Borș – Cârnați de porc cu varză și cartofi – Chec cu ciocolată – Meniu
Borș – Cârnați de porc cu varză și cartofi – Chec cu ciocolată – Meniu
1. Pastă de jumări
- 250 gr jumări date prin mașina de carne
- 2-3 ouă fierte tari și date pe răzătoarea fină
- amestecăm jumările cu ouăle, 2 lingurițe de muștar, sare, piper până se face că o pastă
- se servește pe feliuțe de pâine prăjită
2. Borș (Alexandra)
- legume pentru borș (ceapă, morcov, cartofi, pătrunjel, ardei gras roșu)
• carne de pui
- tăiței subțiri
- borș
- sare, piper
- smântână pentru dres
-și atât timp cât toate sunt tăiate cuburi sau rondele, dar mici, cât tati spune că e numai pentru fetele lui, atunci fetele mănâncă și câte 2 porții.
3. Cârnați de porc cu varză și cartofi
- 3-4 bucăți mari de cârnați tăiate potrivit
- 1/2 kg varză murată măruntă
- 3-4 cartofi tăiați rondele (mai groase)
- se pune în tavă pe lungime: un rând de cârnați +un rând de varză +1 rând rondele de cartofi condimentaţi puțin (aveți grijă la sare)
- punem apă și punem tava la cuptor
- mai întoarceți pe rând cârnații și cartofii și adăugați câte un pic de apă dacă e nevoie să nu se ardă varza
4. Chec cu ciocolată
– amestecăm 1 ou întreg cu 250 ml lapte +90 ml ulei (sau 200 gr unt topit) +175 gr zahăr tos +1 plic zahăr vanilinat = până se topește zahărul
-adăugăm 250 gr făină +1 plic praf de copt stins +2 linguri cacao = amestecăm ușor și adăugăm 100 gr ciocolată cu lapte tăiată bucățele
-punem compoziția în tava unsă și tapetată și dăm la copt
-se scoate rece din tavă
-se poate presară rece cu zahăr praf
Poftă Bună!
Reţete culinare
Salată de macaroane
-400 gr macaroane fontite, 200 gr şuncă de Praga, 1 cutie porumb, măsline, 3 ouă, 1 lingură muştar
Se fierb macaroanele, se taie mărunt şunca, se face maioneza din cele trei ouă ( dacă vreţi puteţi adauga 2 linguri smântână în maioneză) se adaugă măslinele şi porumbul, se condimentează cu sare şi piper după gust.
Ideal pentru un bufet suedez când ai musafiri
Borșul o sa-l încerc și eu. Mulțumim pt rețete.
O felie de chec nu ar strica deloc 🙂