Retete culinare

Pastă de peşte – Costiță de porc la tavă – Cremeș în două culori – Meniu

Pastă de peşte – Costiță de porc la tavă – Cremeș în două culori – Meniu

1. Pastă de peşte

-3-4 ouă fierte tari și date pe răzătoarea mică se pun într-un bol

-se adaugă 2 cutii de ton mărunțit (cu tot cu ulei) +1oo gr margarină Rama sau unt +sare, piper lămâie după gust +opțional feliuțe subțiri de măsline

-se mixează bine totul și se pune la rece

-servim pe feliuțe de pâine proaspătă sau prăjită după preferințe

2. Ciorbă de cartofi

-2-3 cartofi curățați și tăiați cubulețe, 2 morcovi dați pe răzătoarea fină

-se călesc morcovii cu puțin ulei, adăugăm cartofii și apă și punem la fiert

-potrivim de sare, piper, curry, boia (opțional), praf de coriandru și chimen

-când legumele sunt aproape fierte adăugăm amestecul de verdeață și mai dăm câteva clocote

-se poate servi ciorba așa sau dreasă cu smântână sau iaurt

3. Costiță de porc la tavă

-tăiem costița felii, o ținem puțin în apă rece, apoi o condimentăm cu amestecul care ne  place și lăsăm la rece câteva ore

-tăiem în tavă ceapa verde bucăți mai mari, felii de ardei, ciuperci și dovlecel

-punem deasupra feliile de carne, apă cât le acoperă și un pahar de vin roșu și punem tava în cuptor

– verificăm periodic să nu scadă prea mult sosul și întoarcem feliile pe ambele părți

-servim așa sau cu cartofi piure

4. Cremeș în două culori (Vero)

-1 pachet de foi Boromir, 3 budinci de ciocolată, 4 budinci de vanilie, zahăr, zahăr vanilinat praf, 2,200 l lapte

-punem la fiert 1 l de lapte cu cele 3 budinci de ciocolată dizolvate cu 100 ml de lapte și zahăr după gust

-fierbem cele 4 budinci de vanilie dizolvate cu 100 ml lapte într-un l de lapte cu zahăr după gust

-lăsăm budincile să se răcească

-montăm prăjitura astfel: foaie +budincă de ciocolată +foaie +budincă de vanilie +foaie +zahăr praf vanilinat

-foaia de sus înainte de-a o pune tăiați-o pătrate cât de mari vreți și puneți-o așa (ca la crèmes)

-puneți prăjitura vreo 2 ore la rece

Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

View Comments

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

5 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

o zi ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

4 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

5 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago