Top 5 cele mai citite autoare – clasament personal

Top 5 cele mai citite autoare – clasament personal

Top 5 cele mai citite autoare-clasament personal

Top 5 cele mai citite autoare -clasament personal

Top 5 cele mai citite autoare

   Cărțile sunt o oază de relaxare și fără voia noastră profităm din plin de beneficiile terapeutice ale acestora. Ele ne ajută să evadăm, să ne îmbătăm cu noi experiențe, iar la nevoie ne deschid ochii în privința vieții. Visăm la locuri îndepărtate sau pur și simplu ne transpunem în trecut sau viitor. Sunt cititori care citesc orice și o fac foarte bine, dar involuntar ne canalizăm energia către un anumit gen. Sufletul meu a ales poveștile care sunt pozitive, au romantism și emană voie bună. Să râd, să plâng, dar să știu că acolo undeva optimismul nu va muri.

   Cu ajutorul funcțiilor de la goodreads.com, am reușit să descopăr care sunt cele mai citite autoare și pentru a nu face o discriminare, criteriul este simplu: un top 5 personal în funcție de numărul cărților citite de mine

1. Lisa Kleypas

  Romantice, amuzante și pline de energie-așa sunt cărțile autoarei. Am pus gheruța pe cât mai multe traduceri ale acesteia și nu m-am lăsat până nu le-am devorat în mare parte. Fiecare are farmecul ei, dar în sufletul meu întotdeauna va rămâne Diavolul în iarnă (seria Wallflowers). Știți voi, genul acela de historical romance în care băiatul rău vrea să fie rău, dar nu îi iese și pe deasupra este cerut în căsătorie de o femeie. Nu pentru că l-ar iubi, ci conjunctura este de așa natură. Nu are rost să vă sufoc cu detalii inutile, dar vă pot sugera să dați un search și cine știe, poate cărțile ei se vor plia pe gustul vostru.

2. Mary Jo Putney

Mary Jo Putney

    Nici nu știu când s-au citit cărțile lui Mary Jo Putney. Au fost ușor de devorat, dar printre aventurile eroilor sau eroinelor am descoperit și contextul istoric. Documentarea subtilă, emoțiile și scriitura m-au determinat să-i îndrăgesc cărțile, să le caut, iar după caz, să le recomand. Din seriile publicate oscilez între Destine nobile și Trilogia Mătăsii. Personajele sunt angrenate în spionaj, călătorind în timp de război, pe mare sau pe uscat, inclusiv pe celebrul Drum al Mătăsii.

3. Judith McNaught/Linda Howard/Julia Quinn

   Trei autoare dragi care au în comun finalurile fericite, dar cărțile sunt historical romance și contemporane. Dacă aș face o selecție, sigur mi-ar fi greu să aleg pentru că sunt legată sufletește de fiecare roman în parte.

Judith McNaught

   Prima recenzie apărută pe blog a fost de la Judith McNaught și automat există o valoare sentimentală (Regatul viselor-feblețea mea), însă nu pot uita nici prima noapte albă cu Aproape de cer sau alte titluri memorabile. Personajele sunt încăpățânate, enervante, acțiunea bine plasată, momente încărcate de suspans și de cele mai multe ori aș fi mers până în pânzele albe doar pentru a descoperi continuarea.

Linda Howard

   Linda Howard mă cucerește prin suspansul care-l transpune, adrenalina, criminalul din umbră, scenariul bine pus la punct, situațiile pe muchie de cuțit, scenele fierbinți dintre personaje sau poate acel ceva care o face specială.

Julia Quinn

  Julia Quinn întotdeauna va fi alături de Familia Bridgerton-seria care a consacrat-o, un întreg arbore genealogic cu personaje care prind viață și vor să câștige un loc aparte în sufletul cititorului. Dacă nu le cunoașteți firile delicios de enervante sau glumele savuroase atunci cartea Eu și ducele va fi deschizătoare de drumuri. Țineți cont, genul historical romance poate da dependență.

4. Monica Ramirez

monica ramirez

   Indiferent de moment, aș recomanda cu ochii închiși cărțile autoarei Monica Ramirez, nu pentru că este româncă, ci datorită talentului pe care îl are. Știe cum să corupă cititorul, să-l prindă în mreje, să-i plaseze o acțiune ce se desfășoară după ceas și să-l învârtă pe degete până capitulează. Seria Alina Marinescu rămâne în topul personal datorită complexității, dar și subiectivității personale. Am empatizat cu personajele, le-am fost alături, oftând în momentele de criză sau așteptând alături de ele vremuri mai bune și de ce nu, un final fericit. Rețeta perfectă ar fi Thriller+romantism+spionaj

5. Susan Elizabeth Phillips/Christina Dodd

Susan Elizabeth Phillips

   Susan Elizabeth Phillips m-a lovit din plin cu Seria Chicago Stars, tipul de romane care se citesc individual, dar cum să ratezi unul din ele? Am devorat tot ce a apărut, însă nu din lipsă de lectură, ci datorită felului său de a fi, extrem de revigorant. Un subiect care la prima vedere este banal, dar autoarea știe să îi dea savoare, să-l speculeze și să te facă să zâmbești. Da, poți râde citind cărțile ei sau poți să simți gustul amar.

Christina Dodd

    Am avut o perioadă când au dat năvală peste mine cărțile autoarei Christina Dodd și nu le-am putut opri elanul. Mă subjugau și cereau să fie în topul personal. În afara faptului că sunt bogate în romantism, au spionaj, suspans, personajele comunică și transmit trăirile, frustrările sau nemulțumirile. Sunt nonconformiste și ușor de îndrăgit.

Top 5 cele mai citite autoare-clasament personal-goodreads

       Voi ce autori aveți în top 5? 

Descoperiți și alte topuri:

Topuri cărţi

 Top 5 carti speciale – emotii, trairi sau noi perspective literare

Top 5 cărți la care am plâns

Top 5 cele mai citite autoare

Drăgan Milica (Mili) - Membru Fondator / PR / Editor coordonator - Admin. grup Facebook - Literatura pe tocuri

18 COMMENTS

  1. Super top, Mili 🙂 Trebuie să recunosc că nu am citit cărțile niciuneia dintre cele 5 autoare 😀

  2. Deci,imi sunt in top aceste autoare plus Nora Roberts(citite peste 200carti)Amanda Quick,peste 100de carti,Julia Navarro,Julia Garwood peste 100de carti,Laura Nureldin ,Corina Cândea,Rodica Mijaiche.

  3. Doar Monica Ramirez nu am citit în rest și mie mi-au plăcut toate celelalte autoare 😉

  4. In afara de Christina Dodd, pe care nu am citit-o inca, celelalte autoare se afla si printre preferintele mele! <3

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.