Retete culinare

Salată de ciuperci – Ruladă de carne – Ciorbă de gulii – Cornulețe cu gem – Meniu

Salată de ciuperci – Ruladă de carne – Ciorbă de gulii – Cornulețe cu gem – Meniu

   Salată de ciuperci – delicioasă

1. Aperitiv: salată de ciuperci

-2 cutii de ciuperci, scurse, tăiate mărunt și puse în castron

-2 cartofi fierți, dați pe răzătoarea mare și puși peste ciuperci

-adăugăm 1 cățel de usturoi dat pe răzătoarea fină,1 legătură de mărar sau pătrunjel tăiată fff fin, sare, piper după gust și amestecăm

-punem peste compoziție 3-4 linguri de smântână și maioneză, omogenizăm și punem la rece

2. Ciorbă de gulii

-dăm pe răzătoarea fină morcovi, pătrunjel, păstârnac, le călim puțin un ulei

-adăugăm 2 gulii tăiate bucățele, apă și punem la fiert

-potrivim de sare, piper, curry, chimen praf, lemon gras praf, boia (opțional)

-când legumele sunt fierte adăugăm amestecul de verdeață și mai lăsăm să dea câteva clocote

-se poate servi așa sau dreasă cu smântână sau iaurt

3. Ruladă de carne

-1kg carne măcinată +2-3 cartofi cruzi dați pe răzătoarea fină și storși +2 ouă crude +ardei roșu crud tăiat bucățele +sare, piper, vegeta, curry, coriandru praf +1-2 linguri de făină +pesmet să fie o pastă (ca la chiftele)

-ungem cu ulei tava de chec, presăram pesmet pe fundul tăvii și pe pereți

-punem compoziția în tavă și-o nivelăm cu palma bine unsă cu ulei

-presăram deasupra pesmet și punem la copt

-se scoate rulada din tavă când s-a răcit

-serviți cu murături și cartofi natur

4. Cornulețe cu gem

-punem în castron 1 kg de făină și 4 linguri mari de untură (sau un pachet de Rama), frământăm puțin

-adăugăm 2 ouă întregi,150 gr zahăr +2 zahăr vanilinat +1 praf de copt stins = frământăm cu smântână să fie un aluat potrivit

-întindem foaie (1/2 deget grosime), tăiem pătrate, punem gem (mie îmi place cel de caise) sau marmeladă sau rahat tăiat bucăți

-rulăm aluatul și punem la copt

-pregătim un castron cu zahăr praf vanilinat și când scoatem tava dăm cornulețele fierbinți prin zahăr, apoi le lăsăm să se răcească

Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

View Comments

  • Un meniu delicios! Si salata de ciuperci, și ciorba de gulii... și rulada, si cornuletele! Mulțumim pentru idei, Arci! Din tot sufletul!

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

5 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

o zi ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

4 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

5 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago