Recenzii carti

Blestemul moștenirii – Mirela Oprea- Editura Tritonic – recenzie carte

Blestemul moștenirii – Mirela Oprea -Tritonic – recenzie carte

Blestemul moștenirii

Autor – Mirela Oprea

Editura: Tritonic

Colecţia: Casmir

Data apariţiei: iulie 2017

Număr pagini: 468

Gen: Romance; Romantic Suspence

Nota mea: 10

   ,,Blestemul moștenirii” este un roman captivant, plin de tensiune și sentiment, pe care nu îl mai poți lăsa din mână, odată ce începi să-l citești. O lectură de neuitat, cu personaje puternice, splendid construite, cu un subiect și o intrigă bine legate, cu evenimente surprinzătoare ce se succed într-un ritm alert. Pasiuni, drame, mistere, substituiri de persoane, obsesii, răzbunări, posesiuni ce ascund povești cutremurătoare pentru care se poate ucide – toate prezentate de autoare în stilul ei inconfundabil. Puternica legătură ce se încheagă între afaceristul Dylan Larsson, bărbatul dornic de răzbunare, și frumoasa Aliona, cea plină de candoare, este emoționantă și uimitoare în același timp, o dragostea ca o punte între două lumi diferite, America ardentă și Anglia conservatoare.

   Mirela Oprea este una dintre autoarele mele preferate, prin urmare am așteptări mari de la romanele ei. Și, spre marea mea bucurie, nu m-a dezamăgit până acum. Ador maniera ei de scriere, ușurința cu care reușește să mă treacă printr-un adevărat montagne-russe al sentimentelor și să-mi păstreze interesul viu până la ultimul cuvânt, modul în care își creionează personajele cu atâta rafinament artistic, încât  trăiesc cu impresia că sunt cât se poate de reale. Mi-au plăcut toate cărțile ei, fie că a fost vorba de  romane de dragoste, de epocă sau fantastice, dar parcă niciuna nu m-a făcut să visez și să vibrez, să iubesc și să urăsc, ca cea de față. Am savurat fiecare moment în parte, am zâmbit adesea datorită duelului verbal dintre protagoniști, m-am întristat atunci când am văzut că Aliona a acceptat, din dragoste pentru familia ei, să ia locul surorii sale gemene, luând totodată asupra ei greșelile de neiertat alea acesteia. Și m-am oripilat atunci când am descoperit ce plan mârșav a pus la cale Lady Margaret, doar pentru că și-a dorit să păstreze moștenirea intactă cu orice preț, chiar cu prețul nefericirii fiului ei.

Blestemul moștenirii este o poveste despre eterna luptă umană în care binele și răul se confundă uneori, iar greșelile din trecut pot avea consecințe grave în viitor.

   În ciuda coperții care te duce cu gândul la un historical romance, acțiunea acestui palpitant roman are loc în epoca contemporană, într-o perioadă în care societatea londoneză era supusă rangurilor nobiliare și luptei pentru avere.

   Pentru David Phillip Pierce, moștenitorul unui vast imperiu și al unui rang pe măsura averii sale, titlul și bogăția fuseseră dintotdeauna o povară apăsătoare. Cu toate că era ,,un bărbat suficient de chipeș, prezentabil, modest și blând, orgoliul de a fi prețuit pentru ceea ce reprezenta el ca om, dincolo de rang și avere, putea trece uneori drept o slăbiciune, alteori drept un punct forte pentru el “. Tocmai din acest motiv se văzuse nevoit să-și ascundă adevărata identitate în fața noii sale soții. Însă, odată cu aflarea veștii că tânăra îi purta pruncul în pântece, Phillip se vede nevoit să-i spună că a mințit-o cu bună știință. De dragul iubirii pe care i-o poartă, Lauren încearcă să treacă peste teama că poate nu se va ridica la nivelul așteptărilor, și acceptă să-i cunoască familia. Dar, odată ajunși la reședința Whinfield, lucrurile se complică pentru că Lady Margaret, mama lui Phillip, își arată din prima clipă antipatia față de tânără. Nu persoana lui Lauren o deranja, ci statul ei.

 

,,- De sute de ani sângele acestei familii a fost neîntinat. Prin venele noastre curge sânge albastru. Suntem înrudiți cu regi, prinți și cu toate astea ai de gând ca moștenitorul tău să fie adus pe lume de o fată simplă. De o… nimeni!

   În scurt timp, Lauren ajunge să fie îndrăgită de către toți angajații de pe moșie, ba chiar reușește să o impresioneze și pe bunica lui Phillip, Lady Amelia. Doar Lady Margaret, de dragul fiului ei, încearcă să-și joace rolul de femeie cumsecade. Și poate că s-ar fi prefăcut mult timp, dacă nu s-ar fi întâmplat ca Lauren să dea naștere la două fetițe. Două moștenitoare.

   De generații întregi Whinfield nu a fost pus în situația de a fi împărțit în două. Doar una singură are dreptul la moștenire. De aceea, pentru lady Margaret nu există decât o singură soluție pentru ca moștenirea să rămână intactă, așa că pune la cale un plan monstruos. Profitând de faptul că Phillip este plecat într-o călătorie de afaceri în America, bătrâna o obligă pe Lauren să plece de pe moșie cu una dintre fetițe.

 

,,- De tine depinde. Alegerea îți aparține. Poți salva pe una dintre ele, dispărând cu ea pentru totdeauna din viața noastră, sau rămâi, dar atunci doar una singură supraviețuiește…

  Reîntors acasă, lui Phillip i s-a spus că Lauren a avut o naștere dificilă. La cea de-a doua, practic și-a pierdut cunoștința. Una dintre fetițe nu a supraviețuit, iar șocul suferit a făcut-o  pe tânără să își pierda mințile și să dispară fără urmă. Ulterior, bărbatul reușește să o găsească pe Lauren (sau… cel puțin așa crede el, că femeia nebună e chiar Lauren), dar în scurt timp aceasta moare.

   La douăzeci și unu de ani de la aceste evenimente tragice, ajungem să facem cunoștință cu Alexandra, moștenitoarea averii Whinfield. Tânăra seamănă leit cu Lauren, însă are temperamentul și caracterul bunicii sale. Phillip era singurul care o putea controla. Chiar și așa, de cele mai multe ori el habar nu are de ce era în stare fiica lui. De fapt, Alexandra era sătulă de toate acele comparații între ea și Lauren, așa că vrea să le dovedească tuturor că se înșală amarnic. Atât de mult își urăște mama dispărută, încât încearcă cu tot dinadinsul să fie opusul ei, ca să se răzbune pe amintirea acesteia. Însă, în fața tatălui său, păstrează aparențele de fiică devotată, din simplu fapt că acesta îi făcuse o promisiune: la împlinirea vârstei de douăzeci și unu de ani îi va preda conducerea afacerilor, ca pe un fel de probă pe o perioadă de un an. Apoi, dacă fata se dovedea capabilă, el ar fi fost mai mult decât fericit să se retragă liniștit.

 Blestemul moştenirii

,, Acum, când visul era pe cale să se realizeze, intrată în mult râvnitul rol de moștenitoare, făcea totul după bunul plac, așa cum o tăia capul. Spulbera cu ușurința cu care respira și fără scrupule toate așa-zisele obstacole considerate incomode, distrugând tot ce îi stătea în cale. În loc să devină o femeie remarcabilă, așa cum ar fi fost de așteptat din partea unei frumoase moștenitoare a unei familii nobile, cu un trecut legendar, se transformase într-o persoană înverșunată, impulsivă și extrem de egoistă. Toți cei care rămâneau mai mult timp în preajma ei, nu puteau să nu observe cum devenea cu fiecare zi mai rece, mai nemiloasă, mai ambițioasă, mai lipsită de scrupule, astfel încă nimic să n-o poată împiedica să-și atingă țelul bolnav și egoist.”

  Străbunica fetei, Lady Amelia, și-a dat seama că lucrul de care se temuse cel mai mult în decursul anilor se întâmplase, așa că se decide să ia măsuri și angajează o firmă de avocatură care să o pună în contact cu adevăratul moștenitor al averii Whinfield, afaceristul Dylan Larsson (24 de ani).

   Alexandra nu suportă ideea să împartă averea cu intrusul din America, așa că angajează un ucigaș plătit pentru a-l elimina pe Dylan, fără să știe că acesta nici măcar nu-și dorește blestemata de moștenire, fiind suficient de bogat, și nici nu vrea să aibă vreo legătură cu rudele din Anglia. Însă, atunci când în locul lui este omorât un prieten de-al său, Dylan ia decizia să vină la Whinfield, cu gândul să o dea în vileag pe ticăloasa care încercase să îl omoare.

   Între timp, în Anglia, Alexandra încearcă să o convingă pe Lady Amelia să se răzgândească cu privire la împărțirea moștenirii, dar cum nu reușește, consideră că a venit momentul ca bătrâna să  moară. Bănuind ceea ce vrea să facă strănepoata ei, lady Amelia îi mărturisește lui Phillip că soția și cealaltă geamănă nu au murit. Aflând toate aceste lucruri, Alexandra se înfurie, fuge de pe moșie și face un accident de mașină în urmă căruia își pierde viața.

   Lucrurile  încep să se complice îngrozitor de mult atunci când Phillip se decide să o aducă acasă pe cealaltă fiică a lui, pe Aliona, urmând să o convingă să ia locul Alexandrei. În felul acesta salvau reputația și eliminau pata care ar putea umbri atât ducatul, cât și numele fostei Ducese Margaret.

   Ei bine, nu doar că nu am fost de acord cu această decizie, dar mi s-a părut și puțin credibilă. În plus, nu înțeleg de ce Phillip nu s-a dus personal în Transilvania, să se reîntâlnească cu soția lui.

   Din dragoste pentru familia ei, Aliona, suflet blând și naiv, acceptă să ia locul surorii sale gemene, fără să bănuie vreo clipă în ce primejdie de moarte se va afla. Se va confrunta cu un număr impresionat de bărbați care au avut în trecut relații intime cu Alexandra, va intra în colimatorul unui asasin și va avea de-a face cu un Dylan extrem de furios. Un bărbat decis să-și facă jocul, să facă orice pentru a face rost de dovezile încriminatoare. Oare care va fi reacția lui dacă ar afla că nu este Alexandra? Va afla vreodată că ea e nevinovată de faptele de care el o acuză? Cine atentează la viața Alionei? Citiți cartea și veți primi toate răspunsurile!

 Cu uluitoarea ei combinație de intrigă, suspans și dragoste, Mirela Oprea mi-a oferit prin- Blestemul moştenirii- o lectură incitantă, nespus de captivantă. Un romantic suspans care de astăzi se numără în topul preferințelor mele literare.

 

,,Nimeni nu vorbea decât de schimbarea ei. Schimbare?! Ha! Diavolul reușise să fie ridicat pe un piedestal mult prea măreț. Însă el știa că singurul lucru care se schimbase în Alexandra era doar faptul că învățase să fie vigilentă și tenace, fără să mai ia în calcul viclenia… O să vadă ei când diavolul va fi doborât, jos de tot, acolo unde îi este locul. Numărătoare inversă începuse. Indiferent de consecințe el avea de procedeze așa cu va crede de cuviință. Puțin îi păsa de modul cum avea să o facă! Scopul era să o demaște cu orice chip, să-i scoată la lumină prefăcătoria.”

Cartea Blestemul moștenirii – Mirela Oprea poate fi comandată de pe site-ul Editura Tritonic

Verifică disponibilitatea cărţii -Blestemul moştenirii -în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Diverta, librărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărţi Editura Tritonic

Blestemul moștenirii – autori români

 

 

Alina

***Alina Geambaşu (Alina)***Simplă și complicată în același timp, prudentă și încăpățânată. Compar nevoia de a ști, cu desfășurarea unui mecanism și refacerea lui piuliță cu piuliță pentru a vedea cum funcționează. Când ceva mă depășește, mă simț ca David înainte de întâlnirea cu Goliath, când constată că a uitat să-și aducă praștia. Marea mea pasiune este literatura fantasy, romance și thriller. Posesoare a unei imaginații debordante, reușesc cu ușurință să mă transpun în pielea personajelor din cărți. Din postură de vrăjitoare mai am de lucru cu vrăjile.

View Comments

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

5 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

o zi ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

4 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

5 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago