1.Calea englezilor-Antonio Soler
O vară de neuitat la sfârşitul anilor ’70 şi un grup de prieteni sortiţi să nu se despartă niciodată… Iar în mijlocul lor, doi tineri trăiesc o poveste de dragoste demnă de Dante şi Beatrice, într-un orăşel de provincie, în care este foarte uşor să te pierzi şi să-ţi pierzi viaţa. „Calea Englezilor”, care în Bucureştiul interbelic s-a numit Pasagiul English, devine drumul iniţiatic, în acel du-te-vino de mulţime pestriţă ce îşi intersectează paşii, pe care personajele se transformă din membri ai unui grup în indivizi de sine stătători şi pe care învaţă să se privească în ochi şi să se recunoască. În acest roman „cinematografic”, unde vânzătoarea de la prăvălia de coloniale seamănă cu Lana Turner şi aprinde imaginaţia puştimii de cartier, unde un Dodge hârbuit se transformă într-un „curcubeu în mişcare” şi totul se
2. Grădina otrăvurilor- Cristina Bajo
Ne aflăm în Argentina colonială de la începutul secolului al XVIII-lea, într-un mic oraş de provincie, Córdoba del Tucumán. Familia de nobili Bernal de Zúńiga duce o viaţă aşezată, iar fiica lor Sebastiana, de numai paisprezece ani, este frumoasă şi supusă. Însă cadrul idilic reprezintă doar poarta de intrare în grădina otrăvurilor, un spaţiu al răzbunării şi al suferinţei, în care moartea are chipul delicat al florilor. Pornind de la structura clasică a basmului, în care tatăl este temător şi retras, mama se remarcă prin frumuseţe şi cruzime, iar fiica – victimă a unei iubiri tainice şi a urzelilor mamei – trece prin încercări care de care mai atroce şi mai nedrepte, romanul va amorsa o intrigă modernă şi insolită: tânăra, de aceeaşi vârstă cu Julieta şi sortită se pare să-i împărtăşească destinul, refuză să se lase înfrântă de aceste încercări şi hotărăşte să-şi facă singură dreptate. Retrasă la mănăstire, Sebastiana îşi va însuşi ştiinţa botanicii şi îşi va face ucenicia într-ale plantelor în grădina aşezământului,descoperind în plan te fragile, rizomi şi rădăcini un eficient instrument de otrăvire. Complex şi surprinzător, ro
manul nu reprezintă numai o reconstituire documentată a unei epoci istorice şi a unui spaţiu geografic puţin cunoscute, ci şi o examinare în detaliu a celor mai obscure motivaţii ale comportamentului uman.
Clara – o tânăra atrăgătoare, cu un soţ respectabil şi o poziţie socială sigură – se hotărăşte să scrie un roman. După un timp însă, ea descoperă că acesta a fost publicat de altcineva: intriga, personajele, stilul sunt aceleaşi, plagiatorul schimbând doar atât cât să descurajeze orice acţiune în instanţa.
Dar o fem
eie ca ea – o vulpe, iar o vulpe nu e altceva decât un lup care face daruri – se va răzbuna întinzându-i lui Marco, un bărbat trecut de prima tinereţe, o capcană amoroasă.
4. Eu şi ducele-Julia Quinn
Frumosul Duce o cere în căsătorie pe sora celui mai bun prieten, pe Daphne Bridgerton. Dar numai ei doi știu adevărul – că au pus la punct un plan – să se prefacă îndragostiți și pe cale să se căsătorească, astfel încît Ducele să scape de încăpățînatele mame ale fetelor de măritat din înalta societate. Dar în timp ce Simon și Daphne valseaza bal după bal, le este din ce în ce mai greu să-și amintească faptul că totul este o înșelătorie. Poate că de vină este zîmbetul lui fermecător, sau felul în care ochii îi strălucesc atunci cînd o privește … și Daphne se trezește că s-a îndragostit cu adevărat. Iar el descoperă pentru prima oară în viață iubirea …
Tulburătoare această poveste despre băiatul sărac – Harrison şi băiatul bogat – Constant. Primul – isteţ, sclipitor uneori. Celălalt – beţiv şi pramatie, cu porniri
6. Iubire fermecată-Tami Hoag
Tami Hoag amestecă pasiunea, politica, inimile frînte şi umorul în acest roman clasic şi puternic, declanşat în jurul unui bărbat şi al unei femei, a căror iubire i-ar putea aduce pe amîndoi la ruină…
Trădarea în istorie - Mihai Manea - recenzie Titlul: Trădarea în istorie Autor: Mihai Manea…
Legături de sânge - Jo Nesbø - fragment Titlu: Legături de sânge Autor: Jo Nesbø Editura:…
Fără niciun regret - Mary Kubica - recenzie Titlu: Fără niciun regret Autor: Mary Kubica…
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
View Comments
Ispite literare ca tot trebuie sa vina Mosul! Imi face cu ochiul Cartea englezilor. :)
Interesante recomandări :)
Iubire fermecata de Tami Hoag este o tentatie, cat de curand ii cedez si eu: ca tot o am!
bani sa avem ca ispitele tot vin!multumesc fetelor.am citit 2carti din cele recomandate
Multumim pentru recomandari!! Nu am citit niciunul dintre aceste titluri, dar suna interesant
Mersi de recomandari. Clar ca am pus ochii pe cateva ! :)