Carti de dragoste

Fiica pierdută din Italia – Soraya Lane – recenzie

Fiica pierdută din Italia – Soraya Lane – recenzie

Titlul: Fiica pierdută din Italia

Autor: Soraya Lane

Editura: LITERA

Anul apariției: 2024

Nr. de pagini: 304

Categoria:  Romane istorice, Romane de dragoste

  Începutul romanului este unul dinamic, un adevărat cocktail de sentimente, mistere ce se cer elucidate și evenimente ce tind să devină captivante. O relație mamă-fiică ce lasă loc multor interpretări, un plic ce anunță găsirea unui obiect misterios ce aparținea bunicii pierdute cu mulți ani în urmă, un birou de avocatură unde șase persoane necunoscute  primesc  fiecare câte o cutiuță de lemn asemănătoare din cele șapte existente…, și toate acestea în primele pagini. Cartea de față este prima dintr-o serie de șapte volume. Să fie o legătură între acestea și misterioasele cutiuțe de lemn? Rămâne de văzut!

  Întreaga carte este împărțită între poveștile a două destine, unul dintre acestea este cel al Estee o balerină la început de carieră într-un an… trecut de mult și anume anul 1946. Multe dintre descrierile regăsite aici îți schimbă percepția legată de viața balerinelor din aceea perioada. Greutățile pe care acestea le-au înfruntat fără a se lasă învinse, merită aprecierea și cunoașterea acestora. 

  Cea de a doua poveste care se derulează în paralel, prezintă aspecte din perioada cea mai importantă din viața eroinei din prezent și anume Lily, perioadă care a schimbat destinul acesteia într-un mod derutant și neașteptat.  Poveștile de dragoste ale celor două eroine aflate la câteva decenii distanță, creionate în nuanțe atât de diferite, au o frumusețe aparte, iar derularea lor la intensitate maximă uneori, este captivantă și misterioasă în același timp.

Italia 1946

Estee, am cumpărat inelul asta a două zi după ce te-am văzut pe scena La Scala cu atâția ani în urmă, spuse el, ținând în mâna cutiuța din catifea roșie. Am știut că nu mă pot căsători cu Emilie, încă de atunci.  Ești singura  femeie pe care am iubit-o vreodată.

 Întinse mâna peste a lui și îi închise blând degetele peste cutie.

Nu, șopti ea. Nu acum. Vreau să mă ceri în căsătorie numai atunci când o să fii liber să faci asta,  după ce o să ai timp să te gândești la hotărârea ta.

  Cutia primită de Lily conține documente scrise într-o altă limbă. Întâmplarea face ca planurile de viitor ale acesteia să implice o vizită în țara a cărei limba se regăsește în mesajul transmis. Coincidență, destin?

  Stadiul efectuat ca vinificator asistent la o podgorie din regiunea Como, Italia, o ajută să fie mai aproape de zona pe care dorește să o viziteze în căutarea unor răspunsuri la întrebările legate de trecutul bunicii sale. Un ajutor neașteptat, în acest demers, vine de la fiul lui Roberto, proprietarul podgoriei. Momentele plăcute petrecute împreună, descrierile autoarei în ceea ce privește zona rurală, frumusețea peisajele acestora, dar mai ales personalitatea debordantă a  oamenilor din acesta parte a Italiei sunt redate într-un mod plăcut, fascinant în capitolele următoare.

Prezent

Până de curând, se simțea perfect confortabil în propria companie, obișnuită să fie singură… Dar asta fusese înainte să-l cunoască pe Antonio. Umpluse un spațiu în viața ei despre care nici măcar nu știuse că este gol. Cumva, când sosise în Italia coborâse fără să-și dea seama zidurile pe care le ridicase în jurul ei.

  Uneori temerile sunt justificate, alteori nu…

  Ce schimbări intervin în destinele celor două personaje, cu ce se confruntă și ce mistere sunt pe cale să fie descoperite, vă las să aflați citind cele două povești tulburătoare, cunoscând astfel autoarea care consideră că cea mai frumoasă carieră din lume este aceea a unui scriitor. Perfect de acord cu ea. Seria a cărei primă carte o recomand astăzi, se anunță interesantă și merită citită.

O parte din inima i se sfâșiase și știa că n-o să mai crească niciodată la loc. Dar să- și piardă fiica… asta era cu totul altceva. Îi luase o parte din suflet și era ceva ce n-o să poată uita vreodată. Sau ierta. 

 Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: bookzone, libris şi cărtureşti

Recenzii cărți

Iliuta Raduti

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

4 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

o zi ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

4 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

5 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago