Meniu nr. 34
1. Aperitiv: Pastă de peşte
-2 cutii de ton sau sardine sau macrou în ulei, mărunţite bine cu furculiţa
-1/2 pachet de margarină rama sau unt frecat spumă
-3-4 ouă fierte tari şi date pe răzătoarea fină
-opţional 100 gr măsline tăiate mărunt
-sare, piper alb, lămâie după gust
-mixăm toate ingredientele într-un bol, apoi punem pasta la rece în frigider; se poate servi ornată cu măsline negre şi verzi şi feliuţe subţiri de lămâie (lime)
2. Ciorbă cu carne de porc
-călim puţin carnea de porc cu o ceapă tăiată mărunt, apoi o punem la fiert
-când carnea e pe jumătate fiartă adăugăm legumele tăiate bucăţele (sau date pe răzătoarea mare): morcovi, pătrunjel, pastarnac, gulie, şi lăsăm să fiarbă
-când este gata adăugăm verdeaţă şi condimente şi dregem cu smântână şi gălbenuş de ou
3. Carne de porc cu dovlecel
-1 dovleac mai mare, îl curăţăm şi-l dăm pe răzătoarea mai mare
-1/2 kg de carne de porc (pulpă sau spată) tăiată bucăţele
-1 ceapă mai mare sau o legătură ceapă verde
-1 legătură de mărar, 200 gr smântână, sare, piper colorat, puţin chimen praf, curry
-punem într-o cratiţă cu puţin ulei ceapă tăiată cât mai mărunt şi carnea le călim puţin apoi adăugăm apă şi lăsăm să fiarbă
-când carnea este aproape gata punem condimentele şi dovlecelul şi lăsăm să fiarbă, dacă vrem sos mai mult mai adăugăm apă
-când sunt aproape gata adăugăm mărarul tăia mărunt şi smântână şi mai lăsăm câteva clocote
-se poate servi simplu sau cu cartofi (piure sau nature) sau cu mămăligă
4. Desert rapid
-1 pachet de 400 gr de pişcoturi
-3 creme reci de la dr. Oekter, eu am folosit 2 de cafea cu aromă de brandy şi una de cicolată cu aromă de rom; dar puteţi combina cum vă place; puteţi chiar folosi 3 creme diferite; cremele se prepară cum scrie pe ele
-cafea preparată sau din cafea naturală sau nes
-0,750 ml lapte rece (de la frigider) şi cam 12 linguri de zahăr pentru prepararea cremelor
-pe o tavă lunguiaţă aşezăm primul strat de pişcoturi muiate în cafea, apoi un strat de cremă (eu am pus de cafea); al doilea strat de pişcoturi-cremă de ciocolată-al treilea strat de pişcoturi –cremă de cafea
-dacă vreţi puteţi orna cu fulgi de cocos sau ciocolată şi-l puneţi la rece
-puteţi face aceeaşi prăjitură cu crema de vanilie şi fructe şi puneţi strat de fructe şi atunci muiaţi pişcoturile în suc de fructe
Poftă Bună!
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…
Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…
Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…
View Comments
Mi-e foame!
Delicious :)
Yammi!!! Arci, tu si retele tale minunate :)
Arci, mi-e o foame de mor! As devora tot meniul!
Am mai spus de multe ori: Arci, ești o adevărată sursă de inspirație! Mulțumim!
Multumim Arci ! Un meniu delicios ! Abia astept sa incerc noile retete ! locco_smiley_10 locco_smiley_10
Un meniu interesant! :)
Multumesc mult Arci!
Vreau și eu. Yumiiiii