Publicitate

CND Turism-fascinația călătoriei perfecte

CND Turism-fascinația călătoriei perfecte

„Călătoria are trăsăturile unui vis. Este ceva în afara normalului și totuși faci parte din ea.” – Agatha Christie

   Stau în fața computerului, cu Word-ul deschis și cu o cafea în mână. Am de lucru. Dar cui poate să-i stea mintea la lucru, când e așa frumos afară?

   Primăvara ce în ultimele zile și-a făcut simțită prezența cu adevărat te îndeamnă la visare. Suntem atât de aproape de sezonul estival… Gândul îmi zboară pe alte meleaguri, la vacanțe speciale.

   Nu știu de ce asociem vremea frumoasă cu vacanța. Sau poate că eu o asociez. Vreme frumoasă, cald, soare, mare, plajă… Dintotdeauna am iubit marea. Nu sunt un fan al drumețiilor de munte, nu mă împac tocmai bine cu răcoarea. Însă plaja, marea, mirosul de sare dat de briza ce adie, mângâindu-ne ușor pielea… Sunetul valurilor ce se sparg de țărm, cine le poate rezista?

   Ce poate fi mai relaxant decât să înoți într-o apă albastră și limpede, cu peștișorii pe lângă tine? Ce-mi place la înotul în mare? Imensitatea. Ai impresia că toată întinderea aceea de apă este numai a ta. Punta Cana, Bali, Bora Bora, Maldive, Seychelles, Ibiza… Mă atrag ca un magnet destinațiile exotice, deși nu protestez nici la o vacanță pe litoralul nostru.

   Alt tip de turism care mă atrage este cel ce implică vizitatul. Ador să merg în orașe și să vizitez muzee, monumente, catedrale, să iau pulsul societății. Muzee… Sunt pasiunea mea, îmi plac chiar mai mult decât plaja și marea. Sunt genul de turist care se ghidează după principiul „Ce-i mult strică”. Oricât mi-ar plăcea marea și soarele, la un moment dat te saturi și ai dori să faci și altceva: să te plimbi, să vizitezi, să cumperi suveniruri… Sunt genul care-și exasperează partenerii de călătorie prin dorința de a vizita cât mai mult, turistul care cum vede o catedrală sau un muzeu, s-a și înființat acolo, cu aparatul de fotografiat în dinți și cu o dorință imensă de explora cele mai ascunse cotloane. Genul care citește toate inscripțiile, acumulând cât mai multă informație, chiar dacă după aceea i se încurcă în cap. Pentru că așa se întâmplă. Din experiență de vizitator, vă spun că la un moment dat, ai acumulat atât de multă informație, ai văzut atât de multe lucruri, încât nu le mai procesezi.

   În ultimul sejur, în Anglia, am făcut o înțelegere: merg de una singură să bat catedralele, în timp ce restul grupului își continuă programul. Nu vreau să aud protestele celorlalți („Mai e mult?”, „Chiar vrei să vezi și asta?”).

   Cea mai tare experiență în vizitarea unui obiectiv turistic? Saint Paul Cathedral. Nicăieri nu am văzut ceva asemănător: panorama impresionantă privită de sus, scările numeroase și înguste (brrrr!), ce duc spre câte o galerie (de piatră, de aur).

    La Paris, deosebit mi s-a părut Muzeul Orsay. Tablourile expuse, sala de bal, cu oglinzi cu rame aurite, reproducând gara Saint Saint-Lazare… Toate acestea m-au fascinat și nu m-ar deranja să mă întorc la Paris, pentru a termina ceea ce am început: turul muzeelor. Pentru că sunt atât de multe de văzut, încât nu ai timpul fizic necesar. Da, într-o zi mă voi întoarce la Paris. Până atunci, totuși, parcă aș încerca altceva. Tot un oraș cultural. Parcă aș alege Viena…

   Vai, ce târziu s-a făcut și eu tot pierdută în reverie! Nu mă pot apuca de lucru până nu ce nu dau o raită pe site-ul celor de la CND Turism, care îți pun la dispoziție tot felul de oferte turistice atât cu destinații interne, cât și externe. Știu de ei de la o prietenă, care a mers în SUA prin programul Work and Travel. Ați ghicit, se ocupă și de acest program.

   Deschid pagina de Internet și găsesc oferte pentru sejururi, circuite turistice cu avionul sau autocarul. Aș alege circuitul prin orașele din Spania, cu avionul: Madrid, călduroasa Andaluzie, Catalunia. Sau Spania-Portugalia: Catalunia, Andaluzia, Gibraltar, Portugalia, întoarcerea prin nord, Salamanca, Madrid. Tot cu avionul, bineînțeles. Este mai rapid și mai confortabil decât cu autocarul. La capitolul confort, sunt destul de pretențioasă. Prietenii îmi spun că sunt fițoasa grupului, dar ce să fac? Așa sunt construită. Nu sunt adepta aventurii, nu i-am înțeles niciodată pe cei care merg cu cortul sau care pot sta o zi întreagă în mașină.

   Vestea bună este că CND Turism îți oferă opțiunea de cazare All Inclusive, în cele mai elegante resorturi. Ce surpriză plăcută! Am regăsit pe site destinațiile exotice la care visam mai devreme! Sejururi în Punta Cana, Maldive, Mallorca…

   Dintre alte destinații externe, aș alege Italia, Austria sau Spania. Însorita Ibiza sau Viena, cea înțesată de cultură și istorie? Grea alegere!

   Dar ce-mi văd ochii? Destinații interne? Bucovina, Maramureș, Delta Dunării. Parcă i-am auzit pe ai mei spunând că ar vrea să meargă în Deltă. Consultând site-ul CND Turism, am găsit cazare în pensiuni de lux și boutique hoteluri elegante, cu mese incluse. Așadar, poți avea confort și într-un colț rupt de vâltoarea orașului, bucurându-te de un decor rustic și pitoresc. Ha, ha, pun ceva la cale! Le fac cadou acest sejur! Abia aștept să le văd fețele când se vor trezi cu rezervarea făcută!

   Încă nu mă pot hotărî ce să aleg pentru mine, prea multe oferte bune! Însă parcă altfel lucrez după ce mi-am clătit ochii cu Vacanțe Speciale!

Articol scris pentru competiţia Spring SuperBlog 2017. Proba 13

Surse foto: Wikipedia, Click, arhivă personală, CND Turism

Literatura pe tocuri

View Comments

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

5 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

o zi ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

4 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

5 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago