Retete culinare

Borș – Cârnați de porc cu  varză și cartofi – Chec cu ciocolată – Meniu

Borș – Cârnați de porc cu  varză și cartofi – Chec cu ciocolată – Meniu

1. Pastă de jumări

  • 250 gr jumări date prin mașina de carne
  • 2-3 ouă fierte tari și date pe răzătoarea fină
  • amestecăm jumările cu ouăle, 2 lingurițe de muștar, sare, piper până se face că o pastă
  • se servește pe feliuțe de pâine prăjită

2. Borș (Alexandra)

  • legume pentru borș (ceapă, morcov, cartofi, pătrunjel, ardei gras roșu)

      • carne de pui

  • tăiței subțiri
  • borș
  • sare, piper
  • smântână pentru dres

-și atât timp cât toate sunt tăiate cuburi sau rondele, dar mici, cât tati spune că e numai pentru fetele lui, atunci fetele mănâncă și câte 2 porții.

3. Cârnați de porc cu  varză și cartofi

  • 3-4 bucăți mari de cârnați tăiate potrivit
  • 1/2 kg varză murată măruntă
  • 3-4 cartofi tăiați rondele (mai groase)
  • se pune în tavă pe lungime: un rând de cârnați +un rând de varză +1 rând rondele de cartofi condimentaţi puțin (aveți grijă la sare)
  • punem apă și punem tava la cuptor
  • mai întoarceți pe rând cârnații și cartofii și adăugați câte un pic de apă dacă e nevoie să nu se ardă varza

4. Chec cu ciocolată

– amestecăm 1 ou întreg cu 250 ml lapte +90 ml ulei (sau 200 gr unt topit) +175 gr zahăr tos +1 plic zahăr vanilinat = până se topește zahărul

-adăugăm 250 gr făină +1 plic praf de copt stins +2 linguri cacao = amestecăm ușor și adăugăm 100 gr ciocolată cu lapte tăiată bucățele

-punem compoziția în tava unsă și tapetată și dăm la copt

-se scoate rece din tavă

-se poate presară rece cu zahăr praf

Poftă Bună!

Reţete culinare

Salată de macaroane

-400 gr macaroane fontite, 200 gr şuncă de Praga, 1 cutie porumb, măsline, 3 ouă, 1 lingură muştar
Se fierb macaroanele, se taie mărunt şunca, se face maioneza din cele trei ouă ( dacă vreţi puteţi adauga 2 linguri smântână în maioneză) se adaugă măslinele şi porumbul, se condimentează cu sare şi piper după gust.
Ideal pentru un bufet suedez când ai musafiri

Culinar

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

View Comments

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

5 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

o zi ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

4 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

5 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago