Detectivul Jack Wyler: Prețul sângelui de Cătălin Ioniță – StoryCraft Publishing –...

Detectivul Jack Wyler: Prețul sângelui de Cătălin Ioniță – StoryCraft Publishing – recenzie

„Familia Miller era un dezastru de sus până jos. Toți ascundeau câte ceva.”

Detectivul Jack Wyler: Prețul sângelui de Cătălin Ioniță - StoryCraft Publishing

Detectivul Jack Wyler: Prețul sângelui, de Cătălin Ioniță – StoryCraft Publishing – recenzie

Detectivul Jack Wyler: Prețul sângelui

Autor: Cătălin Ioniță

Titlul original: Detectivul Jack Wyler: Prețul sângelui
Editura: StoryCraft Publishing
Anul aparitiei: 2021
Număr pagini: 289
Gen: Thriller, Polițist
Cotație Goodreads: 4,75

  Niciodată nu am înțeles motivația autorilor  români de a se aventura pe alte meleaguri în scrierile lor. De ce țin ei neapărat să plaseze acțiunea în alte locuri (cel mai des, în America). Dar lui Cătălin Ioniță i-a ieșit bine. Ai impresia că urmărești un thriller hollywoodian, cu mafie, împușcături, răsturnări de situație.

  Mi-a plăcut ritmul alert al romanului, firul narativ clar și simplu, faptul că se citește ușor și repede.

  Avem un detectiv pe nume Jack Whyler, căzut în patima alcoolului. Viața nu a fost bună cu el în ultimul timp. Sau mai bine zis, nu a știut el s-o aprecieze la momentul oportun. S-a cufundat în muncă, și-a neglijat familia, cum facem mulți dintre noi la un moment dat. Rezultatul: s-a despărțit de soție într-un mod urât și nu și-a mai văzut fiica.

  Starea lui de mocirlă în care se scaldă de 6 luni este întreruptă brusc de Regina, o avocată bad-ass sau cum s-ar zice pe la noi, dată naibii: bogată, bătăioasă, nu stă la discuții dacă nu are o miză importantă. Apelează la Jack pentru că înainte de declin, era cel mai bun detectiv cunoscut de ea.

„- Adu-mi aminte, Regina, să te consult mai des! Satana ar trebui să fie mândru cu progenitura lui!

– Mă străduiesc, Jack, spuse avocata, zâmbind fals. Mă străduiesc!”

  Cazul este unul pe măsură: doi spărgători sunt acuzați de uciderea unui om important. De fapt, romanul se deschide cu ei, care pătrund într-o casă pentru a fura, însă au o surpriză de zile mari, dând peste cadavrul proprietarului, într-o baltă de sânge. Toate dovezile le indică vinovăția, însă Regina este convinsă de contrariu, susținând că altcineva este responsabil de crimă. Și cine este cel mai potrivit pentru a investiga decât Jack Wyler?

  Între timp, Jack află o veste groaznică: fiica sa, Sophia, suferă de o boală foarte gravă la inimă și doar o operație extrem de costisitoare și făcută cât mai rapid o poate salva. Astfel, decide că singura șansa este să accepte propunerea  Reginei, pentru a reuși să plătească operația.

  „Câtă vreme avea nevoie de timpul meu, eu i-am dat bani. Iar acum, când are nevoie de bani, eu nu-i pot da altceva decât timpul meu.”

  Numai că hazardul sau destinul intervine și doctorița care urmează s-o opereze pe Sophie, cel mai bun chirurg în domeniu, este nimeni alta decât soția victimei și suspectul principal în cazul investigat.

Voi ce ați face în locul lui Jack? Ați opri investigația sau ați merge înainte, căutând dovadă după dovadă?

  Nu știu ce ați face voi, dar ce ar face Jack puteți afla numai citind romanul. Scenele de acțiune, suspansul și răsturnările de situație nu vă vor lăsa să vă plictisiți nicio clipă, chiar dacă un cititor experimentat poate prevedea deznodământul.

Despre autor:

  Cătălin Ioniță este un autor român, la bază bancher. A publicat până în prezent 3cărți: „Bătălia de la Socola”, „Prețul sângelui” și „Asasinul siberian”, cea din urmă fiind continuarea romanului de față.

Potrivit spuselor sale, urmează să publice încă 2 cărți.

Carte disponibilă pe site-ul StoryCraft Publishing

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: cartepedia şi cărtureşti, librărie.net

Recenzii cărți

***Sorina Ciocârlan***Bună! Sunt Sorina și îmi plac cărțile bune. Pun suflet în tot ceea ce îmi place, iar printre pasiunile mele se numără cititul, scrisul, filmele, pisicile, dulciurile. Atunci când „mi se pune pata” pe ceva, indiferent că e carte, film sau opera întreagă a unui autor, sunt de neoprit: fac ce fac și aflu tot despre subiect, îl analizez și îl întorc pe toate părțile. Care sunt subiectele astea, care mă „obsedează”? Agatha Christie, Rodica Ojog-Brașoveanu, Harry Potter, mai nou, Cassandra Clare. Da, pentru că „obsesiile literare” se schimbă, când unele se epuizează, scad în intensitate și apar altele noi. Asta nu înseamnă că dispar de tot, rămân acolo și așteaptă să fie reactivate. Și când sunt reactivate, să te ții!...

4 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.