Interviul de Cosmin Baiu
Editura Neverland – 2019
Pagini – 248
Când am văzut pentru prima dată această carte nu știam în ce gen se încadrează, am presupus că voi citi o carte ruptă din realitate, sau, cel puțin așa am crezut citind titlul. Am avut o surpriză uriașă să descopăr un autor român care scrie horror într-un mod natural, o scriitură apropiată de cea a maestrului Stephen King, dar cu o amprentă românească.
Domnul C se pregătește pentru un interviu de angajare într-o corporație. Lipsa banilor pentru plata facturilor îl face să fie disperat și încearcă să facă tot posibilul să ajungă la timp. O serie de întâmplări ciudate se întâmplă în drumul lui spre interviu, iar acesta, deși surprins, încearcă să facă față acestor piedici inexplicabile doar pentru a ajunge la interviu. Se pare că toată lumea a auzit de el și oricât de ciudați sunt cei pe care-i întâlnește, oarecum îl favorizează. C. acceptă cu ușurință lumea apocaliptică în care pășește rugându-se să treacă de acest pas, să ajungă să câștige suficient cât să-și plătească creditele și să trăiască decent.
„ Sau poate totul s-a petrecut în capul meu?!, se întrebă retoric C. Mă gândesc că vecinii ar fi chemat poliția pentru tulburarea liniștii publice… de fapt, dacă stau bine să mă gândesc, eu nu am văzut niciunul din acești vecini la față, vreodată… „
Lăsând la o parte înfățișările ciudate ale personajelor, comportamentul inexplicabil și acțiunea demnă de o imaginație bogată, romanul INTERVIUL este de o profunzime uimitoare, analizând tipologii umane încercând să ne arate până unde suntem capabili să mergem pentru a ne atinge țelurile. Întrebarea esențială este: călcăm pe cadavre în drumul nostru spre succes?
Domnul C., în urma unui accident, se afla la granița dintre rai și iad. Interviul este, de fapt, o serie de teste pe care trebuie să le promoveze. Acest parcurs este asemănător vieții. Cu toții trebuie să trecem teste pe parcursul drumului nostru pe pământ, unele le trecem cu brio, altele sunt un eșec. Foarte interesantă abordarea autorului asupra acestei radiografii, iar încadrarea în poveste este de-a dreptul senzațională.
Nu obișnuiesc să laud cărțile citite pentru că îmi doresc doar să vă ispitesc, dar eu mă bucur că am descoperit un autor român despre care nu știam și care merită promovat, arătându-ne încă o dată că avem motive să citim românește.
Nu știu nimic despre autor. Am încă două volume ale acestuia de citit: ULTIMA NOAPTE LA AUSCHWITZ( 2020) și PANDEMIE și alte povestiri(2020). Revin cu impresii curând.
autori români
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…
Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…
Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…
View Comments
Foarte interesant subiectul si se vede ca ti-a placut.
Felicitari Vero! Felicitari autorului!
Multumesc, Arci !
Multumesc pentru recenzie, Vero! Am nevoie de cat mai multa sustinere pentru a continua sa scriu
Cosmin BAIU
Plăcerea e de partea mea ! Felicitări si mult succes!
M-ai făcut foarte curioasă, Vero!
Felicitări pentru recenzie!
Multumesc, Rodi
Multumesc pentru impresii, Vero!
Plăcerea mea, Alina
Super-recenzie! :)
Merci, Marius