Autori romani

Interviu cu autoarea Rodica Pușcașu – Ce ai făcut în ultimii 4 ani?

Interviu cu autoarea Rodica Pușcașu – Ce ai făcut în ultimii 4 ani?

  În 2016 am demarat campania ,,promovăm autori români,, – recenzii și interviuri. Să vedem astăzi, după 4 ani ce au mai scris scriitorii noștri. O nouă rubrică pe Literatura pe tocuri. 

    Așa că am adresat câteva întrebări prietenilor noștri.

    Azi Rodica Pușcașu

În 2016 când ne-am cunoscut și am stat la povești erai după primele cărţi publicate. Acum, 4 ani mai târziu (deși eu te-am urmărit) vreau să le spunem cititorilor ce ai făcut în acest timp.

Arci: Ce planuri în plan personal sau profesional ţi s-au împlinit (carți traduse, concursuri, publicat afară, premii, înființare de editură)?

Rodica: Îmi place să las viața să mă poarte acolo unde știe ea mai bine… așadar, nu sunt genul care-și face multe planuri, însă, de când am pășit „pe tocuri”, cu siguranță, totul s-a schimbat. Energia grupului este uluitoare. Susținerea celorlalți este ca un perpetuu impuls care te determină să descoperi noi și noi elemente inspiraționale. Acești patru ani au fost o adevărată încântare: am întâlnit oameni noi, am descoperit că farmecul vieții constă și în faptul că suntem diferiți în gânduri și comportament. Fiecare om pe care l-am întâlnit a fost o lecție, una din care am avut de învățat că totul are un sens precis în economia universului. M-am apropiat mai mult de mine, mi-am descoperit noi aptitudini, am învățat că trăind printre oameni cu pasiuni similare, poți să crești… și, mai presus de toate, am învățat că cititul nu e doar o evadare din concret, ci o oportunitate de a te îmbogăți spiritual.

Arci: Ce cărți ai mai publicat?

Rodica: „N-o să te mai văd niciodată”, editura Pim, Iași și câteva apariții în volume colective de poezie.

Arci: Spune-ne câteva cuvinte despre ele…

Rodica: „N-o să te mai văd niciodată” e o poveste care s-a cerut scrisă. E o carte născută într-o perioadă de inspirație profundă. Am mai spus și cu alte ocazii… oamenii pe care îi întâlnesc pot deveni personaje, dacă poveștile lor au un impact major asupra ființei mele. La o analiză mai profundă, pot spune că fiecare om ar putea fi un personaj, în definitiv… suntem doar buchete de emoții acumulate în cursul existenței noastre, iar a scrie despre aceste trăiri înseamnă a le oferi celorlalți șansa să observe culoarea și frumusețea florilor din buchet.

Arci: Cum au fost primite de către cititori noile cărți?

Rodica: Știi ce am mai descoperit în acești patru ani? Faptul că te poți deschide către oameni și apoi ți se întâmplă lucruri minunate. Am descoperit oameni care căutau cărțile mele pentru că acestea au fost promovate în mediul online. Cărțile mele nu au ajuns în librării (încă), ele au fost distribuite doar online și am fost surprinsă de mesajele și cererile pe care le-am primit. Feedback-ul a fost o altă etapă în care sufletul meu s-a încărcat cu bucurie și mai ales cu recunoștință și mulțumire.

Arci: În ultimii patru ani s-a schimbat ceva pe/în piața de carte? În bine, în mai puțin bine?

Rodica: S-au schimbat multe pe piața de carte în ultimii patru ani. Se scrie mult, promovarea a căpătat dimensiuni colosale, iar calitatea este, fără îndoială, o chestiune de percepție personală. Am citit foarte multe cărți excepționale scrise de autori români. E constructiv faptul că se scrie și romance, și thriller și poezie. Poate că ultimii ani au conturat ideea de competiție, însă eu văd tot acest proces ca o colaborare, chiar dacă ea nu este întotdeauna conștientizată. Faptul că mai e cineva care scrie același gen, poate fi motivant.

Arci: Ce urmează? Ce povești? Ce planuri? Ce vise?

Rodica: Am momente când și eu mă întreb ce urmează, însă am învățat să las viața să curgă fără să forțez… între timp, scriu. Povești, poezie și proză. Dacă ele se vor cere pe hârtie, atunci eu le voi îndeplini dorința.

Arci: Câteva cuvinte  pentru  cititorii și echipa Literatura pe tocuri.

Rodica: Cititorilor le mulțumesc pentru că investesc timp în noi, apoi, ca să se binedispună, le sugerez să urmărească, pe lângă celelalte materiale de pe site și rubrica “Rețete cu umor”, unde, în fiecare miercuri, vor citi experiențele mele culinare… de poveste.

Echipei Literatura pe tocuri îi doresc să păstreze ritmul și abilitatea de a se adapta la nou. Vă mulțumesc pentru căldura cu care m-ați primit și pentru toate experiențele minunate pe care le-am trăit în calitate de membru LPT și mă bucur că sunt, în continuare, alături de voi. Vă îmbrățișez!

Arci: Mulțumim colegei noastre Rodica și mult succes în continuare.

Interviuri autori români

Interviu cu autoarea Rodica Pușcașu.

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

View Comments

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

5 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

o zi ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

4 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

5 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago