Retete culinare

Meniu:(supă cremă de cartofi,felii de vită cu legume,tort de frăguţe)

Meniu:(supă cremă de cartofi,felii de vită cu legume,tort de frăguţe)

1.Aperitiv: salată de zucchini

-1-2 zuchini daţi pe răzătoarea fină, daţi cu un praf de sare, îi lăsăm să stea puţin şi-i stoarcem (nu foarte tare)
-punem într-un castron zucchini (stors), puţin mărar tăiat foarte mărunt, piper, sare după gust
-amestecăm 3-5 linguri de maioneză cu 2-3 linguri de smântână (mai grasă) apoi punem sosul în castron şi amestecăm cu zucchini
-se lasă la rece măcar o ora înainte de servire

2.Supă cremă de cartofi:

-punem la fiert 3-4 cartofi curăţaţi şi tăiaţi bucăţi cu un morcov, un pătrunjel şi un păstârnac
-după ce au fiert legumele le dăm prin blender până se fac că o pastă
-punem pastă rezultată în oală cu zeamă în care am fiert legumele (atâta zeamă cât de concentrată vreţi supă), adăugăm verdeaţă tăiată mărunt (eu pun pătrunjel, leuştean, şi tarhon), sare, piper, puţin cury şi chimen praf şi o lăsăm să dea câteva clocote
-dregem cu smântână, sau dacă nu vă place folosiţi iaurt cremos

3.Felii de vită cu legume:

-carnea o feliem cu o zi înainte şi o condimentăm (combinaţia de condimente care vă place)
-eu pun pe o parte condimente pe cealaltă ung subţire cu muştar, le pun în caserolă (totdeauna partea cu muştar să fie în sus) şi le pun la rece
-iniţial le pun la fiert în cratiţă cu apă până sunt mai moi
-pregătesc în tavă un strat de legume: ceapă, ardei, ciuperci tăiate felii, dovlecei tăiaţi bucăţi mai mari, felii de cartofi tăiate mai groase)
-pun carnea peste patul de legume, torn apă în care a fiert(dacă e nevoie mai adaug apă, aşa ca să acopere bine carnea)
– verificaţi în cuptor când scade apa şi carnea începe să prindă crustă s-o întoarceţi pe ambele părţi şi dacă apă scade ff mult mai adăugaţi câte un pic să aveţi şi sos

4.Tort de frăguţe (Vio)

-Blatul: 12 gălbenuşe se freacă cu 12 linguri de zahăr până se face spumă, adăugăm 12 linguri nucă măcinată+ 4 linguri pesmet +12 albuşuri bătute spumă
-punem blatul la copt în tava unsă şi tapetată, când blatul e rece îl tăiem în 3 părţi
Crema: -400 ml lapte se pun la fiert cu 4 linguri de făină până se îngroaşă, apoi lăsăm să se răcească
-300 gr unt se freacă spumă cu 250 gr zahăr
-amestecăm cele două compoziţii şi adăugăm 500 ml frişcă (bătută)
-lăsăm 1/3 cremă pentru ornat
-2/3 cremă le amestecăm cu frăguţe
-însiropăm blatul cu un sirop cu vanilie sau sirop de fructe, umplem cu cremă (cea cu frăguţe), ornăm cu treimea de cremă rămasă, cu frăguţe şi toping de ciocolată.

Poftă Bună!

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

View Comments

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

4 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

o zi ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

4 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

5 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago