De-ale Literaturii

Book Tag: the Beauty and the Beast

Book Tag: the Beauty and the Beast

    Am primit acest book-tag de la Dana Mierluț, de la Cărți și Praf de Stele, căreia îi mulțumesc din suflet pentru menționare și apreciere. Dar haideți să vedem ce întrebări cuprinde tag-ul „Frumoasa și bestia”.

   Book tag – the Beauty and the Beast

  1. Cumva, în povestea Beauty and the Beast, personajele principale sunt diferite faţă de celelalte personaje. Preferaţi în lecturile voastre ca personajele principale să fie diferite sau să vă regăsiţi în ele?

Nu am o preferință în acest sens. Îmi place ca personajele să fie complexe și bine construite.

  1. Belle – O carte pe care ați cumpărat-o pentru coperta sa frumoasă, dar este la fel de frumoasă și în interior?

Prima carte la care mi-a zburat gândul de cum am citit această întrebare este „Secrete și speranțe” de Carolyn Brown. Mi-a plăcut tare mult coperta, iar cartea e minunată!

  1. Bestia – O carte de la care nu te-ai așteptat prea mult, dar te-a surprins plăcut?

„Pacienta tăcută” de Alex Michaelides. Este o carte „în vogă”, despre care vorbește toată lumea și extrem de lăudată. Ei bine, eu am obiceiul să mă înșel în așteptări când vine vorba despre astfel de cărți. De data aceasta, însă, am avut parte de o surpriză tare plăcută, cartea fiind mult mai bună decât m-am așteptat.

  1. Gaston – O carte pe care toată lumea o iubește, dar tu nu o faci.

„Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău” de Fredrik Backman. Pur și simplu, nu am reușit să citesc cartea asta! Mi-am dorit-o tare mult, am și cumpărat-o cât am putut de repede după ce am văzut-o lăudată prin online, dar nu am reușit să trec de primele o sută și ceva de pagini. Îmi tot spun că am citit-o într-un moment foarte prost pentru mine, când nu era deloc momentul pentru o carte atât de tristă și că o voi relua, dar încă nu simt să o pot citi.

Book Tag: the Beauty and the Beast
  1. Lefou – un prieten de încredere pe care nu-l poți ajuta, dar pe care îl placi cu adevărat.

Will, din cartea „La cinci pași de tine”. Atât Stella, cât și Will, mi-au fost foarte dragi și am sperat că totul avea să se rezolve în bine pentru ei. Stella a avut noroc, dar Will, nu tocmai.

Literaturapetocuri.ro
  1. Doamna Potts, Chip, Lumier & Cogsworth – O carte care te-a ajutat într-o perioadă dificilă sau care te-a învățat ceva valoros.

„Dragoste și mătase albă” de Corina Cîndea a fost cartea care m-a ajutat să revin la citit, într-o perioadă extrem de dureroasă pentru mine. Tocmai îmi pierdusem tatăl și nu eram capabilă să citesc sau să îmi revin, dar cartea aceasta mi-a readus buna-dispoziție și m-a ajutat să depășesc durerea.

  1. “Ceva pe acolo” – O carte sau o serie pe care nu ai plăcut-o de la început, dar ai ajuns cu ea până la capăt.

Seria „Înainte să te cunosc” de Jojo Moyes. Primul volum mi s-a părut plictisitor până pe la jumătate, dar apoi mi-a plăcut și am reușit să citesc cu drag toate trei volumele.

  1. “Fii oaspetele nostru” – Un personaj fictiv pe care ai vrea să-l ai la cină?

Nickolas din „Don’t cry, just fly” de Georgiana Vâju. Mi se pare un personaj complex, șarmant, contrastant, pe care nu ai cum să nu-l îndrăgești. Este exact genul de personaj pe care n-ai cum să-l uiți.

literaturapetocuri.ro

   Mulțumesc încă o dată pentru provocarea de a răspunde acestui book-tag! Aștept răspunsurile voastre în comentarii sau, dacă vă face plăcere, puteți prelua tag-ul, cu mențiunea că l-ați preluat de aici.

De-ale Literaturii

Eva Anca

***Eva Anca***Salut, eu sunt Anca, o pasionată de cărți și de scris (orice, în afară de cărți). Pasiunea mea pentru citit mi-a trezit dorința de a scrie despre cărțile citite. Când nu citesc, sunt mamă, soție și content writer. În ceea ce privește preferințele mele literare, aș putea spune că nu prea am preferințe în privința genului, deoarece îmi place ca o carte să fie pe gustul meu, fie ea fantasy, romance, thriller sau orice altceva. Citesc în cea mai mare parte cărți scrise de autori români contemporani. Despre cărți, pot vorbi o zi întreagă și să nu mă satur, dar dacă nu am acest punct comun cu o persoană, sunt retrasă, tăcută și închisă în carapacea mea.

View Comments

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

5 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

o zi ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

4 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

5 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago