Ciorbă de ouă – salată de conopidă -conopidă pané cu cartofi dulci prăjiți – prăjitură Dunărea
-se fierbe conopida în apă cu sare, se scurge bine și se zdrobește cu furculița
-se pune sare, piper după gust,1 cățel de usturoi dat pe răzătoarea fină și maioneză (cu cartof) cât să fie o pastă, apoi se pune la rece
-serviți pe felii de pâine proaspătă sau prăjită cu feliuțe de roșii
-2 morcovi,1 pătrunjel,1 păstârnac date pe răzătoarea fină se călesc în puțin ulei, adăugăm apă și punem la fiert
-potrivim de sare, piper, praf de curry, chimen praf, vegeta, coriandru praf și lăsăm să fiarbă
-când legumele sunt pe jumătate fierte spargem pe rând în oală câte ouă dorim și mai lăsăm să fiarbă
-adăugăm verdeață tăiată fff mărunt și smântână
-punem buchetele de conopidă la fiert în apă cu sare apoi le lăsăm să se scurgă bine
– batem 3-4 ouă și pregătim farfuria cu făină și cea cu făină de mălai (pesmet)
-dăm fiecare buchețel de conopidă prin făină albă, ou bătut și făină de mălai și le prăjim
-le scoatem pe o tavă pe prosoape de hârtie să absoarbă uleiul
-curățăm cartofii și-i tăiem bețe cam de grosimea unui deget
-îi punem într-un castron și-i condimentăm (eu pun sare, piper, nucșoară, curry), îi amestecăm puțin cu condimentul și-i lăsăm să stea până preparam conopida
-prăjim cartofii în ulei și-i scoatem într-un strecurător să se mai scurgă uleiul
-servim conopida cu cartofi și salată de crudități sau murătură
-se face un blat de pișcot mare intercalat cu cacao și cu câteva bucăți de vișine în el
–crema:în 250 ml zeamă de la vișine (fie compot fie congelate-se mai poate pune puțină apă dacă nu e suficient) se fierbe o budincă de vanilie și 2-3 linguri de zahăr. Când s-a răcit se amestecă cu 200 gr unt frecat cu 200 gr zahăr pudră.
-punem crema peste pişcotul rece
-peste cremă facem o glazură de ciocolată
-1 dovleac din acela pentru copt mai mare, îl curăţăm şi-l dăm pe răzătoare
-1 aluat foetaj (Linco) de 1 kg (sau 800 gr)
-puţin griș, ulei, zahăr
-1 ou bătut
-aluatul foetaj se împarte în 4 părţi egale
-se întinde fiecare foaie cât de subţire putem, punem deasupra un strat de dovleac (ras) de 2 degete, pudrăm deasupra cu puţin griș, puţin ulei şi puţin zahăr
-rulăm şi aşezăm în tavă -2 rulouri
-ungem deasupra cu ou bătut
-când s-a copt, lăsăm puţin să se răcească şi pudrăm bine cu zahăr praf (e foarte bun zahărul praf cu vanilie de la dr Oekter)
Defecte perfecte - Alice Feeney - recenzie Titlu: Defecte perfecte Autor: Alice Feeney Categorii: Thriller,…
Furtuna de zăpadă - Triona Walsh - recenzie Titlu: Furtuna de zăpadă Autor: Triona Walsh…
Romanian Gothic - Bogdan Piticariu - recenzie Titlu: Romanian Gothic Autor: Bogdan Piticariu Editura Lebăda…
Dragul meu mincinos - James Patterson și David Ellis - recenzie Titlu: Dragul meu mincinos…
Dezrădăcinații - Cătălin Ceaușoglu - fragment Titlu: Dezrădăcinații Autor: Cătălin Ceaușoglu Design copertă: Andrei Gamarț Nr.…
Pistolarul (seria TURNUL ÎNTUNECAT, partea I) - Stephen King - recenzie Titlu: Pistolarul (seria TURNUL…
View Comments
Yumiii.
Ciorbă de ouă nu am făcut niciodată. Ai niște idei geniale, Arci! Mulțumim pentru meniuri!
Incearca ,cred c-o sa-ti placa.Sincer cand nu stiu ce s-a fac asta e cea mai rspida
Ador rețetele tale ! Mulțumesc, draga mea !