Recenzii carti

Copiii din ceață – Laura Ştirbu – Vicontele Verenței Pierdute(II) – Quantum Publishers – recenzie

Copiii din ceață, de Laura Ştirbu – Vicontele Verenței Pierdute (II) – Quantum Publishers – recenzie

Copiii din ceață

Volumul II / Vicontele Verenței Pierdute

Laura Ştirbu

Pagini: 297

Editura Quantum Publishers/2018

Gen Fantasy Antic/ Young fan

   Copiii din ceață o carte excelentă. 

    Copiii din ceaţă este cartea a doua din seria Vicontele Verenţei Pierdute. Dacă primul volum mi-a plăcut mult, cel de-al doilea a fost şi mai plăcut, dar totodată şi pentru că abia aşteptam să văd cum vor evolua evenimentele din primul volum, voiam să văd ce va face Leopold, care îi vor fi planurile, ce vor face Liliana, Boris şi Iustinian. Cum se va desfăşura competiţia Duopol. Competiţia mi-a dat foarte multe emoţii, eram cu sufletul la gură pentru deznodământul final şi dacă preferaţii mei vor câştiga. Nu au lipsit  momentele triste, SanteVel va pierde un elev în una dintre etape. Au fost momente în care am crezut că vor pierde, dar nimic nu este mai frumos decât determinarea Lilianei – sacrificiul pentru iubire o face să renunţe şi să-l lase pe Boris să câştige, în detrimentul avertismentului mamei ei. Lupta dintre finalişti, dintre Liliana şi Boris a fost una acerbă, dar una care a meritat. Asta mi-a dat mie impresia că a făcut Liliana, a renunţat la câştigarea trofeului în favoarea lui Boris, dar nu aşa uşor, l-a pus să câştige cu sudoare. În cel de-al doilea volum misterele, secretele, întrebările din primul volum încep să capete consistenţă, să se lege, să compună o linie melodică în care cu fiecare vers vin alte enigme şi alte secrete care vor schimba Valahia. SanteVel este o academie care îi uneşte pe elevii ei, îi face să fie devotaţi şi determinați de a fi cei mai buni.

    De această dată autoarea a început să ne mai scoată puţin din ceaţa în care ne-a băgat în primul volum. La începutul cărţii cât şi pe parcurs avem pasaje în care trecutul revine, în care evenimentele de la revoluţie sunt expuse de autoarea. Astfel, toată cartea începe să desluşească enigmele instalate cu mare iscusinţă. E ca o rază de soare după o noapte neagră şi un ger crunt. Priceperea cu care ţese iţele, intrigile, enigmele sunt o adevărată iscusinţă în ale fantasticului. Pe de o parte ai parte de desluşiri, iar pe de altă parte ţese o nouă pânză de păianjen, te duce într-o negură şi mai intensă. Noi viclesuguri se instalează la palat şi în academie. Oare ce face Leopold şi Boromir, pe cine va mai recuta acesta, care îi sunt planurile?

    Iustinian devine din ce în ce mai implicat în activităţiile academiei. Secretele pe care le va descoperi îi vor schimba viaţa. Lupta cu propriile premoniţii, cât şi misiunea de a fi un spion autentic şi iscusit pentru Liliana, îi ocupă mai tot timpul. Micii elevi ai academiei încep să arate o iscusinţă şi o pricepere mai mare decât s-ar fi aşteptat seniorii. Mădălina devine spionul care joacă la mai multe capete.  Experimentarea unei poţiuni care le va aduce moartea sau nemurirea îi poate pune pe seniori în pericol.  Datorită originii lui Iustinian, viaţa îi poate fi în pericol. El va putea să devină un personaj care le va schimba soarta celor de la putere, însă nu doar el este cel care poate împiedica conducătorii Valehiei să aibă puterea supremă, ci şi Liliana. Noi comploturi, crime, uneltiri şi secrete se vor ivi la academia SanteVel.

   Importanţa Trodhemului este una care îi va dezvălui lui Iustinian secrete bine ascunse timp de 10 ani, ani în care i-a lipsit dragostea şi afecţiunea părintească, fiind învăluit într-o ceaţă pentru ca el să poată trăi. Nu vor lipsi momentele comice cu unii dintre profesorii academiei, care sunt un deliciu, sunt doza care îţi mai calmează bătăile inimii de la atâta suspans, așteptând să vezi ce va urma, care sunt noile indicii.

   O carte excelentă, m-am simţit ca un adevărat mag sau zburător, am păşit într-o lume plină de neprevăzut, de magie, de răsturnări de situaţie, de secrete şi lupte pentru teritoriu, pentru supremaţie, pentru calm şi linişte, lupte pentru o Valahie Unită. Singurul lucru pe care mi l-aş fi dorit este să fi avut mai mult din descrierea competiţiei, din luptă, să fie descrise luptele mai în amănunt. Ceea ce mi-aş dori la cea de-a treia carte este să fie mai dură, mai sângeroasă, mai dark. Nu pentru că aşa aş vrea neapărat, dar conceptul cărţii, evenimentele, perioada istorică, încadrarea cărţii în fantasy-antic cere asta. Poate este doar o părere prea personală, însă m-am ataşat mult de personaje şi de eveniment, încât vreau mai mult de la autoare, vreau să-mi dea tot ce poate, pentru că poate, şi cele două volume o pot dovedi. Pentru mine cele două volume au fost o surpriză nemaipomenită, neaşteptat de plăcută. Şi mă bucur de alegerea făcută.

Autori români

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Diverta, librărie.net şi cărtureşti

Cartea o găsiţi şi pe site-ul Editura Quantum

Daiana Roxy Dia

***Daiana Roxy Dia***

View Comments

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

2 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

o zi ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

4 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

5 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago