Filme

The Age of Adaline-recenzie film

The Age of Adaline-recenzie film

Gen: Drama, Romance

Durată: 1 oră și 52 min

Regizori: Lee Toland Krieger

Scenariști: J. Mills Goodloe și Salvador Paskowitz

Buget: 25 mil. $

Notă IMDB: 7,2

Nota mea: 5/5 stele

   Cred că orice om, fie el bărbat sau femeie, mai vizionează din când în când un film de dragoste pentru că astfel de pelicule ne ilustrează aceea idee conform căreia iubirea are puterea să învingă orice obstacole. Și nu, nu-mi săriți în cap, domnilor, spunându-mi că acceptați să vă pierdeți o oră sau două din viață pentru iubită sau soție deoarece sunt sigură că veți fi și voi plăcut surprinși de pelicula pe care v-o voi prezenta astăzi. Așadar, filmul despre care vreau să vă vorbesc este intitulat „The Age of Adaline” (sau în traducere românească – „Secretul lui Adaline”) și vă spune povestea unei femei al cărei secret a determinat-o să trăiască tot timpul pe fugă și să-și dozeze sentimentele în așa fel încât să nu se pună în pericol, până când îl întâlnește pe EL. Este relatarea unui destin plin de sacrificii, ascunzișuri și visuri neîmplinite, dar salvat de dragoste.

   Adaline Bowman este o femeie de 29 de ani, născută la 1 ianuarie 1908, mamă a unei fetițe de 5 ani, al cărei soț moare în mod neașteptat în urma unui accident petrecut pe șantierul de construcție pe care lucra. La doar câteva luni după incident, în timp ce se ducea la casa de vacanță a părinților ei, derapează cu mașina și plonjează într-un lac. Face un stop cardiac și pentru două minute inima i se oprește, dar când totul părea pierdut, vehicului este lovit de fulger, iar încărcătura electrică generată îi defibrilează inima. Adaline supraviețuiește miraculos, însă din acest punct al vieții ei nu mai îmbătrânește nici măcar o zi. Din dorința de a nu fi privită ca un cobai ca urmare a condiției sale speciale, hotărăște ca o dată la 10 ani să-și schimbe numele, înfățișarea și să se mute în alt oraș. Singura care îi cunoaște secretul este fiica sa, Flemming. Timp de aproape 60 de ani, Adaline reușește să-și mențină legământul, dar totul se schimbă când îl cunoaște pe tânărul și șarmantul Ellis Jones la petrecerea de Anul Nou. Stângăcia și farmecul său o fac pe tânără să lase garda jos. Astfel, cu fiecare întâlnire sentimentele pentru Ellis se intensifică. Însă vor fi ele de ajuns pentru a o determina să-i dezvăluie secretul ascuns atâția ani de zile? Va fi el dispus să o accepte așa cum este sau va profita de pe urma condiției sale? Și ce se va întâmpla dacă o greșeală din trecut o va ajunge din urmă și ar putea chiar să-i ruineze atât prezentul, cât și viitorul? Nu vă voi dezvălui răspunsurile la niciuna dintre aceste întrebări. Sper doar că v-am stârnit curiozitatea și veți decide să urmăriți filmul pentru a vedea încotro se va îndrepta destinul frumoasei Adaline.

   Ceea ce m-a impresionat la această peliculă a fost faptul că în ciuda genului (dramă, romance), nu este una siropoasă, plină de clișee și dialoguri ieftine, ci este un film romantic, destul de ușurel, cu o poveste frumos conturată, ideal pentru o seară relaxantă după o zi de muncă sau una petrecută alături de ființa iubită (că tot se apropie cu pași repezi Valentine’s Day). Totodată, „The Age of Adaline” punctează această problemă a nemuririi. Chiar dacă uneori poate ne-am dori să nu mai îmbătrânim, probabil nu ne-am pus niciodată problema urmărilor unei astfel de situații. Însă pelicula scoate în evidență tocmai acest preț ce ar trebui plătit în schimbul vieții veșnice. Astfel că în anumite momente ale poveștii veți ajunge să o înțelegeți pe Adaline și drama sa, mai exact faptul că nu vrea să se atașeze de nimeni pentru a nu vedea persoana respectivă cum se stinge chiar sub ochii ei. În ce măsură poate fi vorba de dragoste dacă nu poate avea parte de „fericiți până la adânci bătrâneți”?

   Aceasta este întrebarea care o macină și o determină să păstreze oarecum distanța. Un alt plus al filmului îl reprezintă jocul actoricesc, în special cel al celor doi protagoniști. Adaline Bowman este intrepretată de frumoasa blondă, Blake Lively (pe care mulți dintre voi probabil că o cunoașteți din celebrul serial „Gossip Girl”), care izbutește să ilustreze toate stările prin care trece personajul și ne face pe noi, telespectatorii, să empatizăm cu povestea sa și să ne gândim pentru câteva clipe ce am fi făcut noi dacă am fi fost în locul ei. În celălalt plan îl avem pe Michiel Huisman (cunoscut printre altele pentru rolul din „Game of Thrones”) care reușește să construiască un Ellis plin de farmec, glumeț, cald, dar și stângaci pe alocuri, caracteristici ce vor face multe femei să suspine după el. Cei doi au o chimie extraordinară, fapt ce le permite să se completeze reciproc foarte bine, dând astfel mai multă credibilitate poveștii. Nu în ultimul rând, nu trebuie să uit să menționez coloana sonoră, care se împletește perfect cu sentimentele personajelor, provocându-ne să trăim alături de ei, să iubim, să râdem, să plângem și să luptăm pentru împlinirea iubirii.

   Așadar, vă recomand cu toată căldura filmul „The Age of Adaline” pentru că este o peliculă care vă va da o stare de bine, vă va relaxa și vă va face să credeți din nou în puterea iubirii. Vă las, totuși, o întrebare: ce ați face voi dacă ați dobândi „puterea” lui Adaline?

Vizionare plăcută!

 

Sursa foto: Pinterest.com

Roxana C

View Comments

  • Am vazut filmul. Este minunat. Cel putin mie mi-a placut :) . Este o poveste frumoasa plus ca actorii sunt minunati. Il recomand :) .

    • Mă bucur că ți-a plăcut :D Și mie mi s-a părut că a avut o distribuție foarte bine aleasă.

  • Am vazut filmul, mi-a placut. Ce as face eu daca as dobandi puterea lui Adaline? Pai cred ca ar fi super cativa ani :))) Vreo 20, asa :))) Apoi intr-adevar, ar fi ciudat si trist sa vezi ca toti din jurul tau imbatranesc si mor, chiar oameni mai tineri ca tine.

    • Din păcate este cam scump prețul nemuririi, dar la început oricine cred că s-ar bucura să nu mai îmbătrânească (mai ales noi, femeile) locco_smiley_15

  • Am văzut filmul acum vreo doi ani, şi zilele acestea l-am revăzut cu cea mai mare plăcere! Este super! :) Felicitări pentru recenzie!

Recent Posts

Defecte perfecte – Alice Feeney – recenzie

Defecte perfecte - Alice Feeney - recenzie Titlu: Defecte perfecte Autor: Alice Feeney Categorii: Thriller,…

2 zile ago

Furtuna de zăpadă – Triona Walsh – recenzie

Furtuna de zăpadă - Triona Walsh - recenzie Titlu: Furtuna de zăpadă Autor: Triona Walsh…

3 zile ago

Romanian Gothic – Bogdan Piticariu – recenzie

Romanian Gothic - Bogdan Piticariu - recenzie Titlu: Romanian Gothic Autor: Bogdan Piticariu Editura Lebăda…

7 zile ago

Dragul meu mincinos – James Patterson și David Ellis – recenzie

Dragul meu mincinos - James Patterson și David Ellis - recenzie Titlu: Dragul meu mincinos…

o săptămână ago

Dezrădăcinații – Cătălin Ceaușoglu – fragment

Dezrădăcinații - Cătălin Ceaușoglu - fragment Titlu: Dezrădăcinații Autor: Cătălin Ceaușoglu Design copertă: Andrei Gamarț Nr.…

2 săptămâni ago

Pistolarul (seria TURNUL ÎNTUNECAT, partea I) – Stephen King – recenzie

Pistolarul (seria TURNUL ÎNTUNECAT, partea I) - Stephen King - recenzie Titlu: Pistolarul (seria TURNUL…

2 săptămâni ago