Categories: Carti copii

Recomandarile lui Razvanel

Recomandările lui Răzvănel

Fiecare părinte visează ca puiul lui să fie înconjurat de cât mai multe calităţi, dar pasiunea pentru lectură trebuie să fie esenţială. Sunt atât de entuziasmaţi în demersurile lor încât uită ce este important, cititul trebuie să fie ceva natural şi să îi facă plăcere copilului, să se bucure atunci când deschide o carte. Timpul petrecut cu îngeraşii noştri este important pentru formarea personalităţii lor, iar lectura îi ajută la îmbogăţirea imaginaţiei. Folosim timpul petrecut împreună constructiv. Mă consider o mămică norocoasă, Răzvan, băiatul meu, are 10 ani şi este lumina sufletului. Ne bucurăm împreună de lectură şi de fiecare dată comentăm pe lângă subiectele întâlnite, aşa îi arăt că sunt receptivă şi deschisă, mamă şi prietenă. La sugestiile lui am decis să vă împărtășim cărţile pe care le îndrăgeşte şi sunt specifice copilăriei. Se parcurg uşor şi pot fi abordate cu uşurinţă de cei mici.

1.Antologie de texte din literatura română – Lecturi suplimentare pentru clasele I-IV- Editura Corint
Adresându-se îndeosebi elevilor aflați in perioada achizițiilor fundamentale, textele din prezenta antologie au fost selectate urmărindu-se nivelul de accesibilitate. Au fost alese texte care sunt ușor de abordat în cadrul activității didactice, generatoare de interes pentru cunoaștere și de gust pentru lectură.” Daniela Beșliu-Alexandrina Dumitru
Este o carte care cuprinde o foarte scurtă prezentare a autorilor fiecărei poezie, poveste, basm.  Veți regăsi: -AL. Donici, Vasile Alecsandri, Ion Creangă, Mihai Eminescu, Elena Farago și mulți alții. O recomand cu mare drag, sunt fragmente autentice și plăcute micului școlar ajutându-l să îndrăgească lectura. Conține vocabular

 48 lecturi-191 pagini

2. Poveștile Copilăriei – Lecturi Suplimentare clasa a III-a 

În această carte întradevăr întâlnim foarte multe povești ale copilăriei noastre, ne vom bucura să recitim împreuna cu micii noștri exploratori minunatele cuvinte care ne-au îndemnat să citim din nou de fiecare dată. Nu lipsesc Amintiri din copilărie-Ion Creangă, Peneș Curcanul-Petre Ispirescu, Iarna pe uliță-George Coșbuc, Frumoasa din pădurea adormită-Frații Grimm, și alte opere bine alese.

28 povești-158 pagini

3. Lecturile Școlarului – Editura Andreas – Antologie de texte din literatura română și literatura universală.

Am avut o surpriză când am deschis cartea care pe mine m-a făcut să o ador. Cele zece porunci ale școlarului- 1. Să mă scol odată cu răsăritul soarelui, să-mi spăl fața și mâinile și să-mi îndrept gândul către Dumnezeu. 2. Înainte de a pleca la școală să-mi repet lecțiile. 3. Să fiu atent la explicațiile și să respect cu sfințenie sfaturile doamnei/domnului învățător. 4. Să-mi iubesc colegii; să ajut pe cei mici și să nu-i pizmuiesc pe cei mai buni ca mine. 5. Să nu mă întovărășesc cu cei răi. 6. Să mă silesc să devin mai bun decât sunt. 7. Să fiu cuviincios față de toată lumea și cu respect față de cei bătrâni. 8. Să întrebuințez cu folos tot timpul zilei. 9. Să-mi iubesc părinții și să le dovedesc în fiecare zi dragostea mea. 10. Să mă rog lui Dumnezeu pentru sănătatea părinților mei și a doamnei/domnului învățător.
*Peste 50 de opere*Texte ilustrate*Vocabular pentru fiecare lucrare*Prezentări biobibliografice ale autorilor*Întrebări tematice. Sunt editate în serie pentru clasele I, II, III, IV cât și pentru clasele V-VIII.

4. Gavroche. Cosette (Fragmente din Mizerabilii) ediție ilustrată-Victor Hugo – Editura Regis

În prima parte a cărți este prezentat Gavroche și aventurile lui, cum ocrotește doi copilași, cum pornește la luptă, cum devine un mic erou.
În a doua parte a cărții ne este prezentată Cosette, cum e lăsată în grija familiei Thenardier de mama fetiței care căuta de lucru, dar şi cum era fetița tratată ca o cerșetoare de această familie.
O poveste foarte educativă pentru copilași, o carte care le arată părțile mai puțin frumoase ale copilăriei.

127 pagini

Autor: Vero
Vero

***Vero Budea (Vero)***Iubesc viața și oamenii, sunt o fire sociabilă, deschisă, loială, apreciez persoanele sincere cu coloană vertebrală, pasiunile mele sunt scrisul și cititul, deși sunt încă o amatoare. Sunt deschisă la tot ce e nou și folositor. Familistă convinsă, soție, mamă, fiică, noră și prietenă. Nu suport minciuna și trădarea. Găsesc fericirea în lucrurile mărunte. Pentru mine nu există nu pot, numai nu vreau, iar eu vreau. Literatura pe tocuri e locul unde mă simt acasă, un loc unde prietenia și bunul simț mă îmbrățișează.

View Comments

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

5 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

o zi ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

4 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

5 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago