-1kg făină, 2 plicuri drojdie uscată, 1 cub unt, puţină sare, 3 ouă, jumătate de linguriţă bicarbonat stinscu puţină lămâie, lapte călduţ cât cuprinde. Se lasă la crescut aproximativ 1 oră, se împarte în patru,
-fiecare se întinde şi se taie în triunghiuri se umple cu brânză, se ung cu ou şi se rade caşcaval deasupra
-se coace la aproximativ 180 grade până se rumeneşte.
-2 grămezi de lobodă (verde sau roşie sau combinată) spălată şi tăiată
-1 grămadă de măcriş curăţat, spălat, tăiat
-1 legătură de ştevie (opţional) curăţată, spălată şi tăiată
-1 legătură pătrunjel, 1 legătură ţelină, 1 legătură leuştean, 1 legătură tarhon (opţional)
-punem lobodă, măcrişul, stevia cu apă la fiert, potrivim condimentele sare, piper, curry, praf de chimen,
-când s-au muiat frunzele adăugăm verdeţurile tocate şi 3-4 linguri de orez (spălat în prealabil în strecurător)
-când ciorba e gata dregem cu smântână; dacă vă place puteţi pune şi zdrenţe de ou
-se poate consuma caldă sau rece
-Cartofii-se curăţă 15 cartofi mici, se ung cu foarte puţin ulei, se condimentează cu piper, sare şi boia (dulce sau iute). Se coace în tavă la cuptor pe hârtie pergament până se rumenesc.
-Un piept de pui tăiat felii şi condimentat + 4 pulpe dezosate tăiate în două se condimentează după gust, se dă prin făină şi ou şi se prăjeşte în ulei
-600 grame făină, 3 ouă, 300 grame zahăr pudră, 2 plicuri zahăr vanilat. Zeamă de la 1 lămâie, 1 linguriţă de bicarbonat stins. 100 grame stafide (sau nuci), lapte călduţ cât cuprinde. Se pune în tavă pe hârtie şi se coace la foc mic 150 grade.
-Se pudrează cu zahăr praf sau se poate face o glazură rece dr. Oetker
Mulţumim Vero pentru reţete. Vă aştept şi pe voi cu idei.
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…
Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…
Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…
View Comments
Yumm <3
Cornulete sarate? Este prima data cand aud de asa ceva. Vreau sa le incerc si eu. :)
Toate ma atrag, in afara de ciorba. Rar de tot mananc.
Mi-ati facut pofta.. :)) Cred ca o sa incerc si eu retetele.. :)
Ce meniu delicios! Cornulete sarate ne facea bunica, in copilarie, sunt foarte bune. Multumim pentru idei.
Vreau si eu cornulete! :)
Ca de fiecare dată, un meniu apetisant! Mulțumim, Arci!!!
Cornuletele si cartofii la cuptor imi fac cu ochiul ;)
De mult timp nu am mai mancat cornulete facute in casa....
Yummy :) Vero, de ce nu te duci la Masterchef împreună cu Arci? :D