Contact

Contact

logo-literaturapetocuriCe reprezintă Literatură pe tocuri

    Suntem cititoare pasionate, iar lumea noastră se compune din cărţi. Cărţi pe care le citim, le cumpărăm, le savurăm, iar impresiile noastre vrem să le împărtăşim cu cei la fel ca şi noi-cititorii pasionaţi. Oamenilor cărora le place să trăiască în această lume fantastică, o lume paralelă cu cea reală, dar care între timp încet, încet, a început să-şi piardă din audienţă. Ne-am propus să întindem o mâna de ajutor ca această lume a cărţilor să trăiască veşnic. Trebuie să o alimentăm prin cuvintele noastre scrise, cu impresiile despre cărţile citite, să o menţinem vie.

   Literatură pe tocuri, este un proiect care îşi propune să aducă în prim plan pasiunea pentru cărţi, prin recenzii, apariţii editoriale, cărţi vechi şi noi, care să vină în sprijinul tuturor cititorilor. Ne place să citim, să ascultăm muzică, să vizionăm un film bun, să savurăm o cafea sau un ceai şi de ce nu chiar şi o bucăţică de ciocolată. Vă doriţi şi voi acelaşi lucru? Veniţi alături de noi în lumea noastră, şi aflaţi mai multe!

     Mulţumim!

Echipa Literatură pe tocuri

Drăgan Milica – literaturapetocuri@gmail.com
Coman Iasmina – literaturapetocuri22@gmail.com
Tel: 0730.660.202

Site
Echipa Literaturapetocuri.ro
Coman Iasmina (Iasmy/Elis Ntco fb)-Admin. site/Editor coordonator/PR/Admin. grup Fb-LitElis Ntco-Iasmyeratura pe tocuri

     Esenţele tari se ţin în sticluţe mici!
Orientată spre prezent, dar şi viitor, cu picioarele pe pământ, dar şi idealistă. Optimistă până la extrem. Îmi place să dezvolt o idee prin intermediul discuţiilor, văd timpul ca pe o resursă finită şi iau în serios termenele limită.
Pasionată de cărţi, muzică şi călătorii, ador stilul romance (contemporan, historical) thriller, istoric romanţat, YA, şi în general cărţile scrise bine. Mai nou, începe să îmi placă stilul fantasy, deşi nu am crezut că mă poate “prinde”. Învăluită în mister, iubitoare de ciocolată cu piper. Îmi plac provocările!
Şi aşa cum spune Octavian Paler: “Pasiunea n-are nevoie de motivări, ea nu cere neapărat să fie înţeleasă şi explicabilă, dimpotrivă, începe acolo unde nu mai e nimic de explicat, sfârşind abia când simte din nou nevoia de lămuriri.”
Vă aşteptăm alaturi de noi!Mili

Drăgan Milica (Mili)-Admin. site/Editor coordonator/PR/Admin. grup Fb-Literatura pe tocuri

    Îmi place să cred că sunt câte puţin din fiecare şi mă pot adapta din mers dacă trebuie să realizez ceva. Sunt o romantică incurabilă, iubesc să citesc şi să realizez obiecte handmade. Ador îngheţata, muzica ritmată, comediile romantice şi glumele nesărate. Zi de zi apreciez cât de frumos se transformă viaţa şi sunt bucuroasă că s-a născut proiectul Literatură pe tocuri. Aici poţi fi tot ce vrei, trebuie doar să vrei.

AlinaRedactori
1.Alina Geambaşu (Alina)-Redactor pentru informaţii de interes permanent /Admin grup Fb-Literatura pe tocuri

   Simplă și complicată în același timp, prudentă și încăpățânată. Compar nevoia de a ști, cu desfășurarea unui mecanism și refacerea lui piuliță cu piuliță pentru a vedea cum funcționează. Când ceva mă depășește, mă simț ca David înainte de întâlnirea cu Goliath, când constată că a uitat să-și aducă praștia. Marea mea pasiune este literatura fantasy, romance și thriller. Posesoare a unei imaginații debordante, reușesc cu ușurință să mă transpun în pielea personajelor din cărți. Din postură de vrăjitoare mai am de lucru cu vrăjile.Laura Apetroaie

2. Laura Elena Apetroaie (Laura Apetroaie)-Redactor

    Nu port tocuri de 15 centimetri, dar sunt mereu la înălțimea propriilor mele așteptări, pe care le depășesc fără prea mult efort. Cărțile, lectura și scrisul sunt sursa mea zilnică de energie, fără de care nu aș putea rezista nici măcar o ora din viața mea. Lectura și scrisul îmi ia și îmi da ceea ce este mai bun și frumos în mine și în afara mea.
Îmi pun sufletul pe hârtie să devină carte vie.

3. Lazăr Cosmin Ionuţ (Cosmin)-Redactor Cosmin

    Pasionat de lectură (șoricel de bibliotecă), de Turcia și serialele ei. În timpul liber citesc, scriu, ascult muzică, urmăresc filme și seriale, dansez și gătesc.
Iubitor de artă (deși nu sunt artist) și de rafinament. În momentul actual sunt licean și autor al volumului “Maktub. Ce a fost scris”. Din noiembrie 2013 scriu pe blogul personal, din aprilie 2015 am început colaborările cu diverse edituri, apoi în mai am devenit unul din cronicarii revistei “Ordinul Povestitorilor”. Din august am intrat în comunitatea “Literatură pe tocuri” :)

Crina Stanciu4. Stanciu Maria Crina (Crina Stanciu)-Redactor

    Salut la toată lumea, mă numesc Crina și sunt la fel de obișnuită ca oricare altă fată, cu mențiunea că îmi place scrisul și cititul. Eu ador tot ceea ce iese din tipar, sunt pasionată de călătorie, de limbile străine, noi culturi. Alții descoperă lumea făcând alpinism sau scubadiving, eu o aflu la picior, cu avionul sau descrisă în paginile unei cărți de aventură, fantasy, crime, dragoste, istorie, ficțiune pentru adolescenți. Abia aștept să elucidez și mai multe mistere aici, alături de ceilalți colaboratori și de voi!

5. Sorina Ciocârlan (Sorina Ciocârlan)-Redactor Sorina Ciocarlan

   N-ar fi multe de spus: îmi place să scriu şi să citesc, ceea ce şi fac pentru site-ul www.bibliocarti.com şi mai nou, pentru Literatură pe tocuri:). Colaborez şi cu fabricadebranduri.com, unde scriu articole pe diverse teme. Am colaborat cu Romedic, unde am scris articole de specialitate (psihologie, psihiatrie), având pregătire în domeniu (am absolvit Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei şi un master în Psihologie Clinică la aceeaşi facultate). Printre autorii preferaţi se numără Agatha Christie, Rodica Ojog-Braşoveanu, Haralamb Zinca, dar apreciez orice carte bine scrisă. Sper ca acesta să fie începutul unei frumoase colaborări. Bine v-am gasit!

Arcidalia Ghenof6. Arcidalia Ghenof (Arci)-Redactor/Admin grup Fb-Literatura pe tocuri

   Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

Vero7. Vero Budea (Vero)-Redactor

    Iubesc viața și oamenii, sunt o fire sociabilă, deschisă, loială, apreciez persoanele sincere cu coloană vertebrală, pasiunile mele sunt scrisul și cititul, deși sunt încă o amatoare. Sunt deschisă la tot ce e nou și folositor. Familistă convinsă, soție, mamă, fiică, noră și prietenă. Nu suport minciuna și trădarea. Găsesc fericirea în lucrurile mărunte. Pentru mine nu există nu pot, numai nu vreau, iar eu vreau. Literatura pe tocuri e locul unde mă simt acasă, un loc unde prietenia și bunul simț mă îmbrățișează.

8. Nicoleta Zetoca (Nicol)-colaborator specialNicoleta Zetoca-Nicol

     Dacă ar fi să mă descriu? Sunt o minionă cu gura mare, sunt mamă fericită, soţie şi prietenă pentru cei care vor. Interacţiunea cu alte persoane mă face fericită… Eu sper că sunt sociabilă, iar umorul meu un pic sarcastic, sper că nu deranjează pe nimeni! Ce îmi place cel mai mult? Normal cărţile! Îmi plac florile şi frumosul. Citesc cărţi de mic copil. Informaţiile pentru mine sunt ca o gură de aer. Întotdeauna am avut o întrebare pe buze: ce? de ce? şi cum? Autori preferaţi? Sunt mulţi, dar cel mai mult îmi place romantismul şi un hapy-end-ul bun al cărţilor.

                            foto Rodica Pușcașu9. Rodica Pușcașu-Redactor

    Sunt o visătoare și așa am de gând să rămân. Cititul e un privilegiu pe care l-am descoperit pentru a evada în alte lumi, pentru a descoperi poveștile unor oameni pe care nu i-ai cunoscut niciodată. Cărțile sunt lumi fascinante, care te fac să râzi, să plângi, să trăiești. Nu-mi imaginez lumea fără cărți… pentru că nu ar exista. În viața reală sunt un om simplu, care se bucură de aroma cafelei în diminețile de vară, sunt o mamă preocupată (uneori excesiv) de copilul meu și o soție iubită care mai arde din când în când mâncarea… pentru că timpul de preparare nu coincide cu timpul poveștii pe care o citesc. Vedeți voi, în cazul meu, totul se reduce iremediabil la citit…

    O altă pasiune de-a mea este scrisul. Scriu și ajung să-mi iubesc personajele atât de mult, încât mi le consider prieteni. În 2010 am publicat cartea de povești pentru copii „Maria și fulgii de nea”, iar în 2016 a ieșit de sub tiparul editurii PIM, cartea „Povestea secretă a Cezarei”… și nu mă voi opri aici.

10. Andreea Oana Duduman-Redactor (Andreea D)

   Soție, mamă a trei fete superbe, profesor de limba și literatura română, cu un viciu fără leac: cititul. Când am o carte bună în mână, uit de cotidian. Sunt o persoană practică, cu simțul umorului, însă nu foarte sociabilă; vorbesc doar dacă am ceva de spus. Empatică, iubesc oamenii și mă impresionează poveștile lor. Nu de puține ori mi le-am imaginat subiecte ale unor romane celebre. Respir literatură, eman literatură pe tocuri, pe platforme, în balerini sau în opinci; viața toată e literatură, trebuie doar să observi… .andreea-oana-duduman

 

11. Marius Andrei-Redactor

damn prodigymarius-andrei

12. Ioana-Gabriela Griga-Redactor
    Dacă ar trebui să aleg dintre toate cuvintele unul singur, acesta ar fi TIHNA. Şi da, caut tihna în toate, încerc să o transform în laitmotivul vieţii mele.
    Sunt o fire boemă, uşor introvertită, ador cărţile, bijuteriile şi târgurile vintage, Crăciunul, Franţa şi cafeaua. Şi încă o tolbă de alte lucruri cu dichis, pe care încerc să le orânduiesc în galioana-grigaantarul cu pasiuni în ordine alfabetică. Glumesc, fireşte!
     Predau limba română în satul după numele căruia şi-a ales Ana Blandiana pseudonimul – Blandiana. Iubesc atât de mult cărţile, încât, întotdeauna mi-am dorit să fiu una. Dorinţa mi s-a îndeplinit şi în anul 2011 mi-a fost publicată în volum teza de Doctorat cu titlul “Imaginea Fecioarei Maria în poezia românească”.  De atunci mut periodic cartea – Ioana-carte – lângă sau între lecturile care m-au încântat, m-au revoltat sau m-au inspirat. Ca să se împrietenească.
     Nu am preferaţi literari. Mi se pare o constrângere inutilă, neputincioasă, ca aceea a copilului nevoit să răspundă la întrebarea: “Pe cine iubeşti mai mult? Pe mama sau pe tata?!” 
 
robert-badica13. Robert Bădică (Robertt)-Colaborator special

   Numele meu e Robert şi îţi propun să devenim prieteni. Eu sunt o fire curiosă şi pasionată de lectură. Îmi plac mult călătoriile şi să gătesc. Îmi place să cred că pe unde calc, las o urmă. Acum, sunt în clasa a X-a şi iubesc limba franceză. O ador pe Celine Dion şi pe Rebeca Ferguson. Nu prea mă uit la filme, dar îmi plac. Autoarea mea preferată e Parinoush Saniee şi filmul meu preferat este „The book thief”. Îmi place, de asemenea să citesc cărţi de Agatha Christie şi de Khaled Hosseini. Zâmbesc foarte des. Cu fiecare carte citită, descoper o nouă viaţă, un nou ţinut şi noi prieteni. Sper să ne înţelegem frumos. 

roxana-andreea-cercelaru
 14. Roxana-Andreea Cercelaru (Roxana C) -Redactor

   Mă consider o fire deschisă, aventurieră și dependentă de muzică. Sunt boemă, dar în același timp realistă, ceea ce înseamnă că încerc mai mereu să văd în jurul meu părțile bune ale oamenilor și ale situațiilor cu care mă confrunt, dar nu pot spune că mă îmbăt cu apă rece. Iubesc să scriu și să citesc pentru că reprezintă modul prin care pot evada din cotidian în lumi utopice și îmi pot lăsa imaginația să zboare. Tocmai de-asta îmi este foarte greu să vorbesc în fața unei săli pline de oameni, dar dacă mi se dă o foaie de hârtie ca să-mi aștern acolo gândurile, atunci totul capătă sens. Scriu cu multă pasiune și încerc să-mi pun amprenta asupra fiecărui rând așternut pe foaia virtuală.
Ca să închei această scurtă prezentare într-o notă artistică, m-am gândit să vă las un citat, cu care eu rezonez, de-al lui Cărtărescu: „Scrisul este umbra sunetelor vorbirii în pagină.”.

Ne puteți contacta dacă aveți întrebări sau doriți colaborări, promovări, publicitate.

Cu respect !