-1-2 kg slănină proaspătă de porc o tăiem bucăți (ce mărime vrem)
-punem jumările în cratiță, adăugăm un pahar de lapte și apă să le acopere puțin și le lăsăm să fiarbă
-trebuie să fiți atente când lichidul se evaporă și rămâne untura, să amestecați continuu
-le lăsați cât de prăjite le vreți (nu foarte tare că se amărăște untura)
-scoateți jumările le amestecați cu puțină sare
-când untura s-a răcit puțin o strecurați în borcan și-o puneți la rece
-jumările le puteți servi cu murătură sau muștar
-eu de obicei vara îmi pun în congelator lobodă verde și roșie, măcriș spălate și tăiate fideluţă
-1 morcov, 1 pătrunjel, 1 păstârnac date pe răzătoarea fină, o ceapă mică tăiată foarte mărunt le punem la călit în oală cu puțin ulei, adăugăm apă și puțină sare și le punem la fiert
-când sunt aproape fierte adăugăm loboda și măcrișul (congelate) și verdeață( pătrunjel, mărar, leuștean) după preferințe și mai lăsăm să dea câteva clocote
-spălăm ½ cană de orez în strecurător și-o adăugăm în oală
-când este fiartă ciorba puteți pune zdrențe de ou și smântână
-cârnatul proaspăt îl puneți în tavă cu apă cât acoperă și-l puneți la cuptor, el se fierbe apoi se frige
-aveți grijă să-l întoarceți pe ambele părți
-îl tăiați bucăți potrivite și serviți cu garnitură de cartofi piure și cu murătură
-un pachet de pișcoturi, 3 budinci sau crème reci Dr Oekter (preparate după indicații) de culori diferite, un cocktail de fructe, 200 ml frișcă bătută, 1 ciocolată amăruie sau 1 pachet nucă de cocos
-punem un strat de pișcoturi muiate în zeamă de compot +o crema +un strat de fructe +pișcoturi +altă cremă +fructe +pișcoturi +crema +fructe +frișcă +ciocolată rasă (nuca de cocos)
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…
Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…
Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…
View Comments
Multumim pentru retete Arci
cu drag
Ciorbă de lobodă n-am mai făcut demult! Iată o idee super! Mulțumesc mult, Arci!
Chiar ma gandeam ce sa pregatesc pentru maine. Mi-ai dat o idee cu carnatii si desertul.:-)
Un meniu minunat :D