-1-2 morcovi, o gulie date pe răzătoarea fină le punem într-un bol
-1-2 mere le dăm pe răzătoarea mare şi le punem în bol
-adăugăm după gust puţină sare, puţin zahăr (dacă e necesar), oţet după gust (e foarte bun Kalamata cu un gust uşor afumat) şi după preferinţe pătrunjel sau mărar, rucola tăiate ff mărunt
-se poate mânca aşa sau cu 1-2 linguriţe de maioneză sau smântână
-o conopidă potrivită, o curăţăm, o desfacem buchetele cât de mici vrem şi o spălăm
-1-2 morcovi, 1 pătrunjel, 1 păstârnac le dăm pe răzătoarea fină şi le punem cu puţin ulei să se calească (în oală)
-adăugăm conopidă, apă şi punem la fiert cu condimente (sare, piper, cury, praf de chimen, praf de ghimbir)
-când legumele sunt aproape fierte adăugăm amestecul de verdeţuri
-când ciorba e gata o dregem cu smântână (sau cu ce obişnuiţi)
-un pachet de paste fierte şi scurse
-pentru sos: curăţăm 1-2 cepe le tăiem mărunt şi le punem puţin la călit, adăugăm carnea măcinată, 1-2 pahare de apă şi lăsăm să fiarbă
-adăugăm condimente (sare, piper, cury, praf de chimen, praf de ghimbir, praf de coriandru, frunze de oregani, cimbru şi 1 linguriţă de boia)
– când carnea e aproape fiartă punem o lingură de alcool (gin, coniac, vodka) şi 1-2 linguri de pastă de roşii, sau bulion cum vă place
-când sosul e gata adăugăm smântână sau iaurt
-dacă vă plac ciupercile când căliţi ceapa puneţi şi o cutie de ciuperci
-eu obişnuiesc să amestec pastele cu sosul, pentru că aşa mi se pare că se absoarbe mai bine aroma
-250gr zahăr, 125 gr margarină, 125 ml apă, 400 gr lapte praf, 5 linguri cacao, 1 lingură oţet
-se fierbe apa cu zahărul şi oţetul, se ia de pe foc se pune margarină şi se amestecă până se topeşte
-laptele praf şi cacao se dau prin sită şi se amestecă cu prima compoziţie
-într-o tavă punem celofan umezit uşor, turnam ciocolată (vedeţi să fie cam de un deget bun grosime) şi o lăsăm să se răcească, apoi o tăiem bucăţi
-se poate adaugă 1 linguriţă de cafea, sau puţină esenţă de rom, sau stafide, alune, depinde de preferinţe
Poftă Bună!
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…
Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…
Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…
View Comments
Yumiii
Ca de obicei tu Arci ne tentezi numai cu bunatati. La ciora de conopida voi spune pas. Nu imi place ;)
Of, sunt moarta dupa ciocolata de casa, dar oricat ma straduiesc, nu-mi iese asa buna cum o face mama si bunica.
Vreau ciocolată de casă :D
Numai bunatati!
Numai bunatati!