Categories: Interviuri

Interviu cu Flavius Simion/Editura Celestium

Interviu Flavius Simion

Flavius Simion–Resurecţie-editura Celestium

Flavius Simion este student la Facultatea de Jurnalism din cadrul Universităţii Bucureşti. Scrie din anul 2008 şi este pasionat de mister şi drama. Având vârsta fragedă de 19 ani, îi place să călătorească, să scrie şi să citească. Are două surori mai mari, Bianca şi Rebeca pe care le iubeşte enorm. Visul sau este să devină un scriitor cunoscut, să aibă o redacţie a unei reviste şi să prezinte o emisiune.

1.Cum și de ce te-ai apucat de scris?
O să aleg să-ți răspund sincer la această întrebare. Dintr-o joacă. Prin 2008, când am început să scriu, eram absorbit de o serie de cărți, îmi doream enorm să știu cum va evolua acțiunea. Așa că, am pus stiloul în mână –pe atunci era la modă- și am început să scriu. Am scris mult, nu totul era chiar bun, și ca să fiu din nou sincer, nu prea aveau coerenţă propozițiile :-), însă munca și perseverența merg în strânsă legătură. Astfel, și cred că doar în acest mod se pot vedea rezultate.

2. Cine e cel mai mare critic al tău?
Asta este o întrebare grea, am mai mulți “critici”. Bine, cel mai mare critic al meu, sunt eu, desigur. Sunt destul de sever și crud cu mine în ceea ce privește scriitura. Uneori mă și supăr pe mine, are logică? Nu cred. 🙂 Dar am și alți critici precum surorile mele și prietenii mei cei mai buni – și ei sunt uneori foarte răi, și le mulțumesc pentru asta- probabil că în viitor voi avea și altfel de critici, abia aștept!

3. Ce părere au colegii de liceu/facultate când află că ești publicat?
Eu acum studiez jurnalismul, și într-o oarecare măsură, sunt două domenii adiacente, prin urmare colegii mei au un gust, destul de rafinat, pentru literatură. Chiar m-au susținut peste jumătate dintre colegii de la facultate la lansarea din București, acest lucru pe lângă că m-a impresionat peste măsură, m-a și bucurat foarte mult!

4. Ai sau ai avut jurnal personal?
Am avut cred că până prin clasă a 8 a. Nu eram chiar constant în scrieri. Consider că, faptul că am ținut un jurnal a fost benefic viziunii pe care o am acum în creațiile mele, înțeleg mai bine sentimentele.

5. Te-ai gândit și la apariția cărții în format ebook?
Da, desigur! Chiar mi-a fost cerut romanul în format ebook de câteva persoane. Urmează ca editura să se ocupe de acest lucru.

6. Ce surse de inspirație ai avut la scrierea romanului?
“Resurectie” a fost inspirat de poveștile oamenilor. Este imposibil să transpui numai sentimentele tale. Sunt momente când te șochează, te emoționează până la lacrimi sau te întristează trăirile persoanelor, și scrii. Pentru asta suntem noi, pentru a stoarce buretele plin de emoții al oamenilor pe o hârtie. Uneori mai stoarcem și din noi, poate mai mult, poate mai puțin…acesta e “riscul meseriei” că să-l numesc așa. Desigur, e metaforic. Când m-am apucat de scris, am ales să trăiesc milioane de sentimente venind din toate părțile de la toți apropiații mei. Sau de ce nu, am ales să trăiesc mai multe vieți.

7. Spune-ne câteva cuvinte despre cartea ta?
Nu o să spun foarte multe despre ea, vă las pe voi să descoperiți. Romanul se desfășoară în jurul celui mai important lucru din lume, și anume viața. Dar ea, cum e și firesc, se leagă puternic de iubire și în final și de moarte. Voi lăsa câteva cuvinte cheie despre carte: VIAȚĂ, CANCER, IUBIRE, LUANA, MOARTE, CREDINȚĂ.

8. Ce planuri/vise/dorințe mai ai în afară de scris?
Dorințe și vise am prea multe ca să le aștern aici, așa că voi vorbi foarte puțin despre planuri. Și deși anul acesta mi-aș fi dorit să merg puțintel măcar si pe drumul teatrului și al televizunii cred că toate căile mele, duc tot spre literatură. Așa că la sfârșitul anului acesta, sau cel târziu la începutul lui 2017 îmi doresc să public următorul meu roman. Va fi plin de mister și suspan și ciudățenii de tot soiul, fiți pe fază!

Îți mulțumesc pentru interviu, a fost o plăcere!

Mulţumesc Flavius că ai acceptat să răspunzi la câteva întrebări! Arci!
Mulţumim şi noi Mili& Iasmy! Succes pe viitor!

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

View Comments

  • Felicitari pentru interviu ,Arci! Am aflat niste lucruri interesante despre Flavius! Multumim!

  • Felicitari pentru interviu! Uite o alta carte pe care imi doresc sa o achizitionez!

    PS: In ultima vreme, numai autori tineri ma incanta. Felicitari lor pentru publicarea cartilor si felicitari editurile pentru ca au avut incredere in autori si in public. locco_smiley_10

  • Felicitari Arci ! Felicitari tanarului autor ! Imi place sinceritatea si naturaletea cu care a raspuns ! Datorita voua cunoastem acesti oameni minunati si talentati ! Multumim !

  • Chiar sunt curioasă cum e cartea lui. L-am văzut când am fost la lansarea de cartea a lui Andrei Cioată și părea de treabă și ca persoană. Sună interesantă și cartea. :D Felicitări pentru interviu!

  • Felicitări pentru interviu! O să caut Resurecție. Felicitări și lui Flavius Simion!

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

5 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

o zi ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

4 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

5 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago