Salată de conopidă – ciorbă de conopid – friptură la cuptor cu orez
-fierbem conopida în apă cu sare, o scurgem, o zdrobim și o punem într-un castron
-adăugăm sare, piper, după gust, opțional puțin usturoi, mărar tăiat fff fin și 4-6 linguri de maioneză (făcută cu cartof)
-mixam totul bine și punem la rece
-când servim putem orna cu felii subțiri de gogoșar și praz
-desfacem buchețelele de conopidă și le lăsăm să stea în castron în apă rece
-curățăm doi morcovi îi dăm pe răzătoarea fină, îi călim în puțin ulei, opțional puteți pune ceapă tăiată mărunt
-adăugăm apă și punem la fiert
-când apa clocotește adăugăm conopida, potrivim de sare, piper, curry și lăsăm să fiarbă
-când conopida e aproape fiartă adăugăm amestecul de verdeață și mai lăsăm câteva clocote.
-se poate servi așa sau dreasă cu smântână
– Friptură la cuptor
Zece bucăți cotlet de porc, se pun la marinat cu vegeta, piper și boia (dulce sau picantă) cu o zi înainte.
Se așează în tavă cu o cană de apă și ulei puțin.
Se ține la foc mic 45 minute ( dacă e necesar mai adăugați un pic de apă). Opriți focul și pisați 3 căței de usturoi și o mai țineți la cuptor 15 minute ( cu focul stins).
Orez
2 cepe, 2 morcovi, 250 gr orez, 2 foi dafin, vegeta, piper.
Se călește ceapa cu morcovii date prin răzătoare adăugându-se câte un strop de apă. Se pune apă cam 500 ml, când fierbe se adaugă orezul și foile de dafin. Se fierbe la foc mic, dacă e necesar adăugați apă fiartă. Când e aproape fiert opriți focul și puneți capacul pentru 15 minute.
-300 gr zahăr +4 gălbenuşe de ou +10 linguri apă fierbinte (se pune pe rând 3+3+4) +1 praf de copt +1 plic de zahăr vanilat +8 linguri ulei +14-16 linguri de faină
-cele 4 albuşe se bat cu 100 gr zahăr să fie spumă tare
-se amestecă cele două compoziții (amestecați încet cu mișcări de jos în sus)
-punem în tavă hârtie pergament sau folie de aluminiu unsă cu ulei
-punem compoziția în tavă (mărime A4)
-punem fructele fie vișine (fără sâmburi și scurse bine), sau felii de piersică, caise, prune
-când s-a copt o lăsăm să se răcească, o presăram cu zahăr praf cu vanilie și o tăiem bucăţi
-dacă vreți când s-a răcit puteți pune deasupra o cremă rece de vanilie sau frișcă
Poftă Bună!
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…
Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…
Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…
View Comments
Waw, Arci! Cu ce bunătăți ne răsfeți de fiecare dată!
Yumiii. Cred ca fac piscoturile weekendul asta
Delicios. Vreau sa pregatesc salata de conopida.
Yummy :) Mai ales, desertuuul :D
Multumesc!Si mie imi plac retetele gustoasr si usoare!
Ciorba de conopida nu am mancat niciodata. Cred ca voi face si eu din curiozitatea sa vad cum este.