Retete culinare

Meniu nr. 36 (Salata de avocado, Supa de vita cu galuste, Vinete pane, Prajitura rece cu biscuiti)

Meniu nr. 36 (Salată de avocado, Supă de vită cu găluşte, Vinete pane, Prăjitură rece cu biscuiţi)

1.Aperitiv: Salată de avocado

-1-2 avocado foarte bine coapte se curată şi se zdrobesc bine să fie că o pastă
-se mixează cu sare, piper după gust, zeamă de lămâie şi ulei turnat câte puţin ca la maioneză
-se serveşte pe pâine prăjită

2. Supă de vită cu găluşte (Iliuţa)

    Ingrediente: 500 g de carne de vită, 4-5 morcovi, o ceapă mijlocie, 1-2 ardei roşu, 1/2 ţelină mică, 1 păstârnac, 2 căţei de usturoi, sare, piper, 1-2 frunze de dafin, pătrunjel verde, 2 ouă şi griş.
     Carnea de vită se spală bine, apoi se pune la fiert într-o oală cu apă rece, în care s-a adăugat o lingură de sare. După îndepărtarea spumei, se adaugă morcovii tăiaţi, ardei cubuleţe, ceapă, păstârnacul şi ţelină (se pun întregi) Adăugăm de asemenea piperul şi frunzele de dafin.. După ce carnea s-a fiert împreună cu zarzavaturile, se pregătesc găluştele. Într-o farfurie adâncă se pun ouăle, se bate bine, se adaugă puţină sare, după care se toarnă grişul în ploaie amestecând mereu până se obţine o pastă puţin consistentă. Le adăugăm în supă şi le lăsăm 10 – 15 minute. La final adăugăm usturoiul şi pătrunjelul.

3. Vinete pane:

-2 vinete mai mari (alegeţi din cele mai bombate) spălate bine (le puteţi lasă cu coajă sau le curăţaţi) se taie felii potrivite (rotunde), se sărează puţin şi se lasă într-o strecurătoare să se scurgă zeama din ele
-pregătim ingredientele pentru pane, făină, ouăle bătute (bateţi întâi albusul şi apoi amestecaţi gălbenuşul, sunt mai pufoase) şi pesmet
-preparam şniţelele din vinete
-le servim cu ganitură de legume, orez sau cartofi, sau doar cu o salată de crudităţi

4. Prăjitură rece cu biscuiţi;

-1 margarină rama se freacă spumă cu 10 linguri de zahăr, se adaugă 5 gălbenuşe de ou, 2 linguri de cacao, 1-2 zahăr vaniliat, 300 gr biscuiţi măcinaţi (folosiţi biscuiţi simpli-populari) şi o esenţă de rom
-după ce mixăm bine punem amestecul pe o tavă, o nivelăm să fie ca o foaie de 1-1,5 degete grosime
-albuşurile le batem cu alte 10 linguri de zahăr să fie o spumă tare
-separat ardem 6 linguri de zahăr şi turnăm în spumă uşor caramelul bătând continuu
-punem amestecul rezultat peste biscuiţi
-ornăm cu nuca pralinata, bucăţele de cicolată sau vişine şi punem până a două zi la frigider
-dacă nu vă place cacao puteţi face şi fără să puneţi 2 linguri de cafea ness

Poftă Bună!
Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

View Comments

  • Un meniu tentant. Mi se pare interesanta pasta de avocado, nu am gustat niciodata. Vinete pane am mai facut si eu.

  • Super meniul! A venit la fix... chiar mă gândeam ce să fac de mâncare mâine! Mulțumim, Arci și Iliuța!

  • Prea multa mancare deliciosa pentru cei care vor sa se mentina slabi. :))

  • De data asta nu ma tenteaza nimic. Avocado nu imi place, carnea de vita la fel, galustele nici atat iar vinetele le prefer simple :) . Sunt cu capu' :P
    Prajitura pare ok desi nu ma tenteaza :D
    Dar eu va spun spor in weekend so pofta buna :)

  • Multumim Arci ! Super meniu ! Ador avocado ! Vreau desertul si vinetele facute dupa reteta ta ! locco_smiley_10 locco_smiley_10

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

5 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

o zi ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

4 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

5 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago