Autori romani

Detectivul Jack Wyler: Asasinul siberian de Cătălin Ioniță – StoryCraft Publishing – recenzie

Detectivul Jack Wyler: Asasinul siberian, de Cătălin Ioniță – StoryCraft Publishing – recenzie

Detectivul Jack Wyler: Asasinul siberian de Cătălin Ioniță 

Seria Jack Wyler

Editura: StoryCraft Publishing
Anul apariției: 2022
Număr pagini: 308
Gen: Thriller, Acțiune
Cotație Goodreads: 4,89

  „Asasinul siberian” este continuarea primului volum din seria „Detectivul Jack Wyler”,,„Prețul sângelui”

  Cei care au citit primul volum știu că personajul principal, Jack Wyler, a pierdut o persoană foarte importantă din viața sa, într-un atac menit să-l ucidă. Acum, detectivul caută răzbunare.

  Identitatea criminalului nu este un secret: Ilya, un asasin plătit, un om aparent de piatră, format pentru a ucide. Motivația, însă, precum și adevărații vinovați, creierul operațiunii, sunt, deocamdată, un mister.

  Jack are un singur țel: acela de a-l găsi pe asasin și a-i plăti cu aceeași monedă. În ciuda sfaturilor unui bun și vechi prieten, și anume că răzbunarea nu îi va aduce satisfacția dorită, el continuă. „Crezi că ți-am spus asta ca să mă compătimești? Fiecare își duce crucea și crede-mă când îți spun, părerile de rău ale altora nu fac doi bani. Nu, Jack, ți-am spus asta pentru un motiv foarte simplu. La sfârșit, când totul se năruie, îți dai seama că ai ratat ceea ce era important.”

  Și planurile par să aibă sorți de izbândă atunci când este angajat de Kozlov, altă personalitate periculoasă din lumea mafiei, să-l găsească pe Ilya. Se pare că cei doi au un dușman comun.

„Tipul pe care îl caut se numește Ilya. E un asasin cel puțin la fel de periculos ca animalul ăsta. Și are aceleași apucături. Iar el nu e îngrădit de vreo plasă. De aia vreau să dau de el, mai înainte ca el să poată ajunge la mine.”

  Ce se întâmplă mai departe, dacă reușește Jack să pună mâna pe Ilya, cum se sfârșește operațiunea și mai ales, ce poate afla ulterior cu privire la motivul răzbunării sale rămâne să descoperiți singuri.

  La sfârșit are loc o răsturnare de situație specifiă producțiilor hollywoodiene. Dacă ar fi să compar cele două volume ale seriei cu filme, primul ar fi un thriller psihologic fin, centrat pe personaje, dar și echilibrat de acțiune, iar cel de al doilea, un film de acțiune și atât.

  Pot spune că primul volum mi-a plăcut mai mult. În „Asasinul siberian”, am impresia că urmăresc un film de acțiune ca multe altele, cu prea multe clișee. Nu mi-a plăcut faptul că personajelor nu li se mai acordă la fel de multă atenție ca în „Prețul sângelui”. În primul volum, Jack, Victoria, Regina, cu toții sunt bine conturați și tangibili.

  În „Asasinul siberian”, îi percep ca pe simpli pioni ai acțiunii, apar pur și simplu în peisaj. La fel se întâmplă și cu Harry, prietenul și îndrumătorul lui Jack de la sala de box. Un personaj cu mult potențial, insuficient dezvoltat și care în volumul 2 apare în treacăt.

Cel mai bine conturat este Ilya, dar nici personalitatea lui nu iese în evidență așa cum m-aș fi așteptat.

  Un pic se face referire la viața interioară a lui Jack și la modul în care este privit de Ilya, principalul inamic, dar atât.

„Era oricum de admirat modul în care se adapta detectivul la situație. Văzuse de multe ori oameni mai pregătiți decât el clacând sub presiune. Paradoxul este că în focul luptei nu ai timp de gândire, acționezi instinctiv, cu mintea golită de orice altceva ce te poate distrage. În momentele de dinainte, însă, ești măcinat de așteptarea care îți strânge pieptul într-o gheară a fricii care te forțează să verși totul din tine în timp ce gândurile îți fug în cele mai înfricoșătoare direcții. Jack părea însă că e făcut din alt aluat. Ar fi fost bun în branșa noastră, se pomeni gândindu-se, în timp ce atacă iar viguros valurile cu vâsla.”

  ,,Asasinul siberian” este o alegere bună dacă doriți un thriller de acțiune, cu scene de luptă, mafioți, răsturnări de situație și final demn de Hollywood.

Despre autor:

  Cătălin Ioniță este un autor român, la bază bancher. A publicat până în prezent 3 cărți: „Bătălia de la Socola”, „Prețul sângelui” și „Asasinul siberian”, ultimele două făcând parte din seria „Detectivul Jack Wyler”.

Potrivit spuselor sale, urmează să publice încă 2 cărți.

Carte disponibilă pe site-ul StoryCraft Publishing

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: cartepedia şi cărtureşti, librărie.net

Recenzii cărți

Sorina Ciocarlan

***Sorina Ciocârlan***Bună! Sunt Sorina și îmi plac cărțile bune. Pun suflet în tot ceea ce îmi place, iar printre pasiunile mele se numără cititul, scrisul, filmele, pisicile, dulciurile. Atunci când „mi se pune pata” pe ceva, indiferent că e carte, film sau opera întreagă a unui autor, sunt de neoprit: fac ce fac și aflu tot despre subiect, îl analizez și îl întorc pe toate părțile. Care sunt subiectele astea, care mă „obsedează”? Agatha Christie, Rodica Ojog-Brașoveanu, Harry Potter, mai nou, Cassandra Clare. Da, pentru că „obsesiile literare” se schimbă, când unele se epuizează, scad în intensitate și apar altele noi. Asta nu înseamnă că dispar de tot, rămân acolo și așteaptă să fie reactivate. Și când sunt reactivate, să te ții!...

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

4 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

o zi ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

4 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

5 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago