little House şi, cel mai recent, Undeniable. În prezent scrie pentru publicaţia Silent Witness şi produce filme pentru reţele TV din Marea Britanie şi SUA. Romanul său de debut, thrillerul Eeny Meeny (Ghici cine moare primul), care o aduce în scenă pe curajoasa inspectoare Helen Grace, se bucură de succes internaţional.
Continuarea acestuia, Pop Goes the Weasel, este în curs de publicare la Editura Trei.

Sam doarme. Acum aș putea să-l omor. E întors cu spatele la mine — ar fi foarte simplu. Oare s-ar trezi dacă aș face vreo mișcare? Ar încerca să mă oprească? Ori s-ar bucura, pur și simplu, că se-ncheie coșmarul?


Ridic capul si o vad pe Amy cum se uita la pistol. Ar fi in stare sa-l ia? Acum doua saptamani as fi zis ca e cu neputinta. Dar acum? Increderea e un lucru fragil – greu de castigat si usor de pierdut. Nu mai sunt sigur de nimic. Tot ceea ce stiu este ca unul dintre noi va muri.


Mi se pare mie sau îmbrăţişările noastre nu ne mai prea încălzesc? Şi nu ne mai apără? De când s-a întâmplat, ne-am agăţat zi şi noapte unul de altul, dorind să supravieţuim amândoi, disperaţi să nu rămânem singuri în locul acesta cumplit. Am jucat tot felul de jocuri ca să treacă timpul, imaginându-ne ce vom face după ce va sosi cavaleria — ce-o să mâncăm, ce-o să le spunem rudelor, ce-o să primim de Crăciun. Însă aceste jocuri s-au terminat treptat, pe măsură ce am înţeles că am fost aduşi aici cu un scop şi că nu va exista un sfârşit fericit.

2.Taina preşedintelui, de Steve Berry-The Lincoln Myth

taina-presedintelui

   Conform stilului lui Steve Berry cartea este plină de adrenalină şi acţiune, protagoniştii se plimbă prin Europa şi America, multă istorie care explică acţiunile lor şi mai ales multe tipologii umane.

   Vedem cum sub “umbrela” credinţei toate faptele par a fi motivate. De fapt totul, inclusiv credinţa şi religia sunt subordonate lăcomiei şi mai ales dorinţei de putere.

   Ceea ce-mi place foarte mult la cărţile lui Steve Berry este că sunt foarte bine documentate istoric, şi mai mult, la finele cărţilor în notele autorului ni se spune clar care sunt faptele strict istorice pe care firesc a brodat, dar şi imaginaţia scriitorului. Este ceea ce afirmă şi Publishers Weeekly: ”Măiestria cu care Berry combină istoria şi ficţiunea cu siguranţă îi va intriga pe numeroşii săi admiratori.” -Arci

   Scrisă de cel mai bine vândut autor internaţional conform The New York Times, Taina preşedintelui îl aduce din nou în prim-plan pe Cotton Malone. Nimic nu este ceea ce pare. Cotton Malone renunţă din nou la liniştea anticariatului în care s-a retras şi se pune în slujba Americii. Fostul agent al Departamentului de Justiţie îşi riscă viaţa, libertatea, dar şi iubirea pentru a afla un secret tulburător despre Abraham Lincoln. Evident, se lasă cu urmăriri ca în filme, conspiraţii, călătorii şi mistere care se încăpăţânează să nu se dezvăluie. Situaţia este explozivă, iar Cotton ştie că nu are timp de pierdut. Doar soarta Americii este din nou în mâinile sale. Acţiunea îl poartă pe cititor din Danemarca în Austria şi Statele Unite, într-un permanent joc al prezentului cu trecutul.

Misiunea mea este de salvare a Uniunii. Aş salva-o pe cea mai scurtă cale conform Constituţiei. Dacă aş putea salva Uniunea fără să eliberez niciun sclav, aş face-o. Dacă aş putea-o salva eliberând toţi sclavii, aş face-o. Dacă aş putea-o salva eliberând unii sclavi şi lăsându-i pe alţii în soarta lor, aş face-o. Ce fac eu în legătură cu sclavia şi cu rasa de culoare o fac deoarece cred că ajută la salvarea Uniunii. Ce interzic, interzic deoarece nu cred că ar ajuta la salvarea Uniunii.

3. Biblia de lut, de Julia Navarro-La biblia de barro

   Biblia de lut pur şi simplu nu poţi să o laşi din mână. Filă după filă avem parte de personaje capabile de orice pentru supravieţuire, bani, dar şi pentru cruzimea faţă de semenii lor. Acţiunea alertă, întâmplările petrecute în trecut, urmările acestora te vor face să îţi pui o grămadă de întrebări despre trecut, prezent şi viitor.- Nicol

   În Roma, un bărbat se confesează: „Părinte, mărturisesc că am să omor un om…” În acelaşi timp, Clara Tannenberg, o tânără specialistă în arheologie, face cunoscută descoperirea unor tăbliţe care, dacă se dovedesc a fi autentice, constituie dovada ştiinţifică a existenţei Patriarhului Avraam. Un scrib a refăcut povestea profetului despre Facerea Lumii, despre amestecul limbilor din Babel şi despre Potopul biblic.
   Traficanţi de artă, agenţii internaţionale de asasini plătiţi, o lume a arheologiei plină de secrete… Pe fundalul unei iminente invazii americane în Irak, autoarea bestsellerului Confreria Sfântului Giulgiu  susţine un discurs narativ complex, captivându-l pe cititor de la prima până la ultima pagină.

   Un thriller tensionat, un roman istoric, un fin portret al suferinţei umane şi o emoţionantă expunere a legilor fundamentale care au pus lumea în mişcare. Toate acestea converg într-o intrigă plină de suspans: un puzzle uriaş a cărui rezolvare se află într-un capitol-cheie din Biblie, Geneza.

Ştirea informa asupra unui congres sub egida UNESCO, despre originile omenirii. Şi acolo, pe lista celor prezenţi, se află numele bărbatului pe care îl căutau de mai bine de jumătate de secol.
Nu pierdură timp cu formalităţile. Se întruniră că să ucidă un om.
-Ai dreptate, conveni Hans. De altfel, trebuie să luăm o hotărâre. Ce se întâmplă dacă îl găsesc, dacă într-adevăr această Clara Tannenberg are vreo legătură cu el? O să vă spun eu: avem nevoie de un profesionist…de cineva căruia să nu-i fie greu să ucidă. Dacă el trăieşte încă, trebuie să moară, şi dacă nu…
-Şi, dacă nu, să moară copiii lui, nepoţii lui, oricine are acelaşi sânge cu el…!

Preotul schiţă un zâmbet când privi chipul uscăţiv al acelui bărbat îmbrăcat într-un costum bine croit; avea par alb, pieptănat cu grijă pe spate, atitudinea nerăbdătoare a celui obişnuit să poruncească.
-Ave Maria Preacurată.
-Cea care a zămislit fără de păcat.
-Părinte, mă acuz că voi ucide un om. Dumnezeu să mă ierte
!

4. Fata din Brooklyn, de Guillaume Musso-La Fille de Brooklyn 

   Guillaume Musso înseamnă pentru mine mai mult decât un autor de succes, un maestru al suspansului și al răsturnărilor de situație sau romanticul care mă răsfață cu povești superbe. El este autorul sufletului meu. Scriitorul care a avut un impact deosebit de puternic asupra mea. Întotdeauna m-a surprins cu ceva nou, inedit și, fie că a fost vorba de un thriller romantic sau psihologic, el a reușit să mă convingă de caracterul înșelător și efemer al aparenței.

   În thrillerul psihologic “Fata din Brooklyn, avem parte de urmăriri ca-n filme, răpiri, crime, trădări, un fost polițist care încalcă regulile, mergând la intimidare, un logodnic disperat care se teme pentru soarta femeii iubite, o anchetă cu multe ramificații care ne dezvăluie de ce fapte abominabile este capabil omul, un controversat caz mușamalizat de poliție, care ne trimite în trecut, în urmă cu 10 de ani, numeroase minciuni și secrete terifiante. Iar cei care dețin secretele, încep să fie vânați și eliminați.-Alina

  Bestseller internațional  

   Guillaume Musso, „romancierul preferat al Franței” (Lefigaro.fr), prezintă un thriller irezistibil construit în jurul unui secret cumplit. Te aștepți la orice. Crezi că ți-ai imaginat totul. Dar nu te-ai gândit niciodată la ce va urma.  

   Scriitor faimos și tată singur, Raphaël este bântuit de îndoieli. Curând, el și Anna, o femeie superbă și ambițioasă, de care este îndrăgostit nebunește, urmează să se căsătorească. Însă de ce refuză ea să vorbească despre trecutul său? Într-un weekend pe Coasta de Azur, Raphaël o forțează să rupă tăcerea. Dar ce are Anna de mărturisit întrece orice scenariu, iar fotografia cu cele trei cadavre pe care i-o arată, recunoscându-și vinovăția, îi dă fiori. Șocat, Raphaël pleacă, însă când se întoarce, chinuit de regrete, Anna nu mai e acolo. Nu mai e nicăieri. Înnebunit, Raphaël îl roagă pe prietenul său Marc, fost polițist, să îl ajute să o găsească. Pornind într-o cursă contra cronometru, cei doi descoperă în casa Annei 400 000 de euro și două cărți de identitate false. Cine este, de fapt, Anna Becker? O anchetă complicată și periculoasă va trezi fantomele terifiante ale trecutului, scoțând la lumină o poveste cutremurătoare cu implicații la nivel înalt, care începe cu mulți ani în urmă pe străzile rău famate și fascinante ale New Yorkului. 

   „Insuportabil suspans! Aveți grijă, odată ce deschideți cartea, n-o veți mai lăsa din mână până nu veți afla cine este cu adevărat această fată din Brooklyn. Se anunță multe nopți albe.“ – Metronews 

   „Un roman cu un ritm amețitor. Musso tulbură și fascinează din nou.“ – Le Parisien 

  Romanele lui Guillaume Musso au fost traduse în peste 30 de țări și s-au vândut în peste 5 milioane de exemplare. 

Da, te iubesc, dar nu mai știu pe cine iubesc. Ca să iubești pe cineva, trebuie să-l cunoști, iar eu nu te mai cunosc. Acum am impresia că sunt în fața a două persoane (… Dar nu reușesc să suprapun cele două figuri. Cine vei fi tu dacă ne regăsim?

Povestea asta m-a lăsat cu gura căscată. În viața fiecărui om apare, într-o bună zi, un astfel de seism: momentul acela în care sentimentele devin niște bețe de chibrit aprinse în mijlocul unei păduri uscate. Preludiul unui incendiu care ne poate distruge din temelii și conduce spre prăpastie. Ori spre renaștere.

Nu te  cunoșteam decât de șase luni și îmi plăcuse totul la tine de la prima întâlnire. Dar o parte din ceea ce mă cucerise la început – misterul, prudența, discreția, firea solitară – devenise un motiv de neliniște, care se întorcea împotriva mea ca un boomerang.”

5. Vise spulberate, de Karin SlaughterBroken

Vise spulberate de Karin Slaughter

    Districtul Grant este zguduit de o veste îngrozitoare. Allison Spooner, o tânără studentă, apreciată de toţi cei care au cunoscut-o, s-a sinucis, înecându-se în lacul îngheţat. În scurtă vreme, când cadavrele încep să se înmulţească, devine evident faptul că Allison este prima victimă a unui criminal în serie.

   Sara Linton, revenită în oraş pentru a fi alături de familia sa cu ocazia Zilei Recunoştinţei, este implicată fără voie în această anchetă care în curând va lua o turnură neaşteptată. Will Trent, trimisul GBI, este cel care reuşeşte şi de această dată să găsească vinovaţii.

 

Vântul se înteți din nou. Allison întoarse spatele frigului, simțind cum degetele înghețate ale vântului îi sondau cutia toracică, stângându-i plămânii. Un fior îi chinuia trupul. Respirația îi forma un nor în față. Își închise ochii. Își recită problemele printre dinții care-i clănțăneau: Jason. Școală. Bani. Mașină. Soarele apunea mai repede decât se gândea ea. Să meargă înapoi? Sau înainte?…În spatele ei trosni o creangă…O durere arzătoare îi străfulgeră gâtul. Allison simți gust de sânge. Nu voia asta. Voia să trăiască. Trebuia să trăiască. Deschise gura pentru a o striga cu toată puterea. Dar apoi – întuneric.


Întinse mâna prin apă, atingând degetele de lumină ale lunii care străluceau. Frigul se transformase într-un văl de căldură. Își deschise gura. I se înșiruiră bulbuci pe față. Inima îi bătea încet, letargic. Își lăsă sentimentele să o cuprindă. Își permise să mai simtă încă o secundă luxul sentimentului de abandon, înainte să se forțeze să iasă la suprafață.”


6. Chimista, de Stephanie Meyer-The Chemist

chimista

   Intrigi, secrete de stat, suspans, spionaj, tehnici de manipulare şi trădare. Acestea sunt ingredientele care fac din Chimista un roman ce trebuie citit, înainte de a apărea filmul. Nu am auzit nicăieri de vreun film, dar romanul poate sta la baza unui scenariu. Şi când veţi urmări trailerul să vă amintiţi că eu, Andreea de la literaturapetocuri.ro, v-am vorbit prima dată despre el!

     De la autoarea seriei AMURG, bestseller New York Times

  A fost „arma” secretă a uneia dintre agențiile-fantomă ale guvernului american. Când a devenit incomodă, au decis să o lichideze. Ca să rămână în viață, s-a transformat într-un cameleon care jonglează cu identitățile și adresele.

   L-au ucis pe singurul om în care avea încredere, însă ea reprezintă în continuare o amenințare. Vor s-o vadă moartă, și asta cât mai repede.

  Când fostul șef îi oferă o cale de ieșire, realizează că ar fi singura șansă de a-și reinventa destinul. Dar pentru asta va trebui să accepte o ultimă misiune. Constată însă că informațiile pe care le obține o pun într-o situație și mai primejdioasă.

   Hotărâtă să înfrunte direct amenințarea, se pregătește pentru cea mai dificilă luptă din viața ei, dar se îndrăgostește de un bărbat. Noua pasiune nu poate decât să-i micșoreze șansele de supraviețuire. Aflată în impas, își valorifică talentele unice în feluri pe care nu și le-a imaginat niciodată.

  În acest roman cu o intrigă bine încheiată, Stephenie Meyer creează o nouă eroină aprigă și fascinantă, cu abilități ieșite din comun. Ne arată încă o dată de ce este una dintre cele mai bine vândute autoare din lume.

   „Felul cum Meyer gestionează curiozitatea cititorului, întreținând și controlând fluxul informațiilor, demonstrează o măiestrie de virtuoz… Oamenii nu vor doar să citească romanele lui Meyer; ei vor să pătrundă în interiorul lor și să trăiască acolo.” — Lev Grossman, Time

   „Meyer scrie cu o claritate luminoasă, fără să se interpună nicio clipă între cititor și ceea ce își imaginează acesta. Originalitatea ei este incontestabilă.” — Orson Scott Card, autorul seriei Jocul lui Ender

   „Meyer este mai interesată de relații decât de convențiile superficiale ale genului… Lecția ei de viață pozitivă este dezarmantă.” — Jeff Giles, Entertainment Weekly

   „Nu citești un roman de Stephenie Meyer, ci îl trăiești, alături de personajele vii și convingătoare pe care le-a creat. Meyer are modul său special de a-l implica pe cititor în viața personajelor ei.” — Ridley Pearson, autorul bestsellerului White Bone

   STEPHENIE MEYER a obținut licența în literatură engleză la Universitatea Brigham Young.
   Seria ei Twilight (Amurg), bestseller internațional, s-a vândut în 155 de milioane de exemplare în toată lumea. În 2008, a publicat The Host (Gazda), primul ei roman pentru publicul adult, care a debutat pe primul loc în listele de bestselleruri ale publicațiilor New York Times și The Wall Street Journal și a fost ecranizat în 2013. Meyer locuiește în Arizona, împreună cu soțul și cei trei fii ai lor.

Alex se mișca acum cu grijă, nici prea repede, dar nici prea încet. Încă o seringă. Având brațul stâng deja imobilizat, Daniel nu mai încercă să se opună. De data asta, Alex injectă acidul în bicepsul brațului stâng. Imediat, mușchiul triceps opus începu să se contracte, parcă luându-se la întrecere cu bicepsul.

Daniel icni din nou, ca și cum tocmai primise un pumn în burtă, dar ea știa că durerea era mult, mult mai puternică decât orice lovitură.

Încă o injecție, de data asta în bicepsul femoris al piciorului drept. Aceeași luptă pentru supremație care avea loc în braț începu acum în picior. Odată cu ea, începură și țipetele.

Alex se postă lângă capul lui privindu-i detașată tendoanele umflate ale gâtului. […] Se uită la monitoare – toți parametrii erau crescuți, dar nu ajunseseră la valori periculoase.

7. Arsiţa, de Jane Harper-The Dry

arsita

  Remarcabil pentru un roman de debut: intriga este bine pusă la punct, scriitura captivantă, ceea ce face lectura să curgă la vale. Sunt unele cărți pe care ți-e greu să le citești în anumite momente. Bune, dar pe care nu le poți percepe și înțelege pe deplin la orice moment din zi sau din noapte. „Arșița” nu face parte dintre ele. Îl poți citi oricând, ba chiar ți se lipește de degete. În scurtul timp în care am citit romanul, nu voiam să fac nimic altceva. Aveam, n-aveam treabă, tot ce îmi doream era să citesc „Arșița”.-Sorina Ciocârlan

Bestseller New York Times încă de la apariție

O faptă disperată într-un oraș mic cu secrete mari

   Cine a ucis, de fapt, familia Hadler? 

  Luke Hadler își împușcă soția și copilul, apoi se sinucide. Comunitatea fermierilor din Kiewarra are de luat zilnic decizii de viață și de moarte. Dacă unul dintre ei cedează presiunii, atunci…

   Când Aaron Falk, anchetator la Poliția Federală, se întoarce în Kiewarra pentru înmormântare, nu e prea dornic să se confrunte cu oamenii care l-au respins în urmă cu douăzeci de ani. Dar când este nevoie de aptitudinile lui de anchetator, faptele din cazul Hadler îl fac să se îndoiască de acest verdict de crimă-sinucidere. 

   Și, pe măsură ce Falk cercetează mai amănunțit crimele, se redeschid și rănile vechi. Fiindcă Falk și prietenul lui din copilărie, Luke, aveau un secret… Un secret pe care Falk îl credea îngropat de mult… Un secret pe care moartea lui Luke începe să-l scoată la suprafață…

  „O carte care te ține cu sufletul la gură prin numeroasele dezvăluiri… Un secret pe fiecare pagină.” – The New York Times

  „Un roman extraordinar… o carte pe care nu o poți lăsa din mână, despre un oraș mic cu secrete mari și cu un final șocant.” – Booklist

  „Un debut scris cu o mână uimitor de sigură și care evocă atât de viu un loc încât aproape simți căldura toridă, năucitoare.” – The Guardian

    Jane Harper este una dintre cele mai importante scriitoare australience. 
   Arșița, romanul său de debut, a câștigat numeroase premii, printre care ABIA Australian Book of the Year (2017) și Indie Book Awards Book of the Year (2017). De asemenea, este nominalizată la UK Crime Writers’ Association Gold Dagger Award, iar drepturile de publicare au fost vândute în peste 20 de țări. 
Drepturile de ecranizare au fost achiziționate de către Reese Witherspoon și Bruna Papandrea. 

  „Atmosfera din Arșița are ceva mitic și grandios… o poveste care surprinde esența Australiei, minunat spusă.” – Syd Morning Herald

„S-a holbat la ceea ce fusese casa copilăriei lui.

Ușa verandei, care pe vremuri fusese galbenă, avea acum o nuanță insipid de albastru, a observat el cu o oarecare indignare. Pe unde se scorojea vopseaua, se vedeau urmele: fâșii de galben pe dedesubt, holbându-se ca niște cicatrici grase. Treptele de lemn pe care stătea cu jucăriile și cartonașele de fotbal erau acum încovoiate de vechime.”

„Soneria s-a auzit cu ecou până în străfundul casei și el a fost lovit de senzația că a călătorit înapoi în timp. Era așa de convins că ușa va fi deschisă de un adolescent încrezut de șaisprezece ani, încât aproape că a făcut un pas stânjenit în spate.”

În curtea fostei lui școli primare, a fost din nou surprins de senzația că se afla cu treizeci de ani în urmă. Locul de joacă asfaltat era o versiune în miniatură a celui pe care și-l amintea el, iar țâșnitoarele păreau absurd de joase. Însă totul i s-a părut cunoscut imediat, scoțând la suprafață jumătăți de amintiri fugare despre chipuri și evenimente pe care le uitase de mult.”

8. Să nu te întorci niciodată!, de Lee Child-Never Go Back

Sa nu te intorci niciodata de Lee Child

   Dacă vreţi să aflaţi cine şi de ce vrea să facă uitate anumite lucruri, chiar călcând la propriu pe cadavre citiţi cartea. Veţi vedea cum oameni ajunşi în sferele înalte ale puterii, fără a avea nevoie de bani, doar din setea de putere, doar pe ideea “o fac fiindcă pot şi sunt intangibil”, declanşează urmăriri, accidente, decese, implică oameni nevinovaţi, plătesc folosind bani publici o mică armată proprie şi totul doar pentru că se plictisesc şi vor acţiune şi aventură.

    Sunt sigură că veţi citi cu plăcere cartea, de fapt orice carte a lui Lee Child pentru că autorul nu ne omoară cu descrieri, ele există dar numai atât cât sunt necesare, dialogurile şi acţiunea primează.
     Ai impresia că urmăreşti un film, plin de urmăriri şi adrenalină, cu un personaj principal bine antrenat şi cu o minte analitică, care normal are şi episoade de dragoste foarte frumos scrise.
    Poate de aceea seria cărţilor lui Lee Child avându-l pe Jack Reacher ca personaj principal a avut un asemenea succes.-Arci

   Ofiţerul în retragere Jack Reacher se întoarce la baza militară pe care a condus-o în urmă cu 16 ani ca s-o cunoască pe Susan Turner, actualul comandant. Acolo află că femeia tocmai a fost acuzată de corupţie şi că el însuşi ar putea fi judecat pentru un abuz în serviciu de care nu-şi aminteşte şi pentru o presupusă paternitate.

   Îmbinând o intrigă complicată şi o cursă palpitantă pentru justiţie şi aflarea adevărului, Lee Child îl pune la încercare pe Reacher — şi îl face să se întrebe cine este, ce a făcut şi cum va arăta viaţa sa în viitor.

   O cursă ameţitoare, ce te ţine cu sufletul la gură! Una dintre cele mai bune cărţi ale seriei Jack Reacher, cu o intrigă foarte bine construită şi răsturnări de situaţie surprinzătoare. – The New York Times

   Nimeni nu-l egalează pe Reacher, un împătimit al acţiunii şi al situaţiilor periculoase. Deviza lui: M-am antrenat să transform frica în agresiune. – Kirkus Review

  Bun venit în lumea lui Jack Reacher: mereu în alertă, el se află de fiecare dată în locul nepotrivit la momentul potrivit… Child a creat un personaj emblematic pe care alţi autori de thriller îl invidiază. Irezistibil şi consistent, Să nu te întorci niciodată! este unul dintre cele mai bune romane ale lui Lee Child. – Associated Press

  Lee Child (pseudonimul lui Jim Grant) s-a născut în 1954 la Coventry, Anglia, dar a crescut la Birmingham. A câştigat o bursă la acelaşi liceu unde a studiat J.R.R. Tolkien, apoi a urmat Dreptul la Sheffield. După terminarea facultăţii a intrat în televiziune, unde a fost director de imagine timp de 18 ani.
Killing Floor (Capcana Margrave), prima sa carte din seria Jack Reacher (care cuprinde peste 20 de titluri), s-a bucurat de un succes uriaş încă de la apariţie. Personajul lui Lee Child este un fost ofiţer din poliţia militară a Armatei Statelor Unite care cutreieră ţara având slujbe dintre cele mai ciudate şi investigând cazuri dubioase şi complicate.
Versiunea cinematografică a seriei, Jack Reacher, a fost lansată în decembrie 2012, avându-l pe Tom Cruise în rolul principal.

Paternitatea se număra printre cele mai des întâlnite probleme ale bărbaţilor din întreaga istorie umană. Dar pentru Reacher întotdeauna păruse improbabilă. Era ceva eminamente teoretic. Precum câştigarea Premiului Nobel sau participarea la un joc în World Series ori abilitatea de a cânta. Posibil, în principiu, dar mereu probabil să nu i se întâmple. O destinaţie pentru alţi oameni, dar nu şi pentru el.”

9. Într-o pădure întunecată, de Ruth Ware-In a Dark, Dark Wood

intr-o-padure-intunecata

   Cea mai bună carte a anului 2015 în Statele Unite

   Unele petreceri se pot termina foarte, foarte rău…

   Ceea ce ar fi trebuit să fie un weekend distractiv și liniștit undeva la țară capătă proporții sinistre în acest thriller psihologic întunecat și plin de suspans.

    Nora este o scriitoare de romane polițiste, care preferă să stea retrasă. Când o prietenă pe care n-a mai văzut-o de zece ani o invită să-și petreacă weekendul într-o casă izolată din pădure, Nora acceptă fără prea mare entuziasm. Patruzeci și opt de ore mai târziu, se trezește într-un pat de spital, grav rănită, dar în viață, și convinsă că cineva a murit. Întrebându-se nu „ce s-a întâmplat?”, ci „ce am făcut?”, Nora încearcă să pună cap la cap întâmplările din weekendul care a trecut. Pentru a afla răspunsul la toate întrebările care o copleșesc, trebuie să scoată din nou la iveală acele lucruri despre sine pe care le-ar fi vrut îngropate acolo unde e locul lor: în trecut.

   “Pentru cei cărora le-a plăcut Fata din tren și Fata dispărută, Într-o pădure întunecată e lectura perfectă.” – Publishers Weekly

   “Citește-o într-o noapte ploioasă – dar cu toate luminile aprinse.” – Kirkus Reviews

   “Încearcă doar să ghicești cât de terifiantă poate fi această poveste (pont: FOARTE).” – Marie Claire

   “Atmosfera nebuloasă și descoperirile înfiorătoare fac din romanul lui Ruth Ware o lectură obsedantă.” – Entertainment Weekly

   “Avertisment: această carte e incendiară.” – The New York Journal of Books

   Ruth Ware a crescut în Sussex, pe coasta sudică a Angliei. A avut meserii dintre cele mai diverse: a fost chelneriță, librar, profesoară de engleză și ofițer de presă. Acum locuiește în North London împreună cu familia ei.

   Drepturile de ecranizare pentru Într-o pădure întunecată, thrillerul său de debut, au fost achiziționate de New Line Cinema.

  “Amnezia, o petrecere a burlăcițelor și alcoolul declanșează tragedia în romanul lui Ruth Ware.” – Campus Circle

10. Chirurgul, de Tess Gerritsen-The Surgeon

Chirurgul de Tess Gerritsen

  Autoarea ne poartă cu măiestrie de-a lungul romanului prin tehnici de laborator, moduri de cercetare, interacţiuni umane, chiar puţină hipnoză. Aflarea identităţii şi motivaţiilor ucigaşului este surprinzătoare.
Dacă am reuşit să vă tentez citiţi cărţile lui Tess Geritsen, merită, vă ţin în priză până la final.

   Ah… şi dacă vă interesează finalurile sunt aproape de happy end, mai ales că binele triumfă, criminalii sunt arestaţi şi protagoniştii îşi refac viaţa strângând cioburile. Am să vă mai spun că serialul de la ProTv “Maura şi Jane” a fost realizat după seria Rizzoli a lui Tess Geritsen.-Arci

   Pătrunde noaptea în case și întră în tăcere în dormitoare, în vreme ce femeile dorm neștiind ce orori le așteaptă. Precizia tehnicilor criminalului sugerează că este un medicinist nebun, numit de ziarele din Boston Chirurgul. Singură armă a polițiștilor este victima unei tentative de crimă aproape identice: cu doi ani în urmă, dr. Catherine Cordell s-a luptat și și-a ucis atacatorul înainte să poată duce la capăt crimă.

   Acum, acest nou criminal recreează cu o acuratețe înspăimântătoare detaliile chinului prin care a trecut Cordell însăși. Fiecare crimă nouă pare să o tachineze pe ea, să-l apropie și mai mult de ea, de la spital până la ea acasă. Singură ei alinare este detectivul Thomas Moore, cel care se ocupă de acest caz. Dar nici măcar Moore n-o poate apară pe Cordell de un vânător sclipitor care, intr-un fel, înțelege și savurează cele mai îngrozitoare temeri secrete ale fiecărei femei pe care o ucide… 

   Cărțile lui Tess Gerritsen au fost traduse în 31 de limbi și vândute în peste 15 milioane de exemplare.

Nina Peyton nu merge nicăieri, nu se întâlnește cu nimeni. N-a mai mers la muncă de câteva săptămâni. Azi am sunat la biroul ei din Brookline, unde lucrează că reprezentant de vânzări, iar colegă ei mi-a răspuns că nu știe când se va întoarce la lucru. E că un animal rănit, ascunsă în peștera ei, speriată să facă chiar și un pas afară în noapte. Știe ce îi rezervă noaptea, pentru că a fost atinsă de răul și chiar și acum îl simte infiltrandu-se că niște vapori prin pereții casei. Draperiile sunt trase bine, dar țesătură e subțire, și o văd cum se mișcă înăuntru. Silueta pare amețită, are mâinile strânse la piept, iar corpul pare să i se fi ghemuit. În timp ce se plimbă prin camera, mișcările îi sunt smucite și mecanice. 

Verifică încuietorile ușilor, zăvoarele ferestrelor. Încearcă să se pună la adăpost de întuneric. 
Probabil că e sufocant în casă aia mică. Noaptea pare că degajă aburi, iar ea nu are aparate de aer condiționat la nici una dintre ferestre. Toată seară a stat înăuntru, cu geamul închis, în ciuda căldurii. Mi-o închipui sclipind de sudoare, suferind de căldură pe timpul zilei fierbinți și al nopțîi, disperată să lase să între aerul curat, dar îngrozită că ar putea să pătrundă și altceva. 
Trece din nou prin dreptul ferestrei. Zăbovește, încadrată de dreptunghiul de lumina. Brusc, trage draperiile și se întinde să desfacă zăvoarele. Deschide fereastră. Stă în față ei, respirând aer curat. În sfârșit, s-a predat în față bestiei. 
Nu e nimic mai incitant pentru un vânător decât mirosul prăzii rănite. Aproape că îl simt plutind în aer, mirosul unui animal însângerat. Cum ea respiră aerul nopțîi, așa îi respir eu mirosul. Frică ei. 
Inima îmi bate mai puternic. Întind mâna spre geantă, că să-mi mângâi instrumentele. Chiar și oțelul îmi pare cald la atingere. 
Închide fereastră cu zgomot. Câteva guri lacome de aer proaspăt este tot ce își permite, iar acum se retrage în mizeria căsuței ei sufocante. 
După o vreme, dezamăgit, mă îndepărtez, lăsând-o să asudeze toată noaptea în dormitorul ei că un cuptor. 
Mâine au zis că o să fie și mai cald. ” 

Verifică disponibilitatea cărţilor în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Top 10 cărţi fantasy scrise de autori români
Top 10 cărți cu acțiunea în secolul al-XIX-lea
Top 10 cărţi care NU ne-au plăcut
Topuri Cărţi

sursa foto Pinterest

7 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.