Interviu cu Adrian R. Ivan
Dragi cititori, astăzi îi vom lua un interviu unui autor mai mult sau mai puțin cunoscut, Adrian Ivan, un tânăr ce s-a făcut remarcat datorită celor două povești ,,Amira” și ,,Layla” cu care își încântă cititorii de pe Wattpad, dar și a blogului său personal ,,Cerșetor de zâmbete”. Eu am început să citesc cele scrise de el, am fost plăcut surprins de ce am descoperit și de aceea vă invit la lectură…
Bună, Adrian!
Salut.
Înainte de a trece la interviul propriu-zis, te-am ruga să ne spui câte ceva despre tine, mai bine zis să te prezenți.
Nu răspund la întrebări cu caracter personal. Toate informațiile de acest gen pe care sunt dispus să le ofer le găsiți pe profilul meu de fb.
Ce te-a inspirat să scrii aceste povești? Când și de ce ți-ai dorit să dezvălui povestea celor două tinere, Amira și Layla?
Anumite pasaje din cursuri de psihologie și anumite pasaje din cărți de filosofie. Cărțile sunt foarte centrate pe personaje și vreau să scot în evidență (prin exagerare) anumite trăsături și instincte tipic umane, mai mult sau mai puțin ascunse în firea noastră. Încerc să subliniez anumite impulsuri și porniri pe care am învățat să le reprimăm instinctual, dar care încă există…
Eu am o pasiune pentru tot ceea ce ține de Orient, mi se pare extrem de fascinantă cultura popoarelor musulmane. Bănuiesc că și pe tine te-a atras ca un magnet, având în vedere că personajele tale sunt de origine arabă. Am dreptate ori ba? Dacă da, cum și când ai descoperit această atracție față de Orient?
Un singur personaj este de origine semi-arabă (daă există așa ceva) și nu, nu m-a atras deloc. Am ales acest personaj pentru că îmi era mai ușor să conturez frivolitatea condiției umane. În cărțile mele acțiunea propriu-zisă și intriga joacă un rol cvasi fără importanță. Interesul meu principal este acela de a arăta urmările interioare ale traumei primare suferite de fiecare dintre noi în primul moment al despărțirii de trupul mamei, doar că redată în dimensiunea exterioară. Deci, ceea ce simțim noi adânc în interiorul nostru am încercat să îi ofer o latură palpabilă și să convertesc aceste sentimente într-un comportament pe care noi de multe ori îl vedem ca fiind deviant. Am ales lumea arabă, nu neapărat pentru că ar fi primitivi, ci datorită restricțiilor autoimpuse care i-au facut să se conserve mai bine privind latura lor instinctuală. Ei sunt mai naturali în ceea ce privește reacțiile lor decât un popor european, de exemplu…
Din câte am observat, s-au strâns câteva capitole bune pe Wattpad. Cât de lungi îți imaginezi că vor fi la sfârșit cărțile tale? Plănuiești să le publici vreodată și să devii autor, să zărești numele tău pe copertele a ceea ce ai așternut pe hârtie?
Nu am de gând să public niciuna dintre aceste cărți, cel puțin nu prea curând. Totuși pregătesc o surpriză pentru cei ce mă urmăresc pe blog, care va apărea undeva în toamna aceasta sau în primăvara viitoare (sper eu).
În ce moment al zilei preferi să scrii? De ce?
De cele mai multe ori scriu noaptea, pentru că atunci am timp și, de obicei, inspirație. În plus prefer să mănânc când scriu. Dacă scriu ceva fără să mănânc în același timp, categoric nu va ieși bine și atunci prefer să scriu noaptea ca să mă pot bucura de ciudățenia mea în liniște.
Ai nevoie de liniște deplină ca să te poți concentra sau preferi să ai un fundal sonor atunci când scrii?
În principiu sunt destul de girlish style. Am zile și zile în care îmi place câte o melodie și o pun pe repeat indiferent ce fac și atunci da, ascult muzică și când scriu, dar depinde. Dacă atunci când scriu nu am pe modul obsesie nicio melodie pot scrie și fără fundal sonor.
Ce alte hobby-uri mai ai?
Poezia… dacă intră în categoria hobby-uri, atunci merg pe varianta asta. Poezia e plăcerea mea vinovată.
Ce mesaj ai vrea să le transmiți cititorilor noștri?
Nu-s prea profund de felul meu. Mult succes și spor la citit!
Adrian, îți mulțumim pentru interviul acordat!
Plăcerea mea..
Vă mulțumim și vouă, cititorilor noștri, pentru că ați acordat câteva clipe din timpul vostru pentru a citi aceste rânduri!
Echipa Literatura pe tocuri
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…
Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…
Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…
View Comments
Interesant interviul și Adrian! Chiar nu știam că scrie ceva, să-mi fie rușine!
Se merită să citești ce scrie el :)
Nici eu nu știam ca scriiiiiiii Adrian. Succes.
Scrie bine :)
Felicitari!Succes incontinuare Adrian!
Un interviu scurt si la obiect, imi place :) Felicitari!
Mulțumim!
Felicitări și mult succes!
Nu stiam ca scrie :)
II cunosc blogul si chiar imi place felul lui de a fi :)
Multa bafta in continuare :)
Cos, stiu ca astepti totusi sa scriu ceva aici! :) Se pune daca las un emoticon si gata??? :) Felicitari si ... hai pe chat! locco_smiley_28
Se pune :) Pentru tine facem o excepție!
Hey, eu intotdeauna sunt exceptia de la regula! :*
Hey, eu intotdeauna sunt exceptia de la regula! :*
Daaa! Intai nu-mi ia commul , pe urma il postez in reluare! locco_smiley_15 locco_smiley_14
:))))))))
bravo cos!felicitari adrian si mult succes si inspiratie! locco_smiley_10 locco_smiley_10 locco_smiley_10
Mulțumim :)
Felicitari pentru interviu. Urmaresc blogul dansului, dar nu stiam ca scrie si carti. O sa arunc un ochi si pe Wattpad. :)
Merită să arunci un ochi asupra celor două povești :)