Recenzii carti

Ucigașul din port de Christoph Elbern – Editura Niculescu – recenzie

Ucigașul din port, de Christoph Elbern – Editura Niculescu – recenzie

Ucigașul din port

Autor: Christoph Elbern

Editura Niculescu – 2022

HAFENMORDER
Traducere Maria Tudosescu
Număr pagini: 352

“1904. Crime misterioase în portul Hamburg

 Hamburg mai are puțin și dă în clocot. În port, mai mulți bărbați sunt găsiți morți și marcați cu un semn ciudat în frunte. Deoarece se pare că una dintre victime a avut holeră, a fost chemat tânărul bacteriolog Carl-Jakob Melcher.
A trecut puțin timp de la ultima epidemie de holeră și alegerile pentru consiliul orașului nu sunt departe. Suspiciunile de holeră dispar, însă odată cu ele se înmulțesc victimele.

Carl-Jakob Melcher și prietenul său polițist Martin Bucher îl caută pe făptuitor printre negustorii bogați, escroci și anarhiști. Ceea ce descoperă însă întrece orice așteptare.
 Întunecat, captivant, plin de suspans. O aventură palpitantă pe urmele unui criminal în serie.”

  Povestea ne este spusă de către Carl-Jakob Melcher, asistent cercetător la Institutul de Boli Tropicale din Hamburg.

  Rămas orfan după moartea părinților săi, fără nici un venit, este primit în familie de fratele mamei sale și tratat ca un fiu. Carl-Jakob era prieten cu un tânăr asistent criminalist, Martin  Bucher, pe care,  din spirit de aventură, îl va ajuta în unele investigații.

  Povestitorul ne face cunoștiintă cu orașul Hamburg, cu locuitorii  lui, fie din clasa de jos fie din elită, ne plimbă pe străzile orașului, în localuri de lux sau cârciumi rău famate.

  Este o perioadă în care dacă nu aveai un anumit venit, sau dacă  erai femeie, nu aveai drept de vot. De fapt femeile erau considerate doar un accesoriu, un bun al bărbaților, cu care puteai face ce vrei, să te comporți ca o brută sau chiar s-o ucizi. Sigur, dacă erai din clasa de jos urmau cercetări, procese, spânzurătoare, dar dacă erai din elită lucrurile erau judecate altfel. Per total Hamburgul este descris ca un mediu întunecat, misterios, cu o societate plină de tabuuri, bazată pe ascultare și opresiune.

Carl-Jakob este implicat în ambele părți ale societății, așa că vede diferențele și reacțiile diferitelor personaje.

  Suntem în 1904, în Hamburg, și  au loc o serie de crime inexplicabile. Alături de Martin, Carl pornește într-o lungă căutare a unui criminal în serie, cercetând  eventualele legături între victime, pornind încă din trecutul lor.

  Carl-Jakob trăiește și o poveste de dragoste, ascunsă de ochii celor din casă, Clara fiind menajeră, una dintre femeile cu probleme ajutate de mătușa lui Isolda.Ține mult la Clara, dar asta nu-l împiedică să observe anumite probleme din viața ei, anumite trăsături  interesante și mai ales comportarea ei, inclusiv relația diferită pe care pare a o avea cu unchiul său.

Până la urmă Martin și Carl-Jakob vor soluționa crimele, vor afla cine este criminalul, vor restabili liniștea.

Cine este criminalul?

Care este legătura între victime? De ce au fost ucise?

Cum evoluează povestea de dragoste?

Ce va face Carl-Jakob?

Ce va face Martin?

  Deși întunecat și pe alocuri obositor, romanul este interesant prin acțiune, dar și prin descrierea orașului și societății acelor vremuri.

  Romanul “Ucigașul Din Port” al lui Christoph Elbern este: “Un thriller captivant care surprinde magistral atmosfera din Hamburg la începutul secolului 20!”

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: cartepedia şi cărtureşti, librărie.net

Recenzii cărți

 

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

View Comments

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

6 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

2 zile ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

5 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

6 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago