Pastă de peşte, Ciorbă cu carne de porc, Carne de porc cu dovlecel, Desert rapid

                                                       Meniu nr. 34
1. Aperitiv: Pastă de peşte
-2 cutii de ton sau sardine sau macrou în ulei, mărunţite bine cu furculiţa
-1/2 pachet de margarină rama sau unt frecat spumă
-3-4 ouă fierte tari şi date pe răzătoarea fină
-opţional 100 gr măsline tăiate mărunt
-sare, piper alb, lămâie după gust
-mixăm toate ingredientele într-un bol, apoi punem pasta la rece în frigider; se poate servi ornată cu măsline negre şi verzi şi feliuţe subţiri de lămâie (lime)

2. Ciorbă cu carne de porc
-călim puţin carnea de porc cu o ceapă tăiată mărunt, apoi o punem la fiert
-când carnea e pe jumătate fiartă adăugăm legumele tăiate bucăţele (sau date pe răzătoarea mare): morcovi, pătrunjel, pastarnac, gulie, şi lăsăm să fiarbă
-când este gata adăugăm verdeaţă şi condimente şi dregem cu smântână şi gălbenuş de ou

3. Carne de porc cu dovlecel
-1 dovleac mai mare, îl curăţăm şi-l dăm pe răzătoarea mai mare
-1/2 kg de carne de porc (pulpă sau spată) tăiată bucăţele
-1 ceapă mai mare sau o legătură ceapă verde
-1 legătură de mărar, 200 gr smântână, sare, piper colorat, puţin chimen praf, curry
-punem într-o cratiţă cu puţin ulei ceapă tăiată cât mai mărunt şi carnea le călim puţin apoi adăugăm apă şi lăsăm să fiarbă
-când carnea este aproape gata punem condimentele şi dovlecelul şi lăsăm să fiarbă, dacă vrem sos mai mult mai adăugăm apă
-când sunt aproape gata adăugăm mărarul tăia mărunt şi smântână şi mai lăsăm câteva clocote
-se poate servi simplu sau cu cartofi (piure sau nature) sau cu mămăligă

4. Desert rapid desert
-1 pachet de 400 gr de pişcoturi
-3 creme reci de la dr. Oekter, eu am folosit 2 de cafea cu aromă de brandy şi una de cicolată cu aromă de rom; dar puteţi combina cum vă place; puteţi chiar folosi 3 creme diferite; cremele se prepară cum scrie pe ele
-cafea preparată sau din cafea naturală sau nes
-0,750 ml lapte rece (de la frigider) şi cam 12 linguri de zahăr pentru prepararea cremelor
-pe o tavă lunguiaţă aşezăm primul strat de pişcoturi muiate în cafea, apoi un strat de cremă (eu am pus de cafea); al doilea strat de pişcoturi-cremă de ciocolată-al treilea strat de pişcoturi –cremă de cafea
-dacă vreţi puteţi orna cu fulgi de cocos sau ciocolată şi-l puneţi la rece
-puteţi face aceeaşi prăjitură cu crema de vanilie şi fructe şi puneţi strat de fructe şi atunci muiaţi pişcoturile în suc de fructe

Poftă Bună!chef

Review overview
5
***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

9 COMMENTS

  1. Multumim Arci ! Un meniu delicios ! Abia astept sa incerc noile retete ! locco_smiley_10 locco_smiley_10

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.