Unde se ascunde durerea și dacă tot stă pitită, de ce nu reușim să îi blocam accesul la lumea noastră interioară? Cine o trage de colțul său micuț și sifonat și o invită la joacă? Răspunsul e chiar simplu. Noi, doar noi.
Ne spunem că nu ne dorim drame, dar le facem loc în programul zilnic. Uneori îi facem durerii cu ochiul și o ademenim să ne dea târcoale. Să ne șoptească cuvinte reci și dure despre sine și despre toate dezamăgirile adunate. Despre singurătate, neputințe și comunicări eșuate. Despre nevoi neîmplinite și frici iraționale.
Ne bălăcim în zoaie masochiste, născute din momentele inconfortabile pe care nu le-am gestionat corespunzător la vremea lor. Din stările agresive care ne scapă de sub control. Din moarte și rușine.Ne strângem singuri în brațe și tânjim după recompensarea cuiva care ne înțelege poziția de victimă.
Dar nefericirea nu dispare decât temporar, cât timp cineva ne privește sufletul printr-un colț murdar de geam. Apoi rămânem singuri și resimțim în plex toată durerea, în valuri sufocante întărite de sentimentul de abandon.
Ce poți face când simți că nu mai e nimic de făcut?
foto freepik
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…
Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…
Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…