Salată de ciuperci – Ruladă de carne – Ciorbă de gulii – Cornulețe cu gem – Meniu
Salată de ciuperci – Ruladă de carne – Ciorbă de gulii – Cornulețe cu gem – Meniu
Salată de ciuperci – delicioasă
1. Aperitiv: salată de ciuperci
-2 cutii de ciuperci, scurse, tăiate mărunt și puse în castron
-2 cartofi fierți, dați pe răzătoarea mare și puși peste ciuperci
-adăugăm 1 cățel de usturoi dat pe răzătoarea fină,1 legătură de mărar sau pătrunjel tăiată fff fin, sare, piper după gust și amestecăm
-punem peste compoziție 3-4 linguri de smântână și maioneză, omogenizăm și punem la rece
2. Ciorbă de gulii
-dăm pe răzătoarea fină morcovi, pătrunjel, păstârnac, le călim puțin un ulei
-adăugăm 2 gulii tăiate bucățele, apă și punem la fiert
-potrivim de sare, piper, curry, chimen praf, lemon gras praf, boia (opțional)
-când legumele sunt fierte adăugăm amestecul de verdeață și mai lăsăm să dea câteva clocote
-se poate servi așa sau dreasă cu smântână sau iaurt
3. Ruladă de carne
-1kg carne măcinată +2-3 cartofi cruzi dați pe răzătoarea fină și storși +2 ouă crude +ardei roșu crud tăiat bucățele +sare, piper, vegeta, curry, coriandru praf +1-2 linguri de făină +pesmet să fie o pastă (ca la chiftele)
-ungem cu ulei tava de chec, presăram pesmet pe fundul tăvii și pe pereți
-punem compoziția în tavă și-o nivelăm cu palma bine unsă cu ulei
-presăram deasupra pesmet și punem la copt
-se scoate rulada din tavă când s-a răcit
-serviți cu murături și cartofi natur
4. Cornulețe cu gem
-punem în castron 1 kg de făină și 4 linguri mari de untură (sau un pachet de Rama), frământăm puțin
-adăugăm 2 ouă întregi,150 gr zahăr +2 zahăr vanilinat +1 praf de copt stins = frământăm cu smântână să fie un aluat potrivit
-întindem foaie (1/2 deget grosime), tăiem pătrate, punem gem (mie îmi place cel de caise) sau marmeladă sau rahat tăiat bucăți
-rulăm aluatul și punem la copt
-pregătim un castron cu zahăr praf vanilinat și când scoatem tava dăm cornulețele fierbinți prin zahăr, apoi le lăsăm să se răcească
Poftă Bună!
Un meniu delicios! Si salata de ciuperci, și ciorba de gulii… și rulada, si cornuletele! Mulțumim pentru idei, Arci! Din tot sufletul!
Ador cornuletele cu gem 🙂