-2 morcovi dați pe răzătoarea fină se amestecă cu puțină lămâie și puțin zahăr (opțional)
-țelină se dă pe răzătoarea fină și se amestecă cu puțină sare
-punem într-un castron țelina (stoarsă puțin), morcovii (nestorşi), potrivim de sare și piper și amestecăm cu un măr dat pe răzătoarea mare
-se pune măcar ½ oră la rece
-o conopidă potrivită, o curățăm, o desfacem în buchete și o lăsăm în apă rece
-1-2 morcovi dați pe răzătoarea fină îi călim în puțin ulei, adăugăm conopida și apa și punem la fiert
-adăugăm condimentele: sare, piper, puțin cury, praf de chimen, praf de coriandru, praf de lemon gras
-dacă vă place când căliți morcovii puteți căli și o ceapă tăiată mărunt
-când legumele sunt fierte adăugați amestecul de verdeață şi mai lăsați câteva clocote
-dregem cu smântână sau smântână frecată cu gălbenuș de ou
-Un kilogram carne de porc, 250 gr orez, 2 cepe, boia, piper, vegeta, sare, pastă de bulion, pastă de gulaș iute, 15 ardei mici…. Se călește ceapa cu 1 lingură de boia, se adaugă peste carne orez și condimente ( condimentat după gust), se umplu ardeii, se pun la foc mic.
Când sunt aproape fierți se adaugă pasta de tomate câtă doriți, se pune într-un bol 4 linguri de făină și se amestecă cu zeamă de la ardeii fierți răcită. Se adaugă în oală și se pune 1 lingură de pastă iute. Se mai lasă câteva minute la fiert și se oprește focul.
-4 gălbenușuri de ou le frecăm cu 300 gr zahăr +10 linguri apă fiartă (se pun în 3 ture) +1 praf de copt +1 zahăr vanilinat +8 linguri de ulei +14-16 linguri de făină
-4 albușuri de ou le batem spumă tare cu 100 gr zahăr
-amestecăm cele două compoziții
-punem compoziția în tava tapetată cu hârtie pergament unsă
-deasupra presăram vişinele (bine stoarse și date prin făină) sau felii de piersică, de caise, de prune
-tăiem prăjitura rece presărată cu zahăr praf
-dacă vreți să fie mai festivă puneți deasupra o cremă rece de vanilie și presărați nucă de cocos sau ciocolată rasă
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…
Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…
Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…
View Comments
Arci, îmi plac foarte mult rețetele tale de salate. Nu eram adepta acestor tipuri de salate, dar acum le fac și eu mai des. Și pișcotul de astăzi e fantastic. Vero, mi-ai dat o idee numai bună de weekend - ardei umpluți!
PS. Carnea cu sos făcută după rețeta ta, Arci, de săptămâna trecută n-a mai apucat să fie fotografiată. Alor mei le-a plăcut foarte mult rețeta!
Ma bucur Rodica!piscotul se poate face si cu alte fructe felul de piersici,caise sau prune .
Poti sa ne trimiti si tu retete.
Multumim pentru retete.
Ce aș mânca niște ardei umpluți :)
Acolo Cos e Vero sefa!
Multumesc pentru retetele delicioase ! Tu esti inspiratia mea in bucatarie !
Ciorbă de conopidă nu am mâncat până acum, dar ardei umpluți aș mânca oricând! :)