Meniu de Paște 2020!

Meniu de Paște 2020! Paște fericit!

1. Aperitiv: pateuri cu brânză sărată

-200 gr brânză telemea sărată+200 gr cașcaval le dăm pe răzătoarea fină și le amestecăm

-1 foaie de aluat  foietaj o întindem puțin, tăiem în pătrate potrivite, punem umplutura

-punem pateurile pe hârtie de copt în tavă

-ungem pateurile cu ou bătut și puteți presară susan, apoi le punem la copt

2. Ciorbă de miel

-punem la fiert în apă cu sare oasele de miel, și organele (în afară de ficat)

-strecurăm zeama, curățăm carnea de pe oase (organele le lăsăm separat) și o tăiem bucățele

-1 ceapă mică tăiată mărunt și 2 morcovi+1 pătrunjel +1 pastarnac = le dăm pe răzătoarea fină, apoi le punem în oală, adăugăm zeamă și punem la fiert

-adăugăm și carnea, potrivim de sare, piper, curry, praf de lemon gras

-când legumele sunt fierte adăugăm 3-4 ouă întregi, lăsăm să mai fiarbă

-punem verdeața care ne place (eu pun măcriș, pătrunjel, leuștean și tarhon = tăiate ff mărunt) și mai lăsăm câteva clocote

-se poate servi așa sau dreasă cu smântână sau iaurt

3.A. Drob

-organele fierte și ficatul(fiert  în apă cu puțin lapte – fără sare) = le dăm prin mașina de tocat și le punem într-un castron

-adăugăm 1 legătură de ceapă verde, pătrunjel și mărar tăiate ffff mărunt, 2-3 ouă crude, 3-4 ouă fierte tari tăiate bucățele,1-2 linguri de făină și 3-4 linguri de pesmet

-potrivim de sare, piper, curry, boia(opțional) și amestecăm bine

-ungem tăvile de chec cu ulei și tapetăm cu pesmet (și pe lateralele tăvii), punem amestecul, îl nivelam cu mâna umezită cu ulei, presăram și deasupra puțin pesmet și punem la cuptor

  • se lasă la răcit și apoi se scoate din tavă și se taie felii.

B. Friptură de miel

-pulpele de miel se condimentează și se lasă la rece

  • înainte de-a le pune în tavă le împănam cu bucățele de slănină sau bacon

-punem pulpele în tavă,1-2 crenguțe de cimbru,1 pahar de vin sau un păhărel de alcool, apă cât acoperă și punem la cuptor

-când pulpele sunt gata scoatem tavă, le ungem cu un amestec de miere și muștar și le mai lăsăm la cuptor să facă crustă

-putem servi cu cartofi piure sau natur

4.A. Tartă cu brânză

-tapetăm o tavă de tartă și așezăm în ea aluat foietaj apoi umplutura

umplutură: 1/2 kg brânză dulce o frecăm cu 50 gr unt +150-200gr zahăr +2 gălbenușuri de ou și albusul bătut spumă +stafide muiate în rom

-umplem tarta cu compoziția și punem la cuptor

-o scoateți rece din tavă și o tăiați

B.Tort cu nucă

-batem spumă 5 albușuri de ou cu 5 linguri de zahăr și 2 zahăr vaniliat, adăugăm 5 gălbenușuri, 2 linguri de făină și 6 linguri de nucă măcinată,1 praf de copt stins cu apă clocotită sau lămâie

-punem blatul în cuptor și-l coacem la foc potrivit

crema: 400 gr nucă măcinată o muiem cu 5 -6 linguri de lapte fierbinte, frecăm 1 pachet de unt cu 200 gr zahăr praf, adăugăm nuca măcinată și 1 esență de rom și amestecăm bine

-dăm pe răzătoarea fină 2 ciocolate amărui

-tăiem blatul în 2-3 părți (dacă vă place le puteți însiropa puțin, eu folosesc un pic de cafea)

-împărțim crema așa să avem și de îmbrăcat tortul

-asamblam așa: blat +crema peste care presăram ciocolată rasă +blat +crema cu ciocolată rasă +blat

-după ce îmbrăcăm tortul presăram din belșug ciocolată rasă și-l dăm la rece

Poftă Bună! Sărbători fericite!

Reţete culinare

Culinar

#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri #meniudepaste

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

View Comments

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

5 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

o zi ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

4 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

5 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago