-1-2 avocado foarte bine coapte se curată şi se zdrobesc bine să fie că o pastă
-se mixează cu sare, piper după gust, zeamă de lămâie şi ulei turnat câte puţin ca la maioneză
-se serveşte pe pâine prăjită
Ingrediente: 500 g de carne de vită, 4-5 morcovi, o ceapă mijlocie, 1-2 ardei roşu, 1/2 ţelină mică, 1 păstârnac, 2 căţei de usturoi, sare, piper, 1-2 frunze de dafin, pătrunjel verde, 2 ouă şi griş.
Carnea de vită se spală bine, apoi se pune la fiert într-o oală cu apă rece, în care s-a adăugat o lingură de sare. După îndepărtarea spumei, se adaugă morcovii tăiaţi, ardei cubuleţe, ceapă, păstârnacul şi ţelină (se pun întregi) Adăugăm de asemenea piperul şi frunzele de dafin.. După ce carnea s-a fiert împreună cu zarzavaturile, se pregătesc găluştele. Într-o farfurie adâncă se pun ouăle, se bate bine, se adaugă puţină sare, după care se toarnă grişul în ploaie amestecând mereu până se obţine o pastă puţin consistentă. Le adăugăm în supă şi le lăsăm 10 – 15 minute. La final adăugăm usturoiul şi pătrunjelul.
-2 vinete mai mari (alegeţi din cele mai bombate) spălate bine (le puteţi lasă cu coajă sau le curăţaţi) se taie felii potrivite (rotunde), se sărează puţin şi se lasă într-o strecurătoare să se scurgă zeama din ele
-pregătim ingredientele pentru pane, făină, ouăle bătute (bateţi întâi albusul şi apoi amestecaţi gălbenuşul, sunt mai pufoase) şi pesmet
-preparam şniţelele din vinete
-le servim cu ganitură de legume, orez sau cartofi, sau doar cu o salată de crudităţi
-1 margarină rama se freacă spumă cu 10 linguri de zahăr, se adaugă 5 gălbenuşe de ou, 2 linguri de cacao, 1-2 zahăr vaniliat, 300 gr biscuiţi măcinaţi (folosiţi biscuiţi simpli-populari) şi o esenţă de rom
-după ce mixăm bine punem amestecul pe o tavă, o nivelăm să fie ca o foaie de 1-1,5 degete grosime
-albuşurile le batem cu alte 10 linguri de zahăr să fie o spumă tare
-separat ardem 6 linguri de zahăr şi turnăm în spumă uşor caramelul bătând continuu
-punem amestecul rezultat peste biscuiţi
-ornăm cu nuca pralinata, bucăţele de cicolată sau vişine şi punem până a două zi la frigider
-dacă nu vă place cacao puteţi face şi fără să puneţi 2 linguri de cafea ness
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…
Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…
Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…
View Comments
Yummy :) Vreau desertul!
Un meniu tentant. Mi se pare interesanta pasta de avocado, nu am gustat niciodata. Vinete pane am mai facut si eu.
Super meniul! A venit la fix... chiar mă gândeam ce să fac de mâncare mâine! Mulțumim, Arci și Iliuța!
Vinetele alea pane suna just delicious!
Prea multa mancare deliciosa pentru cei care vor sa se mentina slabi. :))
Ce bunătăți. Ce bine arată supa
Desertul suma yumiiii
Multumesc
De data asta nu ma tenteaza nimic. Avocado nu imi place, carnea de vita la fel, galustele nici atat iar vinetele le prefer simple :) . Sunt cu capu' :P
Prajitura pare ok desi nu ma tenteaza :D
Dar eu va spun spor in weekend so pofta buna :)
Mi s-a facut pofta de prajitura!
Multumim Arci ! Super meniu ! Ador avocado ! Vreau desertul si vinetele facute dupa reteta ta ! locco_smiley_10 locco_smiley_10
mmmmmmmm ce poftaaaa :3